TORNAR
PUBLICITAT

Unes 40 empreses de la pell es constitueixen en cluster amb seu a Igualada

Les firmes englobades en l’associació, moltes d’elles anoienques, facturen 300 milions d’euros

economia
Dimecres, 19 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'elecció d'Igualada es deu tant a la tradició com als equipaments del coneixement com la Càtedra A3 Leather i el Campus Universitari. Sota la direcció de Jordi Vidal, el clúster té la intenció d'incorporar nous associats i és obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector de la pell: des del món de la ramaderia fins al de la manufactura, disseny i moda.

PUBLICITAT

S'ha constituït el Leather Cluster Barcelona. Agrupa més de 40 agents i empreses d'arreu del país i tindrà la seu a Igualadal, escollida per la seva llarga tradició industrial i en concret en el sector de les adoberies. L'objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per "augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l'eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt".

Els seus impulsors assenyalen que "Igualada gràcies a l'impuls del projecte Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat, liderat per l'Ajuntament, ha sabut crear un ecosistema de cooperació empresarial, educativa, científica i mediambiental, al voltant de la indústria de la pell que ha atret empreses adoberes catalanes i altres representants de la cadena de valor de la indústria per formar Leather Cluster Barcelona". 

Apunten també a "la creació de Càtedra A3 in Leather Innovation, la posada en marxa del nou Campus Universitari i la construcció de l'Adoberia Bella, han donat un valor afegit decisiu a les empreses adoberes que han estat més competitives augmentant la seva capacitat d'atraure clients de tot el món.
A l'impuls de l'Ajuntament d'Igualada per un dels sectors industrials més representatius de la ciutat, han sumat esforços el Gremi de Blanquers i la Unió d'Adobers de Catalunya (UDAC) que han incorporat al clúster les empreses adoberes, de l'indústria química i de la sostenibilitat, així com altres associacions empresarials de tot Catalunya per crear Leather Cluster Barcelona". Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d'euros, donen feina a més de 1.200 treballadors i exporten més d'un 80% de la producció.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.