TORNAR

L'atur torna a créixer el gener a l'Anoia

Òdena és el municipi on hi ha la reducció més important del balanç d’aturats: 26 persones

economia
Dimecres, 5 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Finalitzada la campanya nadalenca i després d'un mes de desembre on el balanç d'insercions va ser lleugerament positiu, amb deu persones menys, el gener de 2020 ha repuntat la xifra de persones que cerquen feina a la comarca. Un centenar més a l'Anoia en un mes que a Catalunya les persones registrades al SOC són 5.558 més.

El repunt de la xifra de desocupats el mes de gener ha estat generalitzat a Catalunya, on ara són més de 393.000. A l'Anoia, el balanç d'insercions és negatiu: hi ha 99 persones més que cerquen feina i ara el global d'aturats és de 7.276. El total de demandants és inferior al gener de l'any passat, quan va baixar en 37 persones, però la dada de persones inscrites al SOC era de més de 7.500.

Una acció formativa organitzada pel Consell ComarcalLes dades del SOC indiquen que Òdena és l'única vila amb un descens important de les persones inscrites, amb un balanç de 26 dels seus ciutadans que han trobat feina, més del 10% dels seus aturats. En canvi, la majoria de municipis grans tenen dades negatives: a Igualada, creix en 48 persones, a Piera 42 i a Montbui 32. La taxa registral de l'Anoia és ara de 12,84%. Només hi ha quatre comarques amb un percentatge superior i cap d'elles a la demarcació de Barcelona.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.