Dimecres, 11/3/2009
652 lectures

El Torneig Casteller...? Perdó...?

El Torneig Casteller de Futbol és un esdeveniment que, any rera any i per aquestes dates, se celebra en un cantó o altre del nostre país.

S’originà a la ciutat d’Igualada ara fa vuit anys, a mans dels Moixiganguers d’Igualada i, des de llavors, ja s’ha fet, a més d’Igualada, a Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Lleida, Mataró, Reus, Vilafranca del Penedès i Sants. Aquest any, al barri de Sants, a Barcelona.

La cosa s’ha anat fent grossa i, enguany, hi ha participat 32 colles castelleres amb un nombre aproximat de 800 persones inscrites anant amunt i avall, de pista en pista i de partit en partit, donant força i més vinculació entre la gent del món casteller.

Encara recordo com la colla Jove de Tarragona, que van muntar la tercera edició, em comentaven que la iniciativa era bona, engrescadora però que, probablement, moriria al cap de poc temps. Era, de fet, un projecte igualadí que havia passat amb la mateixa glòria per Sant Cugat del Vallès l’any abans i que calia de l’empenta del moviment casteller.

Fou així, realment, perquè Lleida donà una bona embranzida i que les següents colles van animar aconseguint que, a Sants, un tou de gent (gairebé un miler) que van donar més sentit al món de l’associacionisme cultural, al món de les tradicions i donés, a més, festa i gresca als joves que participen activament en aquest món.

Des d’Igualada estem orgullosos d’aquest torneig i n’estem, encara més, de veure com cada any una colla o una altra se n’encarrega de la següent edició. L’any que ve la novena, a Esparreguera (amics per sempre...).

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.