Dimecres, 22/12/2010
698 lectures

Fira de Santa Llúcia

Aquest passat cap de setmana es va celebrar la Fira de Santa Llúcia d’Igualada al carrer Santa Maria. Hi havia força parades malgrat ser una fira històrica ara menys concorreguda. Tot i això, la quantitat de paradistes era òptima per la gent que hi circulava. Poca promoció? Poc suport de l’Ajuntament? Hi havia música ambient al fil musical que, per Nadal, es munta al centre de la ciutat. Hi havia alguna entitat venent loteria, fent tallers de tions... i la gent passejava tranquil·•la per un centre històric que enfortia la seva vessant comercial.

Hi havia moments de força activitat de gent i, en ser una fira amb pocs paradistes, la gent passejava tranquil·la i aprofitava per comprar la decoració de Nadal i els regals que sempre busquem a última hora. Arracades que busquen orelles, penjolls que busquen colls, vesc i tions que busquen casa era el més destacat junt amb decoracions nadalenques i coques per omplir el pap.

Aquesta fira no serà mai la de Barcelona, a la plaça de la Catedral, plena de parades i de gent (turistes que visiten el centre de la ciutat) perquè Igualada no té la quantitat de guiris malgrat tenir també molt atractiu turístic. I la fira de la capital és tradicional, molt tradicional però la d’Igualada, que crec que és una eina d’activitat econòmica atractiva igual d’important, hauria de tenir més suport sobretot de l’Ajuntament i de les entitats econòmiques anoienques. Tanmateix, la Fira de Santa Llúcia d’Igualada s’obre pas amb força, a crits, bramant la seva presència cada Nadal i clamant als igualadins i anoiencs que hi vinguin, que hi passegin i que s’hi sentin a gust.

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.