Dimecres, 29/7/2009
610 lectures

De 21, 11 i dividits per 17

Com cada habitant del nostre país, de la nòmina em retenen una bona picossada cada mes; els autònoms paguen una quota; els empresaris uns mòduls... és l’aportació a l’economia general.

D’aquestes aportacions els catalans i catalanes del Principat aportem 21.000 milions d’euros a les arques del 'Estado Español'. D’aquests 21.000 milions més els que hagi recaptat de les altres 'comunidades autónomas' en destina 11.000 a retornar a les 17 esmentades en concepte d’aportació al seu govern autonòmic.

El Govern de Catalunya ha negociat durant mesos el retorn dels diners que aporta el Principat a les arques espanyoles. El ball de números semblava més una sardana que un vals; que si 3.000 i som uns cracks; que si 3.200 i, finalment, 3.855: per tirar coets. És a dir, de 21.000 ens en tornen 3.800. Quin gran triomf! Fins ara ens ho robaven gairebé tot i ara ens ho roben tot menys un poc.

Perdó: la sanitat (amb metges, hospitals...) la paga la Generalitat, la policia també, amb els bombers, ambulàncies...; paga els professors i l’ensenyament; ho paga gairebé tot! Què paguen amb els 17.145 milions d’euros que falten? El 'Ejército Español'? El que encara té símbols franquistes i aboca per la 'unidad de España' a cada cantonada? Les ambaixades a l’estranger que no t’entenen si no és en 'cristiano'? Financien les 'comunidades autónomas' menys desenvolupades fent-los autovies, finançant indústries locals... cosa que aquí no fan.

Estic indignat amb el robatori al què ens tenen sotmesos. El pitjor de tot és que sempre hi ha qui t’ho capgira tot i t’acaba pintant els números de rosa, però això no em traurà de la meva indignació, ans el contrari, encara m’emprenyaré més perquè en tenim a casa que encara ho veuen bé.

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.