Dimecres, 4/4/2012
774 lectures

La Recreació Medieval

La recreació medieval és la difusió de la manera de fer, de vestir i de viure de l’edat Mitjana. A Igualada, l’associació Ad DominI Latere (al costat del senyor) és una entitat igualadina que promociona i ensenya com, què i de quina manera es vivia a l’Igualada medieval i, concretament, en aquesta zona que depenia del senyor del castell de Claramunt; per això l’entitat es diu Companyia de Claramunt.

Cal dir que la meva incultura en quan a alguns aspectes de la cultura era, i encara és, força preocupant. Ni sabia ni coneixia l’existència d’aquesta entitat i, ara que m’han explicat que estan muntant, per aquest octubre o novembre, les Primeres Jornades de Recreació Medieval d’Igualada, m’ha apassionat la idea i el seu projecte.

I què pot fer la societat igualadina per a què aquestes jornades siguin un èxit. Bé, és fàcil, vestir-se com a l’edat mitjana. Em vénen al cap fires com la de Ripoll o com la de Vic, una passada, on hi he anat diverses vegades i la trobo espectacular, amb tots els participants, paradistes i filantrops, amb robes de sac, teles gruixudes... i amb tot l’entorn ambientat en el Vic medieval. La imatge d’allò que un dia va ser i que, amb l’evolució, s’ha anat polint i millorant.

Emperò, el caràcter de la gent de cada contrada és únic, especial i, per molt que es disfressi, és i serà així, per molt medieval que es vulgui semblar.

Les entitats igualadines, amb una gran capacitat de gent, crec que hi tindran un paper destacat. Si ho volen, podran participar en aquestes jornades establint, d’aquesta manera, un cap de setmana anual a Igualada on tothom, petits i grans, aniran disfressats i ambientats com a l’edat mitjana, l’època en què Igualada ja hi era, és clar, i l’època en què la nostra ciutat començà. Un cap de setmana en què les entitats de la nostra ciutat podran mostrar el seu fer, els seus balls, les seves músiques... i lluir-ho per a tots els visitants d’arreu.

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.