TORNAR
PUBLICITAT

El 4D Health incorpora la millor tecnologia mèdica gràcies a un acord amb Medtep-Fufosa

El centre treballarà amb el mateix programari que tenen empreses farmacèutiques com Grífols o hospitals com el Clínic de Barcelona

economia
Divendres, 5 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 4D Health ha signat aquesta setmana una aliança amb una de les principals empreses de tecnologia en l’àmbit de la salut: Medtep. L’acord permetrà al Centre d’Innovació en Salut utilitzar un software pioner que millora la gestió mèdica i fa seguiment dels pacients. Aquest nou programari farà que alguns projectes de simulació que es realitzin al 4D Health tinguin encara més valor gràcies al coneixement que es podrà extreure de les dades obtingudes.

Amb la incorporació de plataformes tecnològiques com uClinics i uPatient, el Centre 4D Health podrà tractar les dades dels pacients de la mateixa manera que es gestionen als hospitals i empreses farmacèutiques més importants del país; fent un seguiment de com els tractaments estan funcionant amb els pacients i ajudant als professionals que els atenen. Així s’eviten errors ja que la informació mèdica està unificada, actualitzada al minut i disponible des de qualsevol dispositiu, i es revisen els protocols de diagnòstic, tractament i processos de prevenció.

Aquestes plataformes contribueixen a l’intercanvi de coneixement i també permeten fer anàlisis estadístiques sense haver de revelar en cap cas les dades de caràcter personal dels pacients, ja que estan totalment dissociats.

El conveni entre el 4D Health, l’empresa catalana de software Medtep i la fundació privada Fufosa (Fundació per al foment de la Salut, amb seu a Igualada) s’ha signat aquest migdia i preveu que Medtep adapti les plataformes perquè el 4D Health les pugui utilitzar en funció de les seves necessitats. L’acord beneficia el centre i també l’empresa, que podrà testejar noves funcions de la seva plataforma al 4D Health i desenvolupar projectes conjunts.

Medtep treballa amb Fufosa per a tota la validació dels continguts mèdics d’uClinics i uPatient i la seva adequació a un llenguatge planer per tal de facilitar al ciutadà l’adherència al tractament o a qualsevol canvi d’estil de vida. Concretament, Fufosa proveirà continguts en els projectes relacionats amb la nutrició, la dietètica i el maneig higienodietètic. L’aliança entre el 4D Health, Medtep i Fufosa s’allargarà com a mínim fins al desembre de 2016 i es posa en marxa avui mateix amb una primera sessió de treball entre els tres equips.

La mànager del 4D Health, Àngels Chacón, ha expressat la seva satisfacció per l’acord afirmant

que “l’aliança amb empreses de serveis TIC punteres com aquesta dóna visibilitat al centre i el reforça”. Per la seva banda, el director del centre Dr. Enric Macarulla ha destacat que “aquest producte concorda totalment amb l’objectiu del 4D Health, que és centrar-se en el pacient”.

El director executiu de Medtep, Jacob Suñol, ha explicat: “per Medtep, el Centre 4D Health és un partner idoni ja que podrem desenvolupar projectes conjuntament”. Alhora, s’ha mostrat il·lusionat de poder aportar la tecnologia que el centre necessita per tirar endavant projectes de simulació i d’afegir-hi una eina pedagògica amb l’experiència de Fufosa.

Medtep

Medtep és una empresa de software que gestiona informació de caràcter sanitari. Amb seu a Barcelona, té usuaris en més de 70 països d’arreu del món, principalment a Europa i al continent americà. Viu un moment de forta expansió i està desenvolupant diversos projectes internacionals com el que actualment està tirant endavant amb la farmacèutica Grífols als Estats Units.

Fufosa

Fufosa (Fundació per al foment de la Salut) és una fundació privada dedicada a la millora de la salut púbica a través de la formació continuada adreçada tant a professionals sanitaris com a ciutadans. Es basa en el principi de Confuci “m’ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig creure, ho vaig fer i ho vaig aprendre”.

El Centre 4D Health

El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de la salut aplicant un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incideix en el treball en equip de diferents especialitats i inclou la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, entre d’altres.


3 Comentaris

F

Filemona

08700

8 de setembre 2014.19:36h

Respondre

Molt be Sra Chacon, pro ens podria fer una aproximació, del cost del projecta, i una previsió, del llocs de treballs que el projecte , pot reportar, a la ciutat de Igualada.
Con no volem pensar,... Llegir més que el projecte, torna a ser una altra ració de FUM;FUM;FUM, seria bo que dones xifres, en que puguem fer un seguiment, i compliment de las seves promeses. ( Per cert, cada dia que passa, tenen menys credibilitat)

w

web

5 de setembre 2014.14:45h

Respondre

Desconeixem qui era Fufosa i per això ho hem mirat a la seva Web. Esperem que sigui un bon acord però el 4D Health necessita molt més encara. Cal que no es quedi sols en un engrescador projecte.... Llegir més Esperem bons i necessaris resultats

E

Eduard

Igualada

5 de setembre 2014.10:02h

Respondre

Felicitats, coratge i encert al Dr. Enrich Macarulla i Àngels Chacón per aquesta iniciativa tan innovadora que, amb perseverància i suport, pot portar prestigi, beneficis a la salut, activitat... Llegir més econòmica i ocupació a la nostra ciutat i comarca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.