TORNAR

Un 44% dels aturats anoiencs no tenen prestació

Hi ha un 7,6% d’anoiencs més que van marxar a l’estranger el 2017

economia
Dissabte, 14 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Informe Territorial de la Demarcació de Barcelona que elabora la Cambra referma que el 2017 ha estat un any positiu per a l'economia anoienca. I, amb tot, assenyala diversos matisos que rebaixen les perspectives de la salut i el futur del territori: per exemple, l'alta xifra de persones anoienques que resideixen a l'estranger.

La principal xacra a nivell econòmic de l'Anoia és l'atur. I el 2017, que va acabar amb 7.928 persones que demandaven ocupació al SOC, va ser un any positiu en aquest sentit. En total, segons l'Informe Territoral que fa la Cambra de Barcelona, hi ha 46.800 persones ocupades a la comarca, més de dues terceres parts de les quals figuren com assalariats. Pel que fa a les persones que consten com a demandants de feina, n'hi ha 4.045 que reben prestació de desocupació. La taxa de cobertura és ara d'un 56%, és a dir, un 44% de les persones que no tenen feina registrada no cobren res. Números per sota de l'inici de la crisi. El 2009, el nivell de cobertura era del 61%.

Dos usuaris d'un servei local d'ocupacióHi ha un 9,5% de persones menys sense cobertura respecte 2016. La peculiaritat de la comarca, a més de tenir una taxa de persones sense feina més alta que les altres comarques, és el diferencial de dones que no estan al mercat laboral i el de persones majors de 45 anys desocupades. De les 46.800 persones ocupades, només 20.700 són dones. L'Anoia és la comarca on les dones tenen menys pes en el total d'ocupació. La branca on més ha crescut l'ocupació, la construcció, amb un 11,3%.

En el pols econòmic, les 200 empreses amb més facturació tenen una vocació sensible cap al sector exterior: un 60%. El creixement de l'ocupació no s'ha traduït en què hi hagi més empreses, n'ha baixat el total. A la capital hi ha 171 nous llocs de treball creats, però s'ha reduït el número d'empreses el 2017 i n'hi ha 26 menys.

Pel que fa a la població, continua el fenomen d'anoiencs que van a l'estranger. Segons l'Informe, són ja 2.726 persones, un 7,6% més que el 2016. Situació que va en paral·lel a que almenys la meitat de municipis perden població. Piera i Igualada en guanyen, 193 i 329, respectivament, però Vilanova (77) i una població connectada a l'A2 com el Bruc (26) en perden. No és un fet exclusiu de la ruralia. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.