Dimecres, 4/6/2014
791 lectures

Ara és el moment

Abdicant el rei d’Espanya ha demostrat, altra vegada, com n’és de poruc un Estat que veu que un important motor econòmic diu que se’n va. Cal veure si la valentia d’aquells que l’han fet plegar es demostra en un augment de la democràcia, de democràcia efectiva, de democràcia real. Però es demostra que n’hi ha poca quan, en lloc de la infanta Elena, es tria el seu germà petit Felip per succeir la corona.

Països com Suïssa, en una mostra d’interès per l’opinió de la seva població, els referèndums són a l‘ordre del dia. Sense prohibir macroreferèndums aprofitant jornades electorals, sense vetar que la gent opini què vol i cap a on vol anar, escoltant el clam de la gent que surt al carrer reclamant un canvi de model, sigui quin sigui.

Ara és el moment. De monarquia a república l’Estat espanyol milloraria el seu funcionament i, com a membre de la Unió Europea, sense el llast d’un engranatge caducat, tenint-nos de veïns com a un nou Estat també de la comunitat europea.

Visca la lliure República Catalana!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.