TORNAR

S'activa la web economia circular de la UEA: "volem donar segones vides a productes"

Una proposta de mercat d’intercanvi per facilitar la reutilització i reduir el cost de l’activitat econòmica en el medi ambient

economia
Dimarts, 30 juny 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un portal que "és una eina digital per ajudar a les empreses a replantejar la seva manera d'encarar l'estratègia empresarial tenint en compte tots aquests conceptes per tal de minvar l'impacte que les empreses (i persones) tenen en l'entorn". Entre les empreses que s'adhereixen i utilitzaran aquesta web, les de l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial de les Comes (AEPIC).

El portal economiacircular.uea.cat ha nascut. La UEA ha impulsat aquest portal web que té per objecte recollir la informació, les eines i estratègies a l'abast de les empreses per fer-los-hi més fàcil i proper. El portal se cenyeix a productes d'empreses i entitats establertes a la comarca, siguin o no sòcies de la Unió Empresarial o de l'AEPICUn dels centres industrials que es beneficiarà de l'impuls d'aquesta iniciativa i que ja fa temps que hi treballa és l'AEPIC. El seu president Joan Mateu reivindica que "volem ser un polígon eficient, sostenible. Cerquem donar segones vides a productes."

La secretària general de la patronal anoienca, Paula Arias, afegeix que "creiem que té molt de sentit donar una segona vida útil a materials i productes, evitant que es converteixin en rebuig. Permetent a les empreses que guanyin un valor més al seu core business, implicant-se activament amb l'economia circular. Agraïm la col·laboració de l'AEPIC en aquesta iniciativa i fem una crida perquè moltes més s'hi sumin en aquest projecte."

Aquest portal d'Economia Circular i el Mercat d'Intercanvi vol ser "una font de recursos i eines per allargar la vida útil dels productes per tal de facilitar l'intercanvi de productes des de les empreses cap a altres, entitats i particulars, a través d'una gran diversitat de productes, material d'oficina, mobiliari, decoració, llibres, terminals, informàtica i
electrònica, material industrial, entre d'altres."

Caldrà registrar-se per poder oferir un producte, però tothom qui ho vulgui, podrà sol·licitar-los, sigui empresa, particular o organització, tenint preferència per obtenir els productes les entitats i centres educatius: "no hi ha cap contraprestació econòmica pels productes, i com a comprovant de la transacció del producte o material, l'empresa oferent
elaborarà un albarà d'entrega. Els articles que s'ofereixin en el mercat d'intercanvi han d'estar en bon estat de conservació i tenir una qualitat mínima", especifica Mateu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.