TORNAR

Els associats d'Igualada Comerç es reuneixen per debatre sobre el conflicte amb RecStores

L'entitat demana a l'administració que solucioni 'l'activitat problemàtica del Rec'

economia
Dimecres, 3 juliol 2013. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els associats d'Igualada Comerç s'han reunit fa uns dies per debatre el posicionament de la junta directiva en relació al conflicte entre l'entitat, l'Ajuntament i RecStores. Segons expressen en un comunicat la reunió va donar resposta a 'la inquietud manifestada per molts associats afectats per l'esdeveniment'.

Seu d'Igualada Comerç, on es va portar a terme la renió

Durant la reunió, -també s'explica en el comunicat-, es va informar sobre les gestions i les accions empreses per la junta directiva d'Igualada Comerç en relació a aquest tema.

La reunió va ser encapçalada pel president de l’'entitat, Jordi Martínez i hi van ser convidats Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya i Antoni Furest, empresari del sector de la moda i actual president del Gremi del Tèxtil de Catalunya. La reunió estava oberta, també, als comerciants no associats de la ciutat.

Segons s'informa des d'Igualada Comerç, la sala de l'’entitat va quedar 'plena de gom a gom' i 'els assistents van expressar lliurement les seves inquietuds i propostes'.

Segons es detalla en el document enviat a la premsa, Jordi Martínez va obrir l'’acte amb una exposició detallada de les accions empreses i de 'les repercussions que aquestes havien tingut tant per part de l’'Ajuntament com de RecStores'.

A continuació, Miquel Àngel Fraile, va parlar de 'la situació legal i del marc normatiu per a les vendes de productes de saldo, outlets i vendes esporàdiques i/o efímeres, i també sobre vendes ambulants i d’'artesania i sobre l'obligació de complir la llei en tots els casos per evitar la competència deslleial'.

La reunió va mostrar les fotografies de la denúncia als associats

Durant la reunió, segons s'explica en el mateix comunicat, 'es van projectar un seguit de fotografies que demostraven, d'’una manera fefaent, les irregularitats, mancances i desviaments de les normatives exigides per la Llei de Comerç de Catalunya en l’'esdeveniment comercial' del Rec Experimental Stores'.

Fraile afirma que el RecStores té una afectació sobre tot l'espai comercial català

També segons el text enviat, Miguel Ángel Fraile 'va completar la denúncia amb un seguit d’'arguments reflectits en un estudi realitzat per la Confederació de Comerç de Catalunya'. i 'va deixar clar que l’'afectació no és solament sobre el comerç local, sinó que afecta molt directament les poblacions més properes i tot l'’espai comercial català'.

Fraile qüestiona la capacitat de generar ocupació del Rec Stores

Fraile va reflexionar sobre 'els diferents conceptes de venda, low cost, outlets, venda radical... en contraposició amb el comerç tradicional del país, amb més de 90.000 empreses comercials a tot Catalunya, amb centenars de milers d'’empleats, que dóna cohesió social i un gran dinamisme ciutadà'.

Com s'afirma en el comunicat es van rebatre també, els números i les estadístiques donades pels responsables del RecStores i en aquest sentit van criticar la capacitat de generar ocupació de l'esdeveniment: 'diuen que van donar feina a 83 persones, durant només 4 dies. Mentrestant, el comerç de la nostra ciutat dóna feina a més de 3.500 persones durant tot l’any'.

Furest: 'Cal fer autocrítica constructiva: aprendre de les accions comercials i de màrqueting de les grans cadenes'

Antoni Furest, president del Gremi Tèxtil de Catalunya, va parlar de 'la necessitat de conservar comerç tradicional, i sobretot del sector de la moda, de treballar en contra de la competència deslleial de grans marques, i que aquesta lluita passa necessàriament per la cohesió del sector, per un increment de l’'associacionisme i per la recuperació de l’'autoestima'. Furest va reconèixer però que tabé calia 'fer una autocrítica constructiva i aprendre de les accions comercials i de màrqueting de les grans cadenes'.

Igualada Comerç demana a l'administració que solucioni el conflicte i que dóni resposta a la denúncia presentada contra RecStores

Des de l'entitat s'afirma que van ser 'dues hores de debat intens, amb nombroses intervencions dels associats' i que d'aquí es van extreure un seguit de conclusions unitàries. En aquest sentit, i com s'expressa en el comunicat, es va dir que calia 'seguir treballant en defensa del model comercial català, coordinar una estratègia comuna entre totes les associacions integrades a la Confederació de Comerç de Catalunya en contra de la competència deslleial i exigir respostes dels diferents informes entregats als estaments públics sobre l'’activitat problemàtica que es fa al barri industrial del Rec'.

En relació a aquest darrer punt, i segons s'expressa literalment al comunicat: 'el comerç local trasllada a qui té les competències, i els instruments i els pot aplicar, la solució al conflicte existent sobre activitats econòmiques no regularitzades'.

Igualada Comerç ha demanat també 'l'’elaboració d’un informe econòmic seriós, que contempli els perjudicis que origina l'’esdeveniment RecStores al comerç local, així com també els aspectes positius d’aquest esdeveniment'.

'Cal apostar per iniciatives que repercuteixin en l'economia local'

Des de l'entitat es va insistir en aquesta reunió 'en la creació d'’iniciatives que repercuteixin en l'’economia local' i es va dir que l'entitat 'aposta perquè els beneficis generats a la nostra ciutat es quedin a casa i afavoreixin les empreses locals i comarcals'. En aquesta línia van apuntar que 'Comprant, decidim qui treballa i on treballa!'

També en el comunicat l'entitat reitera una idea expressada en la roda de premsa en la que va donar a conéixer la denúncia contra RecStores: 'No volem ser l’'abocador dels excedents de producció d’Europa, ja que això comporta preus més baixos i sous més baixos'.

Afirmen que el começ és 'l'empresa més gran d'Igualada'

També en el comunicat Igualada Comerç exposa dades economiques que diu que extreu del'Informe Anual de la Cambra de Começ de Barcelona: 'el sector del comerç és un dels principals generadors d'’ocupació al nostre país. A la ciutat d'’Igualada, el comerç al detall, amb un 20% de participació en l'’ocupació de la població activa, (juntament amb el comerç a l’'engròs, amb un 10%) representa l’'empresa més gran, amb 3.000 treballadors. De fet, és l'’únic sector que en els dos últims anys mantenia l'’ocupació'.

També manifesten que 'l'’aportació econòmica del comerç igualadí a les arques municipals i els seus efectes multiplicadors i indirectes estan reflectits, també, a través d'’impostos, de permisos i d'’altres tributs que repercuteixen a l’'economia local'.

Disposició a dialogar, però amb un 'però'

Finalment Igualada Comerç manifesta a través del comunicat que té 'disposició a treballar, si així es demana, per trobar la millor solució, no solament per al comerç igualadí, sinó també en benefici de tota la ciutat i de la comarca, però sempre respectant les normatives comercials i altres de generals que estiguin en vigor actualment'.


40 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

9 de juliol 2013.00:39h

Respondre

incompres,
Felicitats! No tothom te la virtut de poder escriure com tu ho fas, es nota l’esforç. ;-) La veritat es que el llenguatge serveix per comunicar-se, però a vegades serveix per... Llegir més ”descomunicar”. Salut!

i

incompres

igualada

8 de juliol 2013.11:00h

Respondre

josep maria no t trenkis el cap conta els fugamantalista liguistics jo que sol un parsaguit crec que en part tene rao i mi asforso pero moltes vegadas l utilitsan per distreura la perdiu van el... Llegir més accesori per oblidar el principal en to cas viva pompeu fabra ijo confio que quand sigui grant la ascriure perfecta mentres com ara per lo menys sa anten,oi?perque jo pregunto que es el principal del lengiauatge? que s entengui.

j

josep m. torras payerol

Igualada

7 de juliol 2013.23:03h

Respondre

Pedro,

T’agraeixo la teva correcció del català, espero que per un - del o de l’ – em sabria greu que no hagessis copsat el sentit del missatge.
Per sort o per desgràcia sóc autodidacta en... Llegir més l’idioma català escrit, doncs en els meus temps de collegi, l’ensenyança era una immersió total al castellà.
De fet i repassant el teu escrit i fent memòria de les ensenyances en ortografia Castellana he trobat aquests petits detalls en el teu escrit, apart de “modernillo y cultillo” que no les he trobat al diccionari.

Insinuas=Insinúas.

Català=Catalán o “català”.

Como= Principio de frase va en mayúsculas.

Utilzas=Utilizas.

Da por saco= les da por el saco (expressió mol vulgar), no les importa, (quedaria millor).

Però, “pelillos a la mar” ningú es perfecte almenys jo ho crec així.

No entenc la teva expressió “que no vendan algo que no es” o “no tomen el pelo a la comarca” - roltllo Media market? -, em pots explicar el que t’han venut a tu aquesta gent que no sigui o simplement prens els ciutadans de la comarca per rucs?

Que miren pel seus interessos, doncs si, com tothom, son comerciants i evidentment no són germanes de la caritat, com efecte colateral porten 70.000 persones a Igualada, entre altres moltes coses.

Creus en el lliure mercat si les condicions són iguales per tots?
Em pots explicar quines de les següents condicions són iguales per tots.

Tipus d’articles i marques.

Situació del local.

Condicions econòmiques del propietari.

Tracte personal.
Preus i descomptes.

Maneres de fer màrqueting.

Servei post-venda.

Simpatia del propietari o dels treballadors.

Etc.....

Dit això i en quant els comerços locals, procuro comprar-hi tot el que puc i a casa meva practiquem el comerç de proximitat, però evidentment escollim el comerciant, per una sèrie de paràmetres, faltaria més, perquè no tots són iguals! Dir que vull que tanquin, es una solemne xorrada.

El meu blog es simplement meu i el faig servir pel que vull, no perquè tu em trobis més o menys interessant de fet em preocuparia si m’hi trobessis.

Per cert la teva opinió sobre els que tenen blogs em sembla quan menys agosarada. Quan vulgui consultar-te pels teus talents de psicòleg, ja t’ho faré saber, el que tu em sembles a mi, m’ho guardo, perquè no te res a veure amb el tema i l’ortografia tampoc.

Evidentment la teva opinió es teva i ben teva.

Que tinguis un bon dia.

j

joan

igualaad

7 de juliol 2013.00:39h

Respondre

joana a la universitat de istiu en organitsat un curs de marketing online lowcost i a sigut sospes Sols 3 inscrits es el exemple del problema que tu plantejas.

j

joana

igualada

6 de juliol 2013.11:16h

Respondre

I no en pensat els comerciants Igualadins en fer cursets de atencio el public sense mirar ni que es compra ni de la familia que es pertany ? no pensan en la persona que tenen el devant? quan entres... Llegir més en una botiga Igualadina de socarrel sembla que els hi hagis de demanar perdo i que tinguis de porta un carnet de comprador, certificat per l’Ubic
Prou de mirar-se el melic senyors i es hora de actuar pero no en contra de ningu el Recstores es lo millor que ens ha passat i ha de continuar

P

Pedro

6 de juliol 2013.10:54h

Respondre

Hay Sr. Josep M.,...por una vez estamos de acuerdo en algo. Todo el mundo puede hacer lo que quiera con su negocio, son libres,...pero entonces que no vendan algo que no es al resto de la comarca. Me... Llegir més parece bien lo que insinuas, quizás me equivoco pero parece que dices que ellos miran por sus intereses. Pues bien, está bien que todo el mundo lo sepa. Vaya,...que de hermanitos de la caridad nada de nada y en mi opinión Igualada les da por saco.

Repito, por favor, que no tomen el pelo a la comarca.

como conclusión que saco de tus palabras, es que si el comerciante no puede competir con el rec pues que cierre. Bien, así lo que estas diciendo es que prefieres sacrificar miles de familias que viven del comercio por 6 personas,...¿ no crees que sería mejor que existiera un órgano regulador en el consistorio para controlar todo esto? Y que funcionaran bien ambas partes, Rec y Comercio. Ya comenté que no hablamos de 8 días como intentais decir, todo lo contrario, hablamos de una afectación de tres meses. Creo en el libre mercado si las condiciones son iguales para todos pero no en esta farsa.

Por otro lado, lo que comentas de envidia, nada de nada.
En cuanto a lo que dices del català, no te entiendo,...para mi tan respetable como cualquier otra lengua. Otra cosa es que se utilicen en escritos frases cortas en inglés o anglicismos, me parece de falta de personalidad y quererle dar un toque modernillo y cultillo a la exposición, bastante cutre. ”Be rec” , qué chorra. Me he fijado que en tu blog lo utilzas bastante,...no por ello te va a hacer más interesante. En català hay muchísimos recursos para no tener que recurrir a otras lenguas.

Además, intenta por favor no hacer faltas de ortografía:

”Amb el català del escrit” debería ser ”amb el català de l’escrit”

Por último Xavier, se tiene que ser mala persona para decir que compras en Manresa o Barcelona,...porque aquí no hay oferta. Desde luego todo el mundo compra donde quiere, pero me parece una falta de respeto de cara a los comerciantes de Igualada. Gente como tú se debería empadronar en otros lugares.

Por cierto, otra opinión, los blogs personales me parecen de personas egocéntricas,...

J

JQ

IGUALADA

6 de juliol 2013.10:24h

Respondre

No tots els comerços d´Igualada pensem amb la mateixa filosofia que ” Igualada Comerç ”. No hem de posar tothom dins del mateix sac.

j

josep m. torras payerol

Igualada

5 de juliol 2013.13:05h

Respondre

Igualadí, tens un problema, perquè ningú t’obliga a llegir!
Pedro, amb català ”open your mind” vol dir: Obre la ment, quina xorrada oi!
Que fàcil, es fer el números amb els diners i les... Llegir més idees dels demés? Però no estem pas en un país comunista, perquè ho hagin de repartir amb tothom! El mercat es lliure!
Si en saps tant com sembla pel que dius, agafa una idea (de les tantes que proclames) evoluciona-la guanya diners i espera que ningú et critiqui, el demés es pura demagògia.
I si les teves idees no serveixen o no les poses en pràctica tampoc critiquis als que ho fan, ells no es posen en el que fas, ni com guanyes o distribueixes els teus diners, per tant tu no et posis en el que fan ells a casa seva, simplement respecte pels que actuen i arrisquen.
Saps que es la propietat intel·lectual? Doncs això, que el propietari de la idea es el que decideix el que vol fer amb el invent (com si el vol regalar), per quelcom l’ha tinguda ell i no tu o un altre.
La resta són pures especulacions. Quan et vulguin contractar com assessor i/o demanar el teu consell o opinió ja ho faran, envia el CV.
Mentrestant deixa’ls tranquils, que de moment tenen resultats positius (si tinguessin pèrdues aleshores ningú en parlaria), que fan que la gent com tu especuli només per enveja i ressentiment i faci de malastruc.
Cadascú es lliure de fer el que li plagui amb el seu, els del Rec.0 també.
Per cert si tens algun problema amb el català del escrit amb molt de gust te’l tradueixo i si el vols amb anglès o francès pot ser també.
Quina xorrada això dels idiomes oi tu!
Que tingueu un bon dia

x

xavier

igualada

5 de juliol 2013.10:04h

Respondre

Pedro tu posicion es la de los del coto privado de caza. Que no entre nadie porque el mercado de igualada es nuestro y no queremos que haya amenaza y el pastel se lo coma otro. Los consumidores de la... Llegir més ciudad tenemos derecho a tener diferentes opciones y comprar donde nos guste mas la oferta. Los consumidores aplaudimos la iniciativa de recstore y toda aquellas que fomenten la oferta y la competencia. Ojala que todos los comerciantes se puedan integrar en este proyecto y se pueda hacer un centro comercial urbano como el de la roca o como el que tienen otras ciudades. Si no seguiremos yendo a barcelona manresa etc porque es donde hay oferta. Pero la Actitud de la ubic es la verdad vergonzosa. Como siempre proteger lo de siempre y que nadie nos haga sombra. Puro caciquismo y no quererse poner las pilas. Open your mind pedro tranquilo si eres competitivi seguiras vendiendo si te quedas estancado lo siento tendras que cerrar. Es como funciona el mercado.

I

Iván

Igualada

5 de juliol 2013.10:01h

Respondre

Todo esto por 8 días al año??? Estamos locos o que?

A

Anna

Igualada

5 de juliol 2013.09:47h

Respondre

Gràcies Pedro perquè el que dius és cert, s’estimen tan Igualada que no volen deixar entrar cap botiguer, ni canviar les dates, ni res, només omplir-se la boca de paraules maques pels titulars... Llegir més i ja està. I amb paraules seves, això és el que no és mereix igualada.

La oferta de participació és buida i bona només per servir de façana, però inasumible per qualsevol botiguer ( a no sé que toquis producte outlet ), per tan simplement no si pot participar. I si hi participes desprès et diuen , ja no cal que vinguis més, vindrà la marca directament, gràcies, però passem de tu.

Per això ningú els vols a casa seva, la seva ambició i la mentalitat especulativa, han estat la seva perdició. Quina llàstima!

p

pedro

5 de juliol 2013.00:33h

Respondre

Por aquí sigue habiendo mucho alucinado...open your mind. Qué bonito queda en inglés...señal de modernidad,...en mi opinión muchos de los que opinan no tienen ni idea de lo que pasa. You know... Llegir més what I mean. Anglicismos chorras.
Para empezar ninguna población de Catalunya quiere un evento como este ya que no hablamos de 8 días sino de una facturación que si sólo a empresas de Igualada les repercute en 700.000 eur, y son 11 empresas, imaginémonos la facturación de cuarenta y pico marcas, podríamos hacer una estimación de la facturación de recstores y la comisión que reciben sus organizadores. En fin no la han hecho pública pero bueno cuando presenten los datos en el registro mercantil ya lo miraré. Teniendo en cuenta que un 30% es gente de la comarca, ¿cuánta pasta de ka comarca se va fuera en marcas que nada tienen que ver con Igualada? Pobrecito del obrero ya no le queda dinero.

No me extraña que no los quieran en ningún lado. Igual en los monegros.
Os vais a tener que bajar los pantalones, y no sólo ante el comercio de Igualada, también de Manresa, Vilafranca, Mollerussa, Lleida, rodalies,...

Vuestra ambición será vuestra destrucción. Aun estáis a tiempo de encajar a los comerciantes, muchos lo quieren. La cuestión es ¿les vais a dejar? O no os interesa, de ka misma manera que no os interesa retrasar las fechas.

Cuanta hipocresía,...a Dios rogando y como el mazo dando.

Si os viene un comerciante con alguna marca, le dejareis entrar?...mojaros y decidlo. No tenéis valor. ¿Qué os interesa más la marca directamente o el comerciante?. U os lavais las manos? Aunque si tanto mirais por la ciudad os debería interesar vuestro comercio.

Y vuelvo a repetir como ya comenté alguna otra vez. En qué lado están los caciques de Igualada?, el hedor me viene del Rec.

I

Igualadí

4 de juliol 2013.23:26h

Respondre

Uns i altres: Sou uns pesats!

a

alfonso

igualada

4 de juliol 2013.21:48h

Respondre

Puestos a prohibir los de la UBIC podrian cerrar el village de La Roca o el reciente inaugurado en la Junquera etc etc etc
Soy camarero en un restaurante y los dias del REC son muy buenos en calidad... Llegir més de los clientes y en cantidad de los coemnsales.

R

Ramon F

Igualada

4 de juliol 2013.18:21h

Respondre

Amb el Rec Store, Igualada va crear un esdeveniment que es digui el que es digui, porta molta gent de fora: 70.000, 50.000, 30.000 persones, el que sigui, no discutirem pas ara per això, a més dona... Llegir més riquesa a la ciutat, com per exemple a la restauració i també nom a la mateixa, per contra, hem de reconèixer que molesta a molts comerços de Catalunya que es dediquen al tèxtil com els pot molestar també el que es va fer a La Roca o els oulets que es van implantant.

Entenc dons que el sr. Miquel Àngel Fraile o el sr. Furest estiguin enfadats i intentin per tots els mitjans que el Rec desaparegui.

El que ja no entenc tant és la postura d’Igualada Comerç i sobretot el seguidisme que fan d’aquetes dues persones, ja que penso que la postura correcta seria la de buscar la formula (entesa) perquè ells també poguessin aprofitar totes aquestes persones que venen de fora per oferir-los-hi els seus productes.

Als srs. Fraile i Furest, que el Rec es recondueixi i trobi l’espai adequat peque els botiguers d’Igualada si puguin sentir còmodes no els interessa, perquè si fos així, encara que el Rec fos beneficiós també pel comerç local, continuaria molestant als seus comerços o al comerç català en general tal com ho fa La Roca o la resta d’oulets.

Però a la vida s’han de saber aprofitar les oportunitats i el comerç locat te la obligació, repeteixo, la obligació de saber aprofitar el Rec per fer negoci.

M’agradaria saber la postura que adoptarien tant el sr. Fraile com el sr. Furest si un esdeveniment com aquest es fes a la seva ciutat. Mirarien de tira’l a terra o buscarien una formula de cooperació beneficiosa per les dues parts.

Si el Rec desapareix, ens quedarem com estàvem i ningú farà calaix, si el reconduïm podria ser que tothom de casa hi surtis guanyant.

j

josep m. torras payerol

Igualada

4 de juliol 2013.17:48h

Respondre

El Rec.0, Igualada comerç i el lema “primer els de casa”.
http://aqualata.wordpress.com/2013/07/04/el-rec-0-igualada-comerc-i-el-lema-primer-els-de-casa/

M

Maria Ll.

Igualada

4 de juliol 2013.17:25h

Respondre

Px, quan dius que l’ajuntament fa el ridícul i demanes que actuïn que és la seva obligació, que vols dir?, que sigui ell el que obligui a tancar el Rec?. L’ajuntament ja va dir que segons... Llegir més ells el Rec te els permisos necessaris per poder funcionar.

Per tant si segons Igualada Comerç el Rec no s’ajusta a la legalitat, el que ha de fer, en lloc d’elaborar un informe per no se sap qui, ni si aquest qui te la titulació necessària per emetre’l, és interposar una denuncia formal al tribunal de la competència o a qui sigui i ja esta.

El que passa és que Igualada Comerç parla molt però sembla que tampoc vulgui ser directament el culpable de que el Rec es tanqui i per tant busca a un altre per que li faci la feina bruta, un altre que de moment no troba. Et queixes per això?

p

px

Igualada

4 de juliol 2013.16:54h

Respondre

És clar que sí com que el que em diuen em fa enfadar, ara els castigaré i faré tot el possible per fer mal. Vull el millor per la meva ciutat, perquè me l’estimo molt, però vull tots els... Llegir més botiguers morts i enterrats, és això? Perquè tot, tot i tot és millor que fer-los costat i mirar d’entendre el que expliquen.

L’Ajuntament està fent un ridícul estrepitós. Actuïn és la seva obligació. Escoltin els comentaris constructius.

I una última pregunta, quan cap més ciutat vol el Recstores, no serà que no és tan bon negoci, o resulta que tot arreu són estrets de mires o bé és que aquí estem fent el ridícul, o hi ha algú que mana més que l’alcalde.

P

Pep

IGD

4 de juliol 2013.16:45h

Respondre

Be REC my Friend!

a

arnau

igualada

4 de juliol 2013.13:38h

Respondre

Uf, com cansa tot plegat. Poso el mode Off en aquest tema i a seguir comprant roba com sempre: al Rec.0 si em deixen o a fora d’Igualada si me’l treuen. Salut!

x

xavier

igualada

4 de juliol 2013.13:31h

Respondre

Acavem ja amb aquesta mentalitat de no evolucionar i fem coses atractives per la ciutat per atraure visitants com el RecStore que tambe consumiran productes en els comerços de tota la vida. si no... Llegir més acabarem en la major misseria possible. Senyors de l’ubic, Lepoca feudal ja ha acabat deixin fer i possin-se les piles si volen competir. IGD no es un coto privado de ”caza”. Mentres que a altres ciutats evolucionen nosatres aqui ens quedem estancats i tenim que marxar a Manresa i Bcn per comprar i deixarnos alla els calers. Open your mind.

p

pj

igualada

4 de juliol 2013.12:38h

Respondre

jp , tampoc ens pasem, el REC no es Champions, es provincial arregladet.No en fem un Deu del que es un fet peti absolutament conyuntural i que es veura radera any radera any , fins que les Marques... Llegir més canvien la estrategia. Per aixo estic, en qui defensa que el REC es una oportunitat que la UBIC te que agafar abans s acabi. La proposta igualada store, i estic d acord, en el seu concepte i estrategia. Sembla un bon cami
Pero comparteixo la opinio de molts que ens agrada mes barallar.nos que soluciona,

j

jp

igualada

4 de juliol 2013.12:23h

Respondre

Un equip que jugui a la setgona divisio mai guanyarà amb un que jugui a la màxima competició de futbol europeu. Aixi es l´esport.

S

Susanna

Igualada

4 de juliol 2013.11:44h

Respondre

Renoi quin enrenou! I embolica que fa fort!
Realment Déu n’hi do de tot plegat!
Però, que ens begut l’enteniment? Quan he vist l’anunciat de que els Associats d’Igualaa Comerç havien fet... Llegir més una reunió per debatre sobre el Recstors, ja he previst que els comentaris serien vius i diversos, però tinc la sensació de que només s’està marejant la perdiu i no s’està abordant el ”conflicte” des d’una prespectiva eficaç.
Tot plegat té regust a guerra oberta. En conjunt és molt visceral, tant per part dels defensors com dels detractors de la iniciativa del rec.
Crec que tots estem d’acord en que les normatives són necessaries, però quan ens les imposen ens enfadem, perquè en molts casos són despropòrcionades i no sabem si realment són fruit de normalitzar situacions pel bé dels ciutadans, o només, perquè des d’un despatx s’ha pres una iniciativa per a beneficiar al col·lectiu a qui va dirigida, o senzillament, és fruït de beneficis partidistes.
Aquesta falta per part del Recstors de saltar-se la normativa, segons afirmen els comerciants, és realment objectiva o subjectiva? Hi ha algún perill de que algú prengui mal? O senzillament és fruit de que els comerciants están cabrejats per una normativa excesiva que els obliguen a cumplir si o si? Perquè en aquest cas haurien de plantejar-se a qui dirigeixen les critiques. Potser seria millor invertir els esforços en canviar normes excesives i absurdes.
Pel cas posaré un exemple que sempre em fa pensar quan vaig a fires o mercats i veig el menjar exposat a les inclemències del temps. Impensable vendre aquells productes en les mateixes condicions en alguna botiga de queviures o en alguna parada del Mercat Municipal, que tot sovint els passen els inspectors per revisar qualsevol anomalía per petita que sigui, per tocar-los el vora-viu.
Crec que realment tot ha sortit de mare: Tant el debat que s’ha obert pel rec com per les normatives exagerades que tot ho complica i no fa res més que amargar la vida, dels que ja, prou que els costa guanyar-se-la.
Senyors comerciants, pensin el que realment els molesta: Que el Recstors es pugui saltar algunes normes pel seu carácter temporal, o si el que realment els molesta, i crec que amb raó, que els imposin uns paràmetres d’exigència que no fan cap falta en molts casos.
En fi, només és la meva humil opinió i no voldria pas que servis per posar més llenya al foc, però crec que tant el Recstors com els comerciants hi tene cabuda a Igualada si volem una ciutat amb amplitut de mires i oberta al món. És molt millor sumar que dividir. Les divisions i els enfrontaments sempre ens debiliten.

a

albert

igualada

4 de juliol 2013.08:58h

Respondre

Ostres tu quin follon!!!

Repassem els fets, Igualada Comerç, si el de la piruleta, denuncia, però no la presenta, el fet que RECSTORES incompleix una sèrie de normatives.
Arran d’aquest fet... Llegir més s’organitza una batalla campal entre els de la piruleta i els del Rec.

L’ajuntament per la seva banda s’ho va mirant fins que l’impliquen, potser ja tocava, però tampoc diu re de l’altre mon, deixa palès que el RECSTORES compleix una serie de normatives i llestos.

Finalment la reunió de piruletes, on apareix contínuament un personatge de fora la ciutat i acorden realitzar un informe detallat.

En fi, veient-ho des de fora, com a ciutadà igualadí i com a emprenedor puc dir que això és el que trobarà tot negoci que es vulgui assentar a Igualada.

En primer lloc es trobarà xafarders observant què portes entre mans, si la cosa no agrada, tranquils, recollida de signatures al canto, tal i com es va fer amb el McDonals, si finalment decideixes obrir la paradeta al loro, depenent de la mala publicitat que t’hagin organitzat no cal ni que facis l’esforç d’obrir-la, busca un lloc millor on siguis més ben rebut.

Així funciona Igualada en molts aspectes, no en tots però deu nidó, i no dic cap animalada, de casos en tenim un bon grapat, com per exemple, el ja esmentat McDonals, l’Outlet que s’havia de fer a Can Roca, els diversos multicines, sisi, ara a l’Escorpia, ara al Carrefur, ara ampliaran el Kursal (sembla extrany però es va dir), en fi, es posen de moda els centres de fitness, i a l’Ajuntament li falten cames per obrir-ne un, l’aerosport, el mateix aeròdrom, el circuït de RC, les vies de comunicació, com per exemple la carretera que uneix Manresa amb Vilanova i la Geltrú sense passar per Igualada, sembla extrany però costa anar a Manresa, sembla que ho haguem fet expressament complicat per anar-hi.

En fi, jo ho veieu, Igualada i voltants funcionen amb aquest esperit de poble tancat, hi ha poques coses que treuen el cap, i son les que van aparèixer al 30 minuts, i sincerament, hi penses i dius, amb la de coses que tenim només apareixen aquestes quatre, ara be, aquestes quatre ens col·loquen al mapa de moment, cosa que les piruletes no, la gent coneix Igualada per les adoberies, pels globus, pel Rec i per la Buff, però no coneixen les piruletes, doncs potser que aquestes aprenguin de la manera de fer dels qui ens fan aparèixer al mapa.

I ja per acabar, hi ha una cosa que em roda pel cap, si una persona o persones, diuen disposar de dades, per què hem de malgastar recursos en realitzar informes? Que mostrin les dades i les reflecteixin públicament.

L

Leo

Igualada

4 de juliol 2013.08:31h

Respondre

Com a CONSUMIDOR i com HABITANT d’Igualada, pensó que estic en ple dret de donar la meva opinió des de primer plana (com fa vosté), porto tota la vida comprant a Igualada, i el Rec es un... Llegir més esdeveniment, que si vosté no ha vingut no té ni idea de l’ho que és. Junta art, tradició, modernitat, preus rebaixats de grans marques, i també de petites marques i dissenyadors desconeguts...
Umateix espai capiguda a gairebé tot. En això em sembla que tots els que hem estat hi podem estar d’acord.
Sr Zh... Igualada ja no és l’ho que era, ni textilment, ni en l’ho que a pell és refereix (em sembla que en això tothom estem també d’acord), empreses com Frederich Homs, Vives Vidal, David Valls, .. motor de la industria textil Igualadina han desaparegut en els últims anys. Les peleteres, tot hi que són de les més importants de l’Estat Espanyol, són quatre. I em pot creure que això no aixeca una ciutat com Igualada i molt menys una zona com l’Anoia (que té la taxa de parats més alta de tota Catalunya).
Com bé vosté diu, cada poble es defineix a sí mateix (com a Tarrega...), la industria textil ha sigut un gran referent, però perque no ho pot ser ara amb el Recstores??? Li recordem que com a denominació ja tenims el Balloon Festival.
Repeteixo que RECSTORES és l’ho millor que ha passat en Igualada en els últims 5 anys, perqué és l’únic esdeveniment que hi tornes cada dis mesos, perque saps que et sorprendrà.
De totes maneres Sr Zh, li recomando que passi per Igualada i si pot ser quan estigui el Rec, perqué així tingui una opinió més valorada i sustentada, no només una simple opinió personal.

Per un altra banda segueixo pensant que les iniciatives del comerç d’Igualada són envellides i retrògads, el mercat al carrer tots sabem que no és la millor forma d’atraure gent.

Gràcies per les vostres opinions perque em sembla que és un tema que s’ha d’escoltar al poble que a fi de comptes som el consumidors, i el client sempre té la rao. ;P

j

jre

igd

4 de juliol 2013.07:47h

Respondre

Filomena, doncs si , a vegades es bo i mes possible, que un de fora sense passió i sense retrets ni enfrontaments personals amb objectivitat faci propostes professionals, nega el contrari es... Llegir més xenòfobia empresarial, Un petit grup alie el UBIC i el REC, tenim el convenciment que algun dels colectius esmentats busca mes el desastre que la solució. iguala comerç en general te, gracies el èxit del REC una oportunitat única de rellançament Ho hem dit així de clar, en el convenciment de la experiència demostrada ,Ho he escrit l enllaç aqui mateix , en públic i el Alcalda. Com sona IGUALADASTORE? Ningu pregunta, no interesa Igualada es aixi? Pero jo tambe soc aixi i no callare. www.jaumerodriguezenrich.com

f

fausti fonoll

aquaseca

4 de juliol 2013.07:20h

Respondre

Estic perplex de veure com la mesquindat sens menja en el melic i hi ha que es incapaç de veuré mes enllà potser ve d’aquella antiga dita(de pobles veïns,que no se si tenien raó ) el que... Llegir més s’assembla mes a un animal es un adober=igualadí ,car el comportament d’una part d’aquests pobladors es repeteix al llarg de l’historia i just aquells que descendeixen d’aquell cuir s’han quedat rancis i amb el seu tuf volem imposar allò que no va
Cal situar al adober=adober eficaç=igualadí pragmàtics en que sàpiga situar-se a dalt La Tossa i s’adoni de a on esta

Z

Zh

Barcelona

3 de juliol 2013.19:28h

Respondre

Filomena, li asseguro que no hi ha cap intenció de donar lliçons a ningú. Però no em negarà que es pugui opinar -precisament- en l’apartat d’opinió d’un diari encara que sigui un... Llegir més foraster. Les idees són per debatre-les i, si considera que les meves no són de prou qualitat i reflecteixen desconeixement, doncs cap problema.

Únicament aclarir-li que jo no he dit que el REC sigui un ”desastre”. He dit que no és un projecte tractor, que és part del que es discuteix. Són dues coses ben diferents. I els qualificatius de ”envellits i retrògrads” el recollia de la intervenció del Sr. Leo, no són pas meus.

Z

ZH

Barcelona

3 de juliol 2013.18:57h

Respondre

Leo, suposa vostè malament. Ni sóc igualadí, ni sóc comerciant. M’ho miro des de fora i amb una implicació emocional nul·la. Segueixo el tema del REC com segueixo moltes altres iniciatives de... Llegir més promoció i planificació econòmica, per qüestions professionals.

Si aparquem els ad hominem, li repeteixo: si volen un projecte per a l’impuls de la ciutat, facin-lo més inclusiu i més transversal. Impliquin a més actors. Escoltin als comerciants, només pel fet que igual, en algun punt, resulta que tenen raó. No basin l’atractiu d’un projecte en els preus, no funciona (només com a exemple, la massa crítica de consumidors de l’AMB, per preu, van a La Roca i el turisme de costa tampoc no anirà a Igualada només per comprar més barat).

Si -i remarco el condicional- volen vostès atreure visitants, han de crear producte. Tàrrega va fer la Fira de Teatre, Vic el Música Viva.... Què tenen vostès per crear valor? Doncs no poca cosa! Són una ciutat tradicionalment industrial. Facin créixer la idea de ciutat del tèxtil (o de la pell) però no la redueixin a un outlet... En fi, recursos en tenen, només que, en la meva humil opinió de passavolant, han d’obrir una mica la mirada.

F

Filomena

Igualada

3 de juliol 2013.18:34h

Respondre

zh(comentari 3) segurament no hauria de ser jo la que et contestes ja que el teu comentari va dirigit a un altre persona, però no me’n puc estar.

Mira, ara solament ens faltava que vingui algú... Llegir més de fora i ens digui el que hem o no hem de fer, com si nosaltres no fóssim prou grandets.

Nosaltres podem tenir els nostres problemes entre el Rec i els comerciants, però moltes gràcies, ja ens el resoldrem tot sols, no tenim cap necessitat de que surti algú que a sobre demostra un gran desconeixement del que esta parlant, ja que solament el fet de dir que el Rec és un mercadillu que no te cap impacte fora o que el seu poder d’atracció es zero, ja et desqualifica, i ens vulguis donar llisons.

El Rec per tu serà un desastre, però és nostre i la idea la van tenir gent de casa nostra, els comerciants seran envellits i retrògrads, però son els nostres i malgrat possibles discrepàncies ens els estimem.

Per tant, repeteixo, moltes gràcies però com tothom deus tenir molta feina per Barcelona, la d’Igualada i el futur de la nostra ciutat ja ens el resoldrem nosaltres solets

R

Raphanus brassica

Igualada

3 de juliol 2013.18:26h

Respondre

Ostres, m’he hagut de fregar els ulls perquè em semblava una notícia del NODO, en blanc i negre. Quan ja portem 13 anys al segle XXI uns senyors que diuen representar un col·lectiu fan un... Llegir més comunicat on diuen que han dit... Els únics que han presentat algunes dades són els de RecStores. I el senyor Fraile encara demana ”un informe econòmic seriós que contempli els perjudicis que origina al comerç local”. Això vol dir que no tenen dades? El que em fa gràcia és que llavors diu que té una afectació sobre tot l’espai catala! Sí que som importants, sí que estem al mapa!

L

Leo

Igualada

3 de juliol 2013.17:59h

Respondre

Zh... suposo que vosté és de Comerç d’Igualada. Té tota la raó, suposo que la quantitat de gent que hi havia al Rec va venir a comprar a una de les seves botiges tan bé de preu, pero que... Llegir més casualment el Rec les va retenir en contra de la seva voluntat!.
També suposo que Coctel tanca també per la quantitat de gent que ve a comprar! I Isabel Coixet va agafar Igualada com a ciutat Post-nuclear (sense decorats)per al seu últim film, per l’actualitzada que está.
És una llástima que una ciutat com Igualada ni pasi RENFE, no hi hagi multicines (Abrera molt més petit i amb multicines), no hi hagi Zara, H&M, .. Casualitat que Manresa si.
El comerç d’Igualada no ha fet més que enfonsar la capacitat económica de la ciutat, i això no és cap secret. Com que el Sr. Aymamí no va cedir unes terres per fer un Centre Comercial... Segueixo??? Si la realitat no li agrada Sr. Zh, tingui plena conciencia al menys que el futur de la seva ciutat està a les seves mans.

Totalment d’acord amb el Sr. Ramon F.

Recstores dona vida a la ciutat!!!
I si la normativa dels locals no els agrada parlin amb l’ajuntament, i que les ”pataletes” no les tinguin amb Recstores, que sembla una mica d’enveja... (això , si que pot-ser és una mica de bilis ;))

r

ramonet

Vilanova del Camí

3 de juliol 2013.17:43h

Respondre

Tricotosa torna-ho a llegir, que no ho has entés.

R

Ramon F.

Igualada

3 de juliol 2013.17:09h

Respondre

Diuen que cada ciutat te el que és mereix o el que els seus ciutadans deixen que tingui. Fa molts anys, els ”cacics” igualadins no van deixar que passes per la nostra ciutat el tren gran i... Llegir més d’això ens n’hem penedit tota la vida.

Ara els nostres comerciants estan tirant coces i volen fer desaparèixer una iniciativa tant reixida i tan acceptada per la majoria de ciutadans com és el Rec Stores fent cas a un senyor que es diu Miguel Angel Fraile Villagrasa, que si mireu el seu currículum per Internet os adonareu que esta a tot arreu, ja que a part de ser Secretari General de gremis de comerç, serveis i turisme de Barcelona, Secretari General de comerç de Catalunya i Secretario General de la confederación española de comercio, esta com a vocal o membre de 25 llocs més, o sigui que segurament no li queda temps per estar al davant del seu comerç si és que el te.

Aquest senyor sembla que s’ha imposat una croada en contra del Rec Stores per salvar el comerç català,i els nostres comerciants pel que es veu li segueixen la corrent sense ni voler saber si el Rec és o no és un revulsiu per la ciutat, sense voler saber si hi ha algun altre gremi que se’n pot o no beneficiar d’aquest esdeveniment, i sense voler saber si en lloc d’anar-hi en contra i voler que desapareix-hi hi hauria una fórmula que podria beneficiar a tothom.

Srs. comerciants, el sr. Fraile si aconsegueix tancar el Rec, suposo que estarà molt content i anirà a fer més conferències explicant la proesa, però i vostès que?, com quedaran?, estan disposats a ser davant de la ciutat simplement els culpables de que aquest esdeveniment desapareix-hi. El sr. Fraile marxarà cap a casa seva molt satisfet, però vostès es quedaran aquí a Igualada i sols. Per acabar solament els hi demano que es facin una pregunta: han pensat que faria el sr. Fraile si el Rec Stores es fes a la seva ciutat en lloc de que es fes a Igualada?, també seria l’abanderat de que és tanques o seria més prudent intentant buscar una formula valida per tothom, tenint en compte a més de que es podria posar en contra dels seus clients, si és que regenta algun comerç, que no ho sé.

Tinguin en compte que les coses fetes a casa d’un altre son molt fàcils

C

CesK

Igualada

3 de juliol 2013.16:33h

Respondre

Aviam si per fi l’Ajuntament demostra per fi quin és aquest buit legal del que parlen.

T

Tricotosa

Igualada

3 de juliol 2013.15:56h

Respondre

”Comprant decidim qui treballa i on treballa” ens dius el Fraile.
Sr. Fraile, em pot dir on estan fabricats els productes que ven a la seva botiga de Barcelona?

Sr. Martinez, em pot dir on... Llegir més estan fabricats els productes que ven a la seva botiga?
Au va home, no ens l’agafem amb paper de fumar.

Ara resulta que hem de comprar a les botigues d’Igualada perquè és on donem feina però en canvi els productes, posem per exemple jerseis, els comprem a marques que produeixen a orient. I doncs, que i hem quedat que els jerseis, com a minim els jerseis,que compren han de ser d’Igualada, i la resta de productes catalans.

Els món és global i tothom, TOTHOM, també els botiguers compren el que millor els sembla i on els sembla.

Comerç Igualada, aneu errats.

El mon es globlal en tot, en fabricants, en venedors i en compradors

z

zh

Barcelona

3 de juliol 2013.15:46h

Respondre

Leo... no sigui vostè tan vehement i reflexioni abans d’excretar bilis. Recstores no posa Igualada al mapa ni amb el regal de minutatge del 30 minuts de TV3, on per cert, la idea del REC és que... Llegir més un senyor que pinta es va il·luminar veient les taulades del barri. Sobre qui es pensa que el REC té poder d’atracció fora d’Igualada? És un projecte local, sense impacte a fora. Faci quatre números ben fets i veurà que no és un projecte tractor.

La queixa dels comerciants de la zona és de competència deslleial, en la mesura que ells han de complir amb unes normatives que, per algun misteri, els del REC no compleixen. De comerciants n’hi haurà de bons i de dolents, però el que cal és que competeixin amb igualtat de condicions.

D’acord en que hi hauria un -petit- potencial si els comerciants (i els hotelers i les associacions culturals i l’ajuntament...) s’unissin, però els hi caldrà trobar un fil conductor per dissenyar un projecte/producte atractiu. No per ajuntar-se vindrà ningú de fora a visitar-los.

Si, com parla vostè, l’atractiu han de ser els preus, deixi-ho córrer, informi’s i formi’s, no va en la direcció correcta.

La publicitat a nivell nacional no sé on la veu... si deixa de banda els minuts que abans li esmentava del 30 minuts.

Busquin vostès un projecte de ciutat o de comarca i facin-lo gran. Però amb una mica d’imaginació: un mercadillu outlet, per fashion que es pretengui vestir, és un mercadillu outlet. Poder d’atracció? Zero! Poder d’arrossegament? Zero!. Facin introspecció en els elements socioculturals (ciutat industrial, creativa, la revolució industrial, la gastronomia...) que podrien resultar atractius per als visitants i facin inventari dels recursos que tenen per elaborar un bon producte. Si cal, ajudin als comerciants envellits i retrògrads a innovar; defineixin un projecte de ciutat amb comerciants, recstores, hotelers, associacions, institucions i qui calgui; I sobretot, aparqui la vehemència i no confongui ser atractiu amb ser conegut, que encara acabarà vostè fent un vídeo recstyle convençut que és modernet i gens retrògrad.

j

joel grau llucià

manresa

3 de juliol 2013.13:57h

Respondre

Tal com ja circulava ahir per twitter, que es faci un vídeo conjunt, tipus ”Compren Sabadeil” amb la Bibiana Ballbè i el d’Òpera amb texans i tot arreglat!

L

Leo

Igualada

3 de juliol 2013.12:57h

Respondre

Em dona vergonya veure com una possibilitat de posar Igualada en el mapa de l’activitat comercial durant 8 dies a l’any, sigui motiu de queixa pel comerç de la zona. Un altre cop ens trobem amb... Llegir més les mancances d’un sistema de comerç envellit i retrògad. Recstores és lo millor que ha passat a Igualada des de que va començar la crisi. I el que hauria de fer el comerç d’Igualada si tan interessat está en promocionar-se, és unir-se al comerç del Recstore, possant preus que valguin la pena como ara fan: PUNTO BLANCO, SITA MURT, DAVID VALLS, BUFF,...
No és només el trevall que dona el Recstore, sinó la bona publicitat a nivel nacional que dóna aquesta proposta a Igualada, i la capacitat d’acollir aquest esdeveniment la ciutat (Restauració, hotels,..).
Pot-ser el comerç d’Igualada haría de començar un altre guerra amb Inditex, Sprinfielg, Mango,... Perque així és coneixi el comerç d’Igualada, i no precisament pels preus i qualitat què és on haurien de jugar les seves cartes i no denunciant.
Ens quedarem sense Recstores igual que ens vam quedar sense un centre comercial digne a la zona???
Com he dit abans VERGONYA!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.