TORNAR

Calaf, municipi pioner en el projecte e-commerce d'economia local

MercatDeCalaf.cat serà la primera plataforma de comerç electrònic d’Europa que podran utilitzar les empreses i establiments de tot un municipi

economia
Dimecres, 6 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El comerç local aspira a tenir l'establiment més cèntric del municipi, els restaurants i els hotels voldrien que els clients els passessin sempre per davant i tots els empresaris preferirien que els truquessin a la porta en comptes d'haver de trucar sempre ells. Calaf posarà aquestes fites a l'abast del seu teixit empresarial i comercial per mitjà del projecte MercatDeCalaf.cat.

PUBLICITAT

MercatDeCalaf.cat serà una plataforma de comerç electrònic que podran utilitzar tots els establiments, paradistes, empreses industrials i de serveis i productors agraris del municipi, en el marc d'un projecte pioner a Europa que pretén reforçar la xarxa econòmica calafina tant per a l'orientació local com per a la seva projecció global. Cada empresa podrà tenir-hi el seu espai, pujar-hi els seus productes i fer-hi les seves promocions, a menys que disposi d'una plataforma d'e-commerç pròpia i senzillament vulgui enllaçar-la amb aquesta. La primera fase del projecte, els dies 8 i 9 de maig, consistirà en diferents presentacions sectorials i dinàmiques de treball tècnic per detectar les necessitats concretes que hauria de cobrir aquesta nova eina.

El fet que sigui una interfície tecnològica compartida per a tots els negocis de Calaf que hi vulguin ser presents, a més de representar un estalvi econòmic molt important per a cadascun dels agents, representa una eina de promoció global a la xarxa. També és una eina de compra còmoda i ràpida per al consum intern, ja que ofereix als participants múltiples opcions d’encàrrec i compra.

El nom, MercatDeCalaf.cat, es deu a la fama històrica del mercat setmanal del municipi, que encara avui se celebra cada dissabte. Tradicionalment, el mercat de Calaf ha estat un importantíssim enclavament per a l'intercanvi comercial, i aquesta plataforma online vol traslladar-ne l'essència al món virtual.

La iniciativa és innovadora en la forma, però també en el fons: seran els futurs usuaris els qui acabaran de configurar-ne les funcionalitats. Aquesta serà la missió de la primera fase, que se celebrarà els dies 8 i 9 de maig a partir de sessions sectorials de treball. Els agents econòmics i comercials del municipi seguiran dinàmiques tècniques, conduïdes per professionals de l'estratègia corporativa, per tal d'establir les necessitats concretes que pot cobrir MercatDeCalaf.cat. Aquest projecte ha de ser, per a ells, un mecanisme de venda revolucionari, una extraordinària oportunitat que la Diputació de Barcelona vol testar per exportar a altres territoris i convertir-la en un exemple col·laboratiu d'abast internacional.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.