Dimecres, 14/5/2014
855 lectures

La Igualada turística

En plena Mostra de Teatre, la ciutat d’Igualada s’omplí de gent vinguda d’arreu. Alguna d’aquesta gent volgué aprofitar per visitar el nostre nucli històric. Però no hi havia res preparat i ningú havia previst punts d’informació turística durant tots els dies que durà l’activitat. En diumenge, vaig trobar-me gent que, tot mirant l’actuació castellera de la plaça Sant Miquel, reclamava fulletons que indiquessin itineraris turístics, dades sobre edificis històrics o qualsevol tipus d’informació d’utilitat per saber més de la nostra ciutat.

I no serà per gent que no en sàpiga coses de la nostra ciutat! Perquè quan es munten esdeveniments “macros”, tipus Mostra de Teatre, o el Rec Stores, o per la Festa Major, etc. caldria que la ciutat prengués consciència que pot arribar a ser atractiva pel turisme. Es podrien muntar rutes a peu pels edificis més reconeguts amb erudits que anessin explicant què és això, què és allò... Es podria tenir una Oficina de Turisme oberta totes les hores d’aquests dies assenyalats per donar un servei que, avui en dia, és escàs en temps d’atenció i amb quantitat d’informació oferida.

Com a bons igualadins, d’aquesta idea en fem mofa però, us dic, que quan la gent que s’interessa sobrepassa unes espectatives optimistes, penses que en aquest camp cal fer-hi alguna cosa.

No menystinguem allò que tenim! No només cal que sapiguem més de la nostra ciutat i cal que ajudem als forans a també saber més de nosaltres mateixos.

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.