TORNAR
PUBLICITAT

Cau el número d'empreses a l'Anoia per segon any consecutiu

Les empreses del sector serveis són les que perden més pes, però els diferents àmbits de l’economia estan en creixement

economia
Dissabte, 29 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 2018 va ser el cinquè any que es va perllongar la tendència de reducció de persones aturades a la comarca, que havia arribat a vora els 13.000 el 2013. Tot i aquesta dinàmica positiva, el teixit empresarial anoienc ha iniciat una dinàmica contrària i es va reduir en un 0,9%, 28 empreses menys. Es venia també d'un descens lleu el 2017, 25 empreses menys.

PUBLICITAT

El creixement econòmic dels darrers anys després de la recessió no ha significat, però, una millora sensible pel que fa a la xifra d'empreses. Segons l'Informe Territorial de la Demarcació, que elabora la Cambra i que s'ha publicat aquest juny, des de fa dos anys el número d'empreses a la comarca va a menys. En el total de la comarca, el darrer any, va acabar amb 28 empreses menys, un 0,9%. De fet, juntament amb el Garraf, l'Anoia és la comarca de la demarcació que percentualment més empreses perd al llarg del 2018, de 3.258 a 3.230. El creixement de l'ocupació, en canvi, va ser de 3,1%.

Tant els el creixement de llocs de treball com el descens del número d'empreses és dissímil segons els punts de la comarca. Hi va haver reducció de la xifra d'empreses a Vilanova del Camí, 13 menys, i Capellades, cincs. Piera guanya va guanyar cinc empreses i Castellolí (un dels llocs on creix l'atur), tres.

Vista aèria de la Conca d'ÒdenaTots els diferents sectors van créixer. En especial, el sector de la construcció, 4,9%, i els serveis amb un 3,9%. Aquesta és una altra paradoxa: les empreses del sector serveis van disminuir un 1,4%, eren 2.316 i passen a 2.284. En base al Sistema d'Anàlisi de Balanços Ibèrics, el 61% de les 200 primeres empreses en facturació de l'Anoia el 2017 són exportadores i es centren en el sector exterior. L'empresa amb major volum de facturació "és la comercialitzadora de combustible al detall i a l'engròs Petromiralles, seguida per l'empresa de comerç al detall de productes alimentaris Aldi Masquefa Supermercados". Entre les deu primeres també "hi ha una empresa de fabricació de paper i cartró, Unión Industrial Papelera; dues de fabricació de components, peces i accessoris per a vehicles de motor, SNOP Estampación i Novares Iberica Automotive; una de comerç de cuirs i pells, Casas i Fills; una de treball amb cuirs i pells, Curtidos Badia; i una de construcció, Constructora de Calaf".

En relació a la baixada de l'atur, l'informe assenyala que es manifesta en la majoria dels nivells formatius, "excepte en els programes de formació professional (1,45%)". Hi ha reducció en l'educació general (201 aturats menys) i en els universitaris de primer cicle (44 menys). L'atur de la població estrangera disminueix un 3,3%, i se situa en les 1.124 persones aturades, el 14,9% de l'atur comarcal, un percentatge força inferior a la mitjana de les dotze comarques barcelonines (17,7%). Els aturats amb nacionalitat espanyola disminueixen un 5,1%, i se situen en 6.421 persones.

 

PUBLICITAT

1 Comentaris

P

PEP

29 de juny 2019.12:42h

Respondre

I la Sra Chacon que opina sobre el particular ?
Estem a tocar !!!!!!!......o estem molt malament!!!!, digues , la veritat, sis plau, Sra Chacon..!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.