Diumenge, 10/1/2010
645 lectures

El titella "Número 9"

El titella "Número 9"

"Número 9", de Shane Acker és una pel·lícula d’animació digital força singular. Ens situem en un futur molt proper. Un invent que té per nom “La gran màquina” dóna energia a totes les màquines. Però aquestes màquines s’han girat en contra dels humans, i cada cop en queden menys. A banda de les màquines, només queden unes criatures molt petites que semblen titelles de roba. Són l’última obra d’un inventor. N’ha fet nou, i cada una es coneix pel seu número.

El “Número 9” és l’últim a “despertar” de la mà de l’inventor. Els titelles són l’última esperança per enfrontar-se a les màquines i salvar el que queda del món conegut. Però els altres titelles viuen amagats per por. El Número 9 serà qui els encoratgi a lluitar. Durant la missió que tenen, també podran veure com era el món abans que tot canviés...

"Número 9" és una pel·lícula simple, amb uns personatges petits que s’han d’enfrontar a màquines que els superen en mida, en força i en possibilitats... Tot això sembla indicar que “Número 9” és una pel·lícula convencional d’animació, d’aventures. Doncs sí, però té algunes coses que la fan original i diferent a productes com els de Pixar o DreamWorks. L’argument de la pel·lícula és correcte, tot i no ser molt original. Però val la pena veure “Número 9” per la fotografia, per l’estètica de tot el món i dels personatges. I de les atmosferes. Una proposta d’animació molt original on s’hi nota la mà a la producció de Tim Burton i Tim Bekmambetov (director de “Wanted”), que han ajudat a Shane Acker a convertir el curt premiat d’on parteix la història en una pel·lícula.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.