Dimecres, 11/1/2012
654 lectures

Demòcrates

David Cameron ha fet una bona jugada d’escacs forçant a la societat escocesa a decidir sobre si independitzar-se d’Anglaterra o no. Amb unes enquestes no gaire propenses a l’optimisme a favor del sí el lobby britànic veu amb bons ulls la jugada per fer callar les veus dels partits al govern escocès, format per independentistes. La societat escocesa encara necessita un pèl més de convenciment malgrat és ben clar que, en solitari, es podria mantenir econòmicament gràcies als jaciments petrolífers del nord. Amb una resposta simple, amb un sí o amb un no, els escocesos podran triar quin camí seguir. Hi juga en contra que s’ha de celebrar en un breu periple de temps però que, amb una societat que ha votat majoritàriament l’independentisme, no crec que sigui un inconvenient afegit.

I els catalans que veiem amb un ulls enormes i desitjosos aquest oferiment d’un govern a un país que té ocupat, esperem que els polítics espanyols tinguin un atac d’enveja i forcin també un plebiscit vinculant al nostre país. ¿Que no és democràcia el fet de preguntar als teus ciutadans, o als ciutadans d’un indret concret, sobre la voluntat que té per decidir cap a quins camins vol anar? ¿No diuen que vivim en democràcia, doncs que l’exerceixin no? O és que els espanyols tenen una altra definició de democràcia al seu diccionari?

Decididament sí. Per Espanya democràcia és dir als seus designis 'amén'. Per ells democràcia és viure supeditat a les seves lleis malgrat vagin en contra d’un mateix. Democràcia és allò que diuen que tan tenen i, realment, és del què tenen menys.

No hi ha collons de fer un referèndum a Catalunya igualment vinculant? ¿O és que la notícia que ens ven la premsa l’han fet prou enrevessada per a que la població vegi amb mals ulls el fet que Espanya, un país que ens té colonitzats des de fa gairebé 300 anys, ens reti a un referèndum igual que l’Escocès?

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.