TORNAR

El 46% d'usuaris del centre d'informació per a estrangers d'Igualada treballen de forma irregular

La meitat de persones que empren el servei provenen de països llatinoamericans

economia
Dimarts, 11 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dones són la majoria entre les persones usuàries del servei, amb un 62%. En total, al llarg de l'any passat es van atendre a més de 300 persones, que van fer un total de 503 visites. 

PUBLICITAT

Alfonsa Santisteban, responsable de CCOO a l'AnoiaDurant el 2019, el 46,7 % dels usuaris ocupats que van visitar el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) d'Igualada treballaven de forma irregular: o no tenien autorització de treball o ho feien sense contracte. La xifra ha crescut progressivament des del 2014, quan només un de cada quatre usuaris es trobaven en aquesta situació. Són les dades que es desprenen de la memòria del servei que impulsa CCOO a la capital de l'Anoia. Segons l'ACN, "la xifra ha crescut progressivament des del 2014 i enguany se situa sis punts per sobre que el 2018".

Segons el sindicat, ha augmentat l'arribada de persones de Llatinoamèrica, amb més de la meitat d'usuaris provinents d'aquests països. També ha augmentat el nombre de dones ateses, i ja se situen en el 62% dels usuaris totals.  El Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) d'Igualada va atendre el 2019 307 persones, que van realitzar 503 visites, i plantejar 626 consultes. Per nacionalitats, el primer país dels usuaris va ser el Marroc, amb un 30% del total, seguit de Colòmbia (9,1%), Equador (5,9%), Argentina (5,2%), Hondures (4,9%), Bolívia (4,6%), Perú (4,6%) i Veneçuela (4,6 %).

Un aspecte que s'assenyala és "l'increment de les visites de persones sense autorització administrativa per residir i treballar a l'Estat espanyol, que van ser el 43,3%". El sindicat ho atribueix a les noves arribades, però també de l'existència d'una bossa de persones que no han pogut regularitzar la seva situació davant la necessitat de disposar d'un contracte d'un any a jornada completa. Aquest fet també ha comportat que, pel que fa a les consultes, gairebé el 39,1% de van ser per temes relacionats amb les vies per regularitzar la seva situació administrativa.

Pel que fa a les ocupacions dels usuaris del CITE, predomina la indústria (37,7%) i la llar (34,4%). Aquest darrer, on el 99% de les usuàries eren dones, és també el principal sector de treball irregular. De les usuàries que van visitar el CITE, la meitat estaven treballant de forma irregular.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.