Dimecres, 26/11/2008
644 lectures

I Sant Roc

Qui em coneix sap que jo, a una missa, no hi entro. Més clar no puc ser però és que a mi, això de la fe en un Déu no em diu res. Una altra cosa són les esglésies que, s’ha de reconèixer, és quelcom que m’atrau en quant a la seva construcció, distribució i les diferents imatges i icones que té i representa.

El jovent igualadí relacionat amb La Coll@nada ha tornat, altre cop, a reivindicar el seu paper emprenedor i actiu. Ha organitzat, amb un tímid suport de la regidoria de Cultura, un seguit d’actes i activitats per encarar el què ells anomenen Faust, un intent de “festa major” d’hivern. I dic un intent perquè cal, encara, que la resta d’entitats i institucions de la ciutat s’uneixin a aquest projecte participant activament d’aquesta celebració.

Cal que els dos copatrons de la ciutat siguin els protagonistes d’aquesta segona “festa major” anual ressaltant el paper del moviment associatiu, cultural i tradicional d’Igualada. Cal, encara, que les altres entitats aconsegueixin, amb una fira, amb més activitats i amb més publicitat unes “Fires i Festes de Sant Faust i Sant Roc” que siguin coordinades des d’un grup de joves compromesos amb la tradició i la cultura de la ciutat. I cal, és clar, que La Coll @nada obri les seves activitats adaptant-les a aquest format de “Fires i Festes” no essent-ne el protagonista sinó un col•laborador més.

Amb un sant Bartomeu amb màniga curta acompanyat de sant Faust i sant Roc amb bufanda farem d’Igualada una ciutat engrescada amb la tradició, innovadora amb les seves festes i participativa amb la seva gent. Endavant jovent!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.