TORNAR
PUBLICITAT

L’Anoia és la tercera comarca de la demarcació amb creixement dins del sector TIC

Afiliacions i empreses mostren un creixement continuat, sols superat pel Vallès Occidental i el Barcelonès

economia
Dilluns, 12 agost 2019. 12:01. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Gabinet d’Estudis Econòmics i Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona fa públic un estudi específic sobre el creixement del sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació a la demarcació de Barcelona entre el 2008 i el 2018.

PUBLICITAT

Amb un 2’5% de la població activa dins del sector TIC i un 1’7% d’empreses dedicades al mateix àmbit, l’Anoia es posiciona com a tercera comarca amb un major nombre d’afiliacions dins del sector, sobretot en el relacionat amb l’economia dels serveis, amb un 3’9%.
La mitjana dels treballadors i treballadores afiliats a les TIC baixa fins al 2’5% degut a que la comarca presenta en les afiliacions, poca presència del sector TIC a la indústria, amb un 0’4%. Per la seva banda, el nombre d’empreses un comportament semblant, on les empreses TIC relacionades amb la industria representen un 0’3% de l’activitat, mentre que s’enfilen fins al 2’3% les empreses TIC dedicades directament als serveis.
Pel què fa als salaris, al pes dels assalariats, en una dècada el creixement ha estat de 6 punts, passant del 1’8 al 2’4% del total del pes dels assalariats i assalariades de la comarca. I la presència d’empreses del sector al total d’empreses de la comarca, ha passat de l’1’4% a l’1’8%.
En nombres absoluts, l’Anoia presenta 613 persones afilades en el marc del sector TIC, alhora que 249 autònoms es dediquen d’una o altra forma a tasques relacionades amb el sector. L’estudi també recull que l’Anoia compta amb 55 empreses dedicades al sector TIC, un número que es troba per sota el nombre d’empreses registrades al Barcelonès (3.51), el Bages (64), el Baix Llobregat (458), el Maresme (211), Osona (88), el Vallès Oriental (231) i l’Occidental (689).

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.