TORNAR

Aposta per a l’associació d’empreses dels polígons d’Òdena, La Pobla i Vilanova

Ramon Felip, fins fa pocs mesos, President de la UEA, lidera el projecte

economia
Divendres, 22 novembre 2013. 19:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, va entregar el passat mes de maig, als ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt, un estudi Mentor sobre els seus polígons d’activitat econòmica (PAE) que els ha permès conèixer amb més profunditat la seva situació i aconseguir una major dinamització d’aquests polígons.

Presentació del projecte mentor

El Mentor defineix un full de ruta encaminat a la dinamització d’aquests polígons. Entre les línies d’acció recomanades, destaca la creació d’una comissió supramunicipal que gestioni els polígons i defineixi una estratègia comuna, el foment de l’associacionisme entre les empreses dels quatre polígons o la difusió de la informació i la imatge conjunta. L’estudi també suggereix la millora dels serveis operatius, especialment la connexió de la fibra òptica a les naus i la millora de la senyalització als PAE.

Seguint aquestes premisses, els tres municipis han treballat conjuntament des de fa prop de dos anys, en una de les línies proposades pel Mentor, el foment de l’associacionisme entre els polígons Plans d’Arau, Pla de les Gavarreres, Pla de Rigat i Riera de Castellolí. Un espai de 130 Ha. i unes 133 empreses, entés com un sol àmbit d’activitat econòmica i que cal presentar sota una mateixa marca unificada amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels 4 polígons.

En aquest sentit, fa mesos que un grup d’empreses representatives dels quatre polígons es reuneixen per avançar en aquesta proposta d’associacionisme. En aquesta tasca prèvia, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), que han assessorat i ajudat des la seva experiència a aquest objectiu.

En aquests moments, una vintena d’empreses, assessorades per professionals de la UPIC, estan disposades a crear una associació d’empreses, i pràcticament ja han enllestint els estatuts d’aquesta futura associació.

Els membres fundadors, encapçalats Ramon Felip, fins fa pocs mesos el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, tenen previst presentar la seva candidatura per constituir-se en Junta Directiva. Per això convocaran properament les empreses dels quatre polígons a les que presentaran el projecte i els demanaran la seva adhesió. La data que han fixat per aquesta trobada és el proper 11 de desembre i la reunió es farà al Centre d’Innovació Anoia.

L’associació d’empreses dels quatre polígons implica tenir un interlocutor únic que facilitaria les relacions amb l’administració i les negociacions amb els proveïdors en condicions molt més avantatjoses que si es fessin de manera individual.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.