TORNAR

Les agències de viatges facturen un 90% menys i preveuen un semestre igual o pitjor

Assenyalen la situació com a “desastrosa” i plena d’”inseguretats”

economia
Dimarts, 25 agost 2020. 13:40. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’escenari econòmic que presenta el sector turístic, immers en els dubtes provocats per l’emergència sanitària, ha estat d’un costat, una baixada de la demanda de viatges a nivell internacional de més del 90% i de l’altra, un desplaçament tímid vers la demanda de viatges domèstics o estatals. Eloi Puig i Francesc Ferrer de les agències Ulises i Fer Frans han qualificat la situació actual i les previsions per al proper semestre de “desastroses” i ”insegures”, respectivament.

PUBLICITAT

La facturació dels darrers mesos de les agències de viatges Ulises Viatges i Aventura i Fer Frans Viatges han caigut més d’un 90%, com han assenyalat els seus responsables, Eloi Puig i Francesc Ferrer. Ambdues han vist com la major part de reserves es cancel·laven o en el millor dels casos, eren posposades per més endavant, degut a la situació d’inseguretat provocada pels tancaments sobtats de fronteres i les mesures sanitàries que obliguen a fer quarantenes als països de destí.
Puig ha explicat a AnoiaDiari que durant la campanya del juliol-agost va poder tancar 4 viatges, tots ells dins de la Unió Europea, no preveu que a partir del setembre la situació millori i ha vist com, de les reserves que tenia fetes, “entre un 90% i un 95% s’han cancel·lat o postposat -ha detallat-. Aquest any estic per no perdre clients, per ajudar-los amb les cancel·lacions i canvis de dates” ha dit, i preveu una campanya fins al març “desastrosa”.
Per a Francesc Ferrer, responsable de Fer Frans Viatges i també membre de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, la temporada no ha estat diferent: “teníem reserves a Alemanya, França o Anglaterra”, però amb les previsions de possibles confinaments als llocs de destí “des del març, la gran majoria de viatges reservats i venuts s’han anul·lat”. Ferrer comenta també que la “situació de reobertura” genera molta “inseguretat”, i si bé bona part de la gent que volia viatjar ho ha pogut fer, ha estat amb un turisme local o d’àmbit espanyol i triat “a darrera hora”.
Ferrer ha volgut recordar que els “ERTE demanats per la majoria d’hotels i agències de viatges, s’acaba el 30 de setembre i de moment no es sap què passarà. Molta gent es veurà afectada pel seu lloc de treball” i ha advertit que si no es prenen mesures o millora la situació “la previsió a nivell estatal és que més d’un 50% d’empreses i agències de viatges podrien tancar”.

La caiguda de l’activitat turística en relació al PIB estatal
El turisme a l’estat espanyol havia crescut un 2% des del 2010, situant-se per sobre del 12%, en relació al 100% del PIB generat a l'estat en els darrers dos anys. Amb dades de l’INE, el volum del PIB que el sector aportava al total de l 'economia espanyola era d’un 12,3%, 147.945,7 milions d’euros. Amb dades del 31 de juliol d’aquest any, sense sectoritzar, la variació interanual del total del PIB estatal ha caigut un 22,1%, fet que es tradueix en 24,8% menys d’hores treballades en el total peninsular.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.