Dimarts, 7/5/2013
995 lectures

Pot ser imitada però mai igualada

Ja és curiós ja que, en un pam de terreny com el nostre, tinguem algunes paraules pròpies que hem assumit al dia a dia. Ens hi hem de fixar i segurament en trobarem un bon reguitzell.

A tall d’exemple, podem dir que plantem en una “torreta”, “tenquem” la porta, bevem “grasiosa” o “xampú”, fiquem el peu en un “toll”, gairebé fins al “ginoll” i en ple “istiu”. Ens quedem sense “electra”, agafem la “motxilla” per anar a l’escola, posem llibres a la “postada”, calcem “espardenyes de set penques”, el malestar ens fa “rojar”, llencem molles de pa als “mixons”, treballem de “blanquers” o “anem a veure la moixiganga” el diumenge que n’hi ha.

Hi ha gent que també té assumides paraules del món pagès com “cunya” o “asmari”... tot i que, com a tals, són paraules que podem trobar arreu perdudes entre masies i sembrats.

Diem que “per Sant Faust els diables rebentats” a més de la típica “Igualada pot ser imitada però mai igualada”, d’entre d’altres.

I tu, quines paraules o expressions igualadines dius?

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.