Dijous, 21/4/2016
1154 lectures

Kintsugi a la vida

Kintsugi és l’art japonès de reparar objectes de ceràmica amb una resina barrejada amb or, plata o platí.

Podríem parlar del paral.lelisme entre aquest art com quelcom semblant a la pròpia vida, doncs la vida també la podríem valorar pel munt de ferides, trencaments i reparacions que formen part de la història i la transformació de cadascú.

Què has fet amb la vida? Has sigut o ets més amorós/a del que van ser amb tu? Has sigut més calmat/da del que ho van ser amb tu? Has pogut cuidar dels teus millor del que vas ser cuidat? Penses en els altres més del que van pensar en tu? Pots donar als que t’envolten la llibertat que a tu et va ser negada? Pots animar als que ho intenten, malgrat tu no vas tenir aquesta experiència? Pots ser generós, tot i que tu no vas conèixer el regal?…

Si a la vida et van donar poc, o molt poc, i has pogut fer coses millors o molt millors, llavors contempla-la com aquell gerro reparat de què parlen els japonesos. Contempla la teva vida com aquell gerro que ara, amb totes les ferides que has pogut reparar i embellir amb filets d’or, sí que té un valor incalculable.

Ara mateix podríem fer kintsugi buscant algun o alguns d’aquests fets per adonar-nos que la vida és un tresor.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.