TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

'La Conca d'Òdena estarà unida al món'

Queda inaugurada i oberta al tràfic la nova ronda sud entre Santa Margarida i Montbui i Vilanova del Camí

economia
Dimecres, 4 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han inaugurat aquest dimarts la primera fase de la ronda sud que uneix Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. José Montilla ha remarcat la tasca duta a terme pel govern i la importància que té aquesta obra pel territori de l'Anoia i pel conjunt nacional.
PUBLICITAT

El president,el conseller i els alcaldes de la Conca

El president Montilla inaugura la ronda sud

Quan les properes fases estiguin realitzades, els municipis de la Conca d’Òdena estaran connectats amb l’autovia A-2 en direcció Lleida a través de Jorba i amb l’Eix Diagonal que s’està construint entre Manresa i Vilanova i la Geltrú. L’alcalde de Montbui, Teo Romero, va manifestar que aquest és el moment més feliç de la seva trajectòria política perquè finalment, ‘Santa Margarida de Montbui queda oberta al món’.

Aquest traçat també alleugerarà el trànsit en el centre de la ciutat ja que els ciutadans del sud d’Igualada o de Santa Margarida de Montbui no hauran de travessar Igualada per anar a buscar l’autovia. A més a més, tal com va indicar Joaquim Nadal, aquesta nova obra tindrà efectes molt positius en el futur desenvolupament econòmic i industrial de la comarca, ja que en millorarà la mobilitat i propiciarà connexions entre els polígons industrials de la zona que d’aquesta manera prenen sentit. Nadal ha donat dates concretes per a l’inici de les obres de les altres fases de la ronda que han d’allargar-la fins a Jorba per anar a buscar l’A2.

José Montilla ha ressaltat la tasca que el govern de la Generalitat ha fet per fer de la Conca d’Òdena una zona comunicada i amb les infraestructures necessàries per desenvolupar l’activitat econòmica i industrial pròpia de la comarca.

Els treballs d'aquesta obra es van iniciar al 2007 i han suposat un cost de 32 milions d'euros. La calçada de la ronda està formada per dos carrils per a la circulació, un per sentit, de 3,50 metres d’amplada i vorals de 2,50 metres, cadascun. Al llarg del seu recorregut, cal remarcar l’execució de 2 viaductes, 2 passos superiors, un tram soterrat amb 4 estructures i 4 enllaços. A més, l’obra s’ha projectat i executat per tal que sigui compatible amb l’execució d’un futur desdoblament.

La ronda travessa el riu Anoia amb un viaducte de 300 metres de longitud, que salva la zona de regadiu del pla de Moletons.

PUBLICITAT

72 Comentaris

P

Pau

Igualada

26 de setembre 2010.19:24h

Respondre

Igualadí es pot dir més alt però no més clar. Les eleccions municipals s’apropen i aquells que estan col·locats a dit, i no per mèrits propis, comencen a estar nerviosos. Amb l’actual... Llegir més nivell polític mai sortirem del pou, al contrari.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

22 de setembre 2010.10:20h

Respondre

usuari (comentari 69), pots trobar la planificació del territori de la Conca a ptop.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=205813&fromPage=load
, i en ell es... Llegir més resolen els teus dubtes. Si tens més interés, contacta amb mi.
Igualadí, tens raó. Suprimim els consells comarcals si fan la mateixa funció que les diputacions.

I

Igualadí

Igualada

21 de setembre 2010.20:47h

Respondre

BENEFICIS ECONÒMICS-SOCIALS DE LA POLÍTICA DE REGULACIÓ INTEGRAL DE LA REDUCCIÓ DE CÀRRECS PÚBLICS:

- Reducció de despeses de seguretat social
- Reducció d’ocupació de l’espai públic
-... Llegir més Reducció de dietes
- Reducció de les empreses públiques.
- Reducció de mals rotllos
- Segur que algo de contaminació també reduiríem
- Menys costos de psicòlegs dels ciutadans
- Menys impacte visual

Està demostrat que una menor quantitat de càrrecs de confiança en temps de crisi millora la salut i el benestar dels ciutadans i segur que també trànsit i amb un menor risc d’accidents.

u

usuari

Igualada

20 de setembre 2010.08:59h

Respondre

la ronda és una obra fantàstica en quant a la idea de contruir-la, però teniu tota la raó que li falten connexions amb Igualada, i algunes de les que hi ha, com la entrada a Vilanova del Camí... Llegir més (centre) venint de BCN està tancada i fora de funcionament... fins quan?

A

Apolític

Igualada

20 de setembre 2010.02:21h

Respondre

Com podeu comprovar, quan ja no es poden lluir contestant parrafades per guanyar punts al partit, no són capaços de dir res. Et contestaran una pàgina sencera de text si fa falta, on amb tanta... Llegir més lletra en maregen sense problemes, però no s’atreveixen amb una afirmació directa:

Qui va projectar i executar la ronda sud LA VA CAGAR amb les entrades i sortides.

Algú s’atreveix a debatre-ho?

u

un altre igualadí

Igualada

16 de setembre 2010.18:10h

Respondre

Igualadí(comentari 65), Si amb el que dius sobre els teus impostos vols saber si serveixen per pagar per exemple a un càrrec de confiança del PSC que fa comentaris, et diré que si

P

Pau

Anoia

15 de setembre 2010.20:46h

Respondre

Rebenta haver d’aguantar justificacions a ultrança de l’adequat fer dels socialistes. Si està malament ho està i punt. Igualada no està connectada a la Ronda i aquesta és la realitat.

I

Igualadí

Igualada (on és l'entrada/Sortida a la Ronda Sud ?)

15 de setembre 2010.13:31h

Respondre

Espero que els meus impostos no serveixin per pagar comentaristes. Més fets i menys paraules.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

14 de setembre 2010.21:49h

Respondre

Respecte la Ronda Sud, hi ha coses elementals que es corresponen amb el passat i no evolucionen amb el temps, i acaben per no encaixar amb l’actualitat.
Cadascú sabrà les ”intencions” que... Llegir més té en ”interessar-se” de certes coses de sobte i no mostrar cap interès abans ... i respecte totes les consideracions personals ... vostè sabrà si les compleix, jo no les puc corroborar en el seu cas i vostè tampoc en el meu ... llàstima que aquest sigui el seu estil.
Només que la responsabilitat de fer ciutat, o país, crec que no és espontani i és part d’un compromís cívic amb tothom; o crec que és així que construirem una societat de futur socialment just.
De nou, les meves respostes són meves, sinó signaria amb un altre nom, però intento aportar xifres, fets i//o opinions d’experts, i evitar valoracions estèrils que em fan pensar que vostè ”viu en un món paral·lel que no té res a veure amb el món de la resta dels mortals. Aquesta espècie de ”levitació mística-política” es deu aconseguir mitjançant elixirs secrets, doncs no crec que per mitjans humans es pugui volar tan alt. Clar que la caiguda pot ser d’aquelles que fan història - amb el carnet a la boca, vull dir el de identitat - encara que per fer tot això, es necessita també el del partit.” (si em permet la reproducció del seu 1r article post-vacacional).
Respecte l’ARE, pot consultar l’opinió del Col·legi de Camins al seu informe de setembre de 2010 www.camins.cat/notesPremsa/content/27_4338_20100909132337.pdf , a la pàgina 9. I pel que fa a PIMHA, ha portat a terme les promocions que tenia possibilitats de desenvolupar.
Respecte el CAP Igualada Nord, certifico que a vostè li falta informació i li sobra supèrbia i sect.arisme
A diferència de vostè, jo no he posat en dubte les conclusions del Síndic de Comptes, vostè sí en el cas de la resolució del concurs del CAP i la resposta de l’Oficina antifrau.
Ja es veu que això del debat no és quelcom habitual, i la prepotència sobrant.

A

Albert

Igualada

14 de setembre 2010.19:23h

Respondre

Totalment d’acord amb el comentari 60 (Apolític). Alguns porten una bena als ulls que no els deixa ser autocrítics amb el seu partit. Vés que no cobrin per comentar i tot ... el que fa la... Llegir més ”confiança”.

j

josep m. torras payerol

Igualada

13 de setembre 2010.13:48h

Respondre

Carles,
Rondes: T’haig de dir la veritat, no m’ho vaig preguntar, primer perquè no és la meva feina i segon perquè creia que una cosa tan elemental estaria prevista. Em va agafar per... Llegir més sorpresa.
Es evident que jo no planifico, simplement faig servir el sentit comú per jutjar la bondat de les obres fetes i no combrego a amb rodes de moli, vinguin d’on vinguin, ni cobro per defensar-les.
Fa 20 anys no era de cap partit, però tenia les meves preferències i fins fa només quatre anys que em preocupo de certes coses, perquè tinc temps per fer-ho i m’ho pago de la meva butxaca, no tinc cap necessitat de fer demagògia per tapar les vergonyes de ningú, com tampoc li ric les gracies ni a uns ni els altres, ni regalo les oïdes, ni em sento responsable pel que fan o han fet els demés de tots els colors del arc de Sant Marti. Simplement sots el meu punt de vista faig públics les meves opinions i els meus comentaris, que són tan bons o dolents com els de qualsevol altre, això si procuro opinar sobre coses reals i no faig volar coloms.
Per tant t’equivoques d’enemic, de temps i d’objectius.
En quant als ARE’s no es el mateix fer 60 pisos que fer-ne 600 o 2.000, això fins i tot tu ho entens.
En quant el Cap Nord, temps al temps. Però trobo molt infantil i intolerable que la Regidora de Salut desautoritzi a la Consellera en quant a l’apertura del Cap Nord, clar que al Gener, pot ser hi haurà una altre gent al CatSalut i les coses s’hauran de fer d’una altre manera. Jo que em pensava que el CatSalut, que és el que paga, també era el que manava, però veig que vaig errat. Si els del CSA són els que manen, entenc moltes coses. Entre elles la supèrbia que impera.
Seguin la teva línia et recomano que si no estàs d’acord amb el que diu el Síndic de Comptes, que ho denunciïs, jo simplement m’he dedicat a llegir l’informe i deixo les conclusions al gust del lector.
I ara ja en tinc prou.
Contestis el que contestis i intentis justificar el que intentis justificar, amb aquest post dono per acabada la meva “paràgrafada” sobre el tema, demanant perdó a les víctimes innocents, les col·laterals i als pobres lectors que hagin tingut la santa paciència de seguir aquesta baralla cordial. Tinc altres coses millors que fer.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

13 de setembre 2010.10:28h

Respondre

Ronda Sud: Deu ser que no la van entendre pq servia i llavors en 20 anys no la van fer, apart que el fet que el cognom fos Igualada tampoc els hi agrada. Ni construir ni planificar. Però segueixo... Llegir més sense saber pq no ho ha dit abans.
Els accessos a Igualada no són directes ara, sí és cert (i així està previst i planificat), i en el cas de Vilanova, com ja vaig explicar, no estan construïts en direcció Barcelona per què es crearia un trànsit de pas (a falta d’una xarxa viària local que ho evités prevista al PDUCO) en una zona d’ús residencial (amb comerços i serveis) i escolar, amb el perill que això suposa, sobretot en aquest últim cas.
Respecte l’alleugeriment, de nou seguim sense saber pq serveix (20 anys i suma). Reduir l’entrada dels més de 10.600 vehicles pel sud i oest de la ciutat d’Igualada, i evitar que els més de 6.000 desplaçaments des de Montbui i Vilanova cap a l’exterior dels seus municipis hagin de travessar Igualada, em sembla a mi que sí que és alleugeriment. Si té més interés, real, pot consultar dades a aurl.es/4wt, un estudi de la cambra de comerç que realitza un anàlisi de la xarxa viària i infrastructures de la comarca.
Els estudis de mobilitat tant del POUM com del PDUCO no justifiquen un accés directe d’Igualada a la Ronda Sud fins que no hi hagi una major demanda; en aquest cas, es tracta del desenvolupament urbanístic previst amb el nom de Creixement Sud, que generarà més de 40.000 viatges diaris, segons els usos previstos al PDUCO. Fer-lo abans no es justifica per demanda (a mi també m’agradaria que em fessin les infrastructures a mida però al món hi ha molta més gent) i el seu cost seria excessiu.
PIMHA ha fet promocions d’habitatge protegit a la Plaça del Rei, Carrer Soledat i carrer Nards, durant la “bombolla”.
CSA: Els documents ja els vaig llegir quan van ser públics, i també vaig seguir el debat al Parlament en l’aprovació de l’informe del Síndic. Per cert, parlem del mètode de finançament de l’Hospital? Molt semblant a la biblioteca de Cal Font ... obligant a l’ajuntament (en un cas directament i en l’altre a través de Consorci) a crear deute ....
Per últim, segueixo dient que si té tant clares les irregularitats respecte el CAP, pot denunciar, i si la seva veritat és tant clara, li donaran la raó.

A

Apolític

Igualada

13 de setembre 2010.01:59h

Respondre

Fa dies que segueixo aquest post, i la meva incredulitat creix dia a dia. El que és blanc és blanc, independentment de que ho hagi pintat.

És una autèntica animalada i una gran cagada que des... Llegir més del sud d’Igualada no puguis anar direcció Barcelona o Manresa si no és travessant tota la ciutat. Tan em fa qui ho projectés ni com es fes. Tan costa d’assumir i de dir? Això és un diari independent on hi opina gent. Si no som capaços de fer comentaris com a persones i només ho sabem fer com a polítics, per decència més val callar. Per a fer això els partits ja tenen les seves eines (butlletins, webs, etc).

Ja sé que estem en pre-campanya però cal tenir una mica de decència, posar-nos vermells i acotar el cap davant de barbaritats com aquesta, enlloc de fer parrafades. Fets, i no paraules. Us sona? Doncs davant dels fets, calleu...

j

josep m. torras payerol

Igualada

12 de setembre 2010.21:36h

Respondre

Carles,
Ronda: Per molta demagògia que facis servir, la Ronda Sur no te entrades i sortides a Vilanova o a Igualada, això és un fet irrefutable, el demés són paraules. Dir que alleugera el... Llegir més transit per l’interior d’Igualada, es una bajanada, evidentment els pocs cotxes que hi circulen, haurien de passar per dina a Igualada, però en hi ha molts, molts més d’Igualada i Vilanova que hi passarien si hi haguessin les connexions pertinents. Entre ells jo. Això si, que seria un alleujament real.
Pisos: Perquè no es van fer pisos protegits quan és podia refredar la bombolla immobiliària i fer un favor a tothom. Parlem de cal Font i de perquè ha servit aquesta especulació? Tot el demés és demagògia pura i dura, si els bancs no donen crèdits, se’n refot que siguin de protecció oficial o no, si el que ho ha de comprar no és solvent. A qui més, és vol hipotecar?
CSA: En quant al CSA, potser que no cal que sigui jo qui expliqui quina és la forma d’actuar d’aquesta gent. Al 2007 tenien unes pèrdues netes de € 10.000.000, contracten com els hi don la gana, com si fossin un grupet d’amics i que el CatSalut no els hi va voler transferir els convenis que tenia amb el FSI. Espero que no estiguin portant l’Hospital sense conveni o amb un conveni sense ser mitjà propi, estarien absolutament fora de la llei de contractacions. Com que això no ho dic jo et convido a llegir-te com el document 2 del Síndic de Comptes de Catalunya sobre el CSA, amb les al·legacions de la gerent Olga Pané i la resposta del síndic. Després parla. www16.gencat.net/web_Sindicatura/pdfs/02_10_ca.pdf

P

Pau

Igualada

12 de setembre 2010.18:22h

Respondre

Cornuts i a pagar el beure:
http://www.3cat24.cat/noticia/850386/economia/Empreses-i-administracions-reconeixen-que-no-poden-complir-la-llei-de-morositat

En temps de la bombolla immobiliària molts... Llegir més ajuntaments van convertir uns ingressos extraordinaris en ordinaris. A dia d’avui, amb moltíssims menys ingressos, les despeses (algunes inútils com per exemple els càrrecs de confiança i assessors/amics del partit, l’excessiu nombre de cotxes oficials, la publicitat institucional amb marcat caràcter de partit, etc.) no han disminuït gaire. El que cal és austeritat real i deixar d’enganyar a la ciutadania.

Encara ens volen endeutar més ? Cada igualadí, gràcies a aquesta colla d’aprenents de gestors econòmics, deu més de 1200 euros, més del doble que un barceloní. Igualada, ciutat record en atur i endeutament públic. Ja n’hi ha prou !

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

12 de setembre 2010.14:27h

Respondre

Som-hi.
Ja vec que el problema és el nom ... sembla que allò que ”l’alcalde socialista d’Igualada no s’emporti el premi” i que va fer retardar l’obra segueix vigent a l’argumentari de... Llegir més CiU, tal com s’insisteix en el nom. Com bé diu, si està tant ben informat del tema, pq no es queixà abans? Pq toca ajudar a guanyar els seus, oi? Hi ha argumentaris que duren 20 anys ... i maneres de fer també. Poc creïble se’m dóna la seva proposta si només es queixa ara. S’ha construït ara, s’ha planificat el futur desenvolupament de la mateixa; altres ni construir, i vostè mateix certifica qui ni preveure el seu desenvolupament: alguns ni Ronda Sud, ni Pla Director, ni ETF ... ni construir res ni planificar res.
Pel que fa a les rondes de Barcelona, si es fixa, el seu territori de pas està plenament urbanitzat, a diferència de la Ronda Sud, el tram central de la qual no ho està entre Montbui i Vilanova. Una diferencia bastant substancial en quan a les característiques del territori barceloní amb el de la Conca.
L’actual configuració de la xarxa viària actual dóna solució a les necessitats del trànsit d’Igualada en quan accessos a l’autovia (ronda nord), cosa que s’ha estudiat prèviament, tant al PDUCO com al POUM. Per això el Pla Director Urbanístic preveu primer consolidar la xarxa de circumval·lació de la Conca, amb el tancament de l’anella circumval·latòria d’Igualada formada per la A-2, C-37, i la carretera de Santa Coloma (aquestes dues últimes en les seves variants són les que formen la Ronda Sud), de manera que els nuclis urbans puguin descarregar de trànsit els seus vials (principalment Igualada) i augmentar la qualitat de vida dels seus ciutadans. A mesura que es produeixin creixements urbanístics dotar-los dels accessos viaris corresponents (com els creixements previstos al costat de la Ronda Sud), a més de preveure altres variants (com la del nucli antic de Montbui o els canvis a la carretera de Santa Coloma més enllà de la Ronda Sud).
ARE’s: Aquest és l’argumentari de CiU per votar en contra, quan ho havien fet a favor fins que van conèixer que hi hauria un alt percentatge de pisos en règim de protecció (dels quals si es fan pocs, i els pocs són de promoció pública, poca competència hi ha, a més que PIMHA no es constructora).
Respecte el CSA, no es desviï del tema de l’adjudicació del CAP i faci: si creu que hi ha contradiccions legals tant clares, denunciï i si la seva veritat és tant certa, li donaran la raó. Però com s’ha mostrat amb la seva denuncia a l’oficina Antifrau, vostè només té una obsessió i és criticar l’Entesa i tot allò del que els seus representants en formen part, sigui CSA, sigui CSSI, sigui l’Ajuntament, ... per què quan no li donen la raó els acusa de corporativisme, oi? O suspenen tots o aproven els meus, no?
Ni li dono li trec la raó, però se’m fa poc creïble el que em digui atenent a la reacció mostrada cap a la resposta de l’Oficina antifrau. Vostè té un objectiu, i és ajudar a guanyar unes eleccions el 2011. Però recordi que més enllà d’elles hi ha una ciutat.
Igualadí, no m’agraden els anònims ni d’uns ni d’altres, i m’agrada explicar el que es fa i es vol fer. A partir d’aquí, evoluciona. O alguna cosa t’ho impedeix?

j

josep m. torras payerol

Igualada

10 de setembre 2010.14:23h

Respondre

Carles,
Ara si, quasi tipus telegrama pel que uso fer:
Parles de Ronda Nord d’Igualada, be doncs tu mateix, conta les sortides cap a Igualada 4 o 5, Ronda Sud, cap. D’això se’n diu guanyar per... Llegir més golejada. Perquè una cosa té sentit i l’altre no? Imagines unes rondes de Barcelona sense sortides a Barcelona, per molt que alleugerin el trànsit?
De constructors de pisos en sobren i en pleguen cada dia, una empresa que els hi fa la competència amb els diners de tots i endeuta-nos, a tots no te cap sentit. Fer més pisos quan en sobren, tampoc.
CSA: Quan li preguntes a algú una cosa i et contesta amb una altra o només la part que li interessa, d’això se’n diu fugir d’estudi.
Per cert m’agradaria saber la teva opinió sobre el tema, si ets tan amable, després de llegir-te tota la documentació i de parlar amb els interessats, cosa que jo si he fet. Parlar per parlar o parlar d’oïda, ni es intel·ligent ni porta enlloc i menys fent servir les paraules dels altres. Perquè aquest tema ha afectat en la vida de persones que conec i això em dol molt.

I

Igualadí

Igualada (capital de la Conca d'Òdena sense enllaç amb la Ronda Sud)

10 de setembre 2010.13:38h

Respondre

Carles, en el teu article d’opinió a l’Enllaç dels Anoiencs (al qual, com sempre, no hi falta mai la crítica als mateixos ... deu ser que no n’hi ha prou amb parlar dels teus. En el fons el... Llegir més PSC-PSOE només sap vendre allò de que ve el llop-PP i similars) també mescles temes personals amb els polítics; ai, perdó, que tu ets d’un altre nivell i pots fer-ho, demano disculpes.

I pel que fa a les AREs ... encara es pot endeutar més l’Ajuntament ? No ho ha prohibit en ZP ?

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

10 de setembre 2010.12:42h

Respondre

Espero tb ser breu, Josep. ;-)
Som-hi.
La funció principal de la Ronda Sud és evitar el trànist de pas als nuclis centrals i, com bé dius, connectar els polígons de Vilanova, Montbui, Òdena i... Llegir més la Pobla. I aquesta funció la compleix perfectament, i la prioritat principal. La resta és secundari, per què la xarxa viària actual ja compleix les funcions i distribueix el trànsit; en el futur quan les necessitats canviïn, canviarà la xarxa.
Si el problema és el nom, també li podriem dir carretera de Vilanova a Santa Coloma, de Santa Coloma a Montbui, o de Miralles a Vilanova,... recordar que la Ronda completada no acabarà a Montbui, per tant la multiplicitat d’origens i destinacions augmentarà. Si el problema és q es digui d’Igualada, pq algú d’aquesta ciutat en tregués profit electoral, home, em sembla absurd. Si mira el plànol del POUM que he penjat, es pot veure el que configurarà l’anella circumval·latòria d’Igualada: per una part la Ronda Nord formada per l’autovia A-2, i l’altre la Ronda Sud, que a l’extrem est conflueixen amb la C-15/C-37 (obres que són ben visibles).
Respecte les ARE’s, l’estoc real d’habitatge protegit és conegut i és baix i d’aquí que es promogui, afegint-se a les actuacions que PIMHA ja porta realitzant.
Pel que fa al CSA, l’Oficina Antifrau i el CAP. L’oficina li ha dit que no tenia raó, o algo així, oi? Si creu que hi ha contradiccions flagrants, que es va contra la llei d’una manera tan clara, una denúncia és el mitjà. Ara, si posteriorment no li donen la raó, s’ho creurà o no?
Per últim ... igualadí (no per tu sr. Torras) ... gràcies per preocupar-se però estigui ben tranquil, que la meva vida privada me’n cuido jo mateix. Ah! Felicitats per encetar una nova etapa en els comentaris personals quan es parla de política. Segur que no serà l’últim.

I

Igualadí

Igualada

9 de setembre 2010.18:35h

Respondre

Veient les opinions del Sr.Cuerva cada dia estic més content que aquell POUM no prosperés, sort de la bona gent de casa nostra. El veig nerviós, és el que porta els preparatius d’un dia amb tan... Llegir més d’amor.

j

josep m. torras payerol

Igualada

9 de setembre 2010.16:46h

Respondre

Carles,
Molt breument. :-)
Estic d’acord amb que la Ronda treu transit a Igualada i la trobo molt útil pel polígon de Montbui i ja n’hi fet propaganda a gent que te projectes de industries,... Llegir més però això són figues d’un altre paner.
En quant a la teva exposició històrica de la Ronda Sud, molt bon treball arqueològic i un suspens a tots, siguin del partit que siguin, que no van preveure com a prioritat una entrada a Igualada. De fet no calia ni anomenar-la Ronda Sud, si no és tenia en compte la capital de Comarca com a sortida, simplement carretera de Montbui a l’autovia o a la C-25 i amb això en hi havia prou, perquè la paraula Sud, és deu referir a Igualada o no?
En el nombre de pisos estic d’acord amb tu, però qualsevol que vulgui iniciar un ARE, ha de conèixer molt bé quin és l’estoc real i no tirar pel dret sense tenir en compte ni la situació ni la realitat i no fer-ho servir per tirar fum o com a propaganda política.
En quant al CSA, si et llegeixes curosament el que dic i oblides per un moment la vessant política, veuràs com s’ha transgredit la Llei i no ho dic jo ho diu la Llei. El CSA te convenis amb el Catsalut, un d’ells portar l’Hospital i per tenir convenis només és pot fer si ses mitjà propi segons la Llei. Per altre banda amb la mateixa Llei a la ma, per argumentar el presentar-se a concurs públic pel Cap Nord, argumenta que no ho és, ja que encara no consta en els seus estatuts. En que quedem, som o no som? I això ho entén un nen de parvulari.
Per tant no és qüestió de fer quedar malament a ningú, simplement s’estan saltant la Llei de contractació pública en un cas o en el altre, les dues coses no poden coexistir. L’oficina antifrau i el Catsalut en la seva desestimació del recurs (en el que hi han contradiccions flagrants) de les metgesses i infermeres només respon a una part de la qüestió, la que li interessa i això és fer-se el orni, aquí i a Xina. En quan al tracte al personal de la EBA, ja són figues d’un altre paner, com ja he explicat en el altre escrit, aquí hi ha hagut abús de poder i pressions intolerables.
No necessites defensar-los, perquè aleshores et posaràs al seu nivell i crec que tu amb tot i separant la política de lo personal, ets una bona persona.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

9 de setembre 2010.13:09h

Respondre

Josep, de nou.
Comparteixo el criteri de no generalitzar, ja que no tots som iguals, i per això insisteixo en identificar-se per evitar episodis com el q va passar.
Jo també visc avui, però sé... Llegir més que hi haurà un demà. I quan arribi demà, l’avui serà ahir. Per tant, si l’endemà vull que la Ronda, l’escola, l’ETF, o el passeig estigui adaptat haig de començar a fer-ho avui. És fàcil d’entendre que si ahir no vas fer els estudis legals (informatiu i constructiu) per fer la Ronda Sud, no la tindràs construïda demà; si en els processos d’informació pública de la Ronda Sud (ni Pla Director) no presentes cap al·legació per demanar un accés directe a Igualada per què apart de la funció principal de la Ronda Sud creus que pot afegir-se una de secundària, quan es construeixi no el tindràs. I el mateix amb el Pla Director Urbanístic. I amb el Pacte Nacional d’Infraestrcutures. I amb el Pla d’Infrastructures del transport de Catalunya. I amb el programa electoral dels partits. Faci-ho. En comptes d’utilitzar el partit només per saber els números de SIMA, utilitzi’l per una cosa de profit per la ciutat i pel territori. Seria de sentit comú que si tant NECESSARI creu que és, haver-ho dit abans ... o prefereix esperar a unes eleccions per dir-ho? El recorregut i característiques eren coneguts des del desembre del 2006 quan es van licitar les obres. Per què no dir-ho abans? Més enllà de guanyar unes eleccions locals hi ha una ciutat, i una gent que no espera que ens dediquem a fer crítiques buides, sinó a fer entre tots una ciutat, un territori millor. El seu suggeriment no el trobo dolent, però em sabria greu creure que només té intencions electoralistes ... però en té tota la pinta.
La funció principal de la Ronda Sud d’Igualada és evitar el trànsit de pas dels municipis de Vilanova i de Montbui per l’entramat viari d’Igualada, reduint per exemple els 13.200 vehicles diaris que passen per l’Av. Balmes, els 4.500 vehicles que entren per la carretera de Santa Coloma, o els 7.300 que entren per l’antiga N-II, com a grans xifres. D’aquesta manera, el nucli urbà d’Igualada guanya qualitat de vida en tenir menys trànsit circulant pels seus vials. La configuració actual de la xarxa viària local d’Igualada ja respon als accessos a l’autovia A-2; amb tot, un cop es desenvolupi urbanísticament un sector de Montbui molt proper a la Ronda previst pel Pla director, el mateix Pla Director PREVEU que es disposi d’un accés a la mateixa, que garantirà l’accés d’aquest sector tant a Igualada com a la Ronda.
Respecte el número de pisos ... esperaré tenir xifres més oficials i menys “segons bufa el vent”.
Respecte l’oficina antifrau només m’ha calgut llegir la introducció que ofereix l’anoiaesfera i amb això intueixo el demés. És més, es cumpleix la previsió: si li donaven la raó carregava contra el CSA, i si no li donaven la raó carregava igualment contra el CSA i també l’Oficina, pq van de bracet ...
S’ha de ser responsable del que es diu i es fa, tant en el passat com en el present i futur, tant per penjar-se medalles (com puc reconèixer en la carretera de Vilafranca oberta el 1999) com per admetre els errors i males praxis (no fer la Ronda Sud pq afavoreix tal alcalde, no preveure solucions a la infrastructura ferroviària existent,...). I sóc responsable del que dic, per mi personalment, pq l’ajuntament té els seus portaveus i els partits els seus. El món real demana fets, com mostro a aurl.es/4qs , on ja he inclòs plànols del tram 2 i del POUM, i menys necesitats fantasmes sobrevingudes al constatar que algú no va fer els deures quan tocava.

A

Albert

Igualada

8 de setembre 2010.19:54h

Respondre

www.3cat24.cat/noticia/844526/economia/Salgado-suavitza-la-prohibicio-als-ajuntaments-dendeutar-se-a-llarg-termini

Quina llàstima que l’Ajuntament d’Igualada sigui un dels més endeutats del... Llegir més país.

J

Joan P.

IGD

7 de setembre 2010.21:40h

Respondre

Els autobusos tenen problemes per circualar per la nova i ”flamant” plaça de les tortugues. Quina colla d’il·luminats que ens goverenen.

A

Albert

igualada

7 de setembre 2010.19:17h

Respondre

Algun dia tindrem una desgràcia amb les pilones dels carrers a Igualada, aneu jugant amb foc ...

Marc, no tot és tan bonic. Amb això dels cotxes en Montilla ens vol enganyar com a... Llegir més ”xinos”.
?”Coses que no expliquen de CHERY”
http://www.vilaweb.cat/editorial/3771019/coses-expliquen-chery.html

j

josep m. torras payerol

Igualada

7 de setembre 2010.18:39h

Respondre

Carles,
Per referencies.
Jo concreto en les persones el que s’ha de concretar i argumentar, procuro no crear etiquetes i també procuro generalitzar el mínim possible, quan no ho faig així no... Llegir més m’agrado a mi mateix. Però soc humà i m’equivoco, que hi farem!
Jo visc avui, per tant parlo d’avui, no soc ni vull ser responsable del que fa, va fer o farà un polític o un partit polític i contesto a coses concretes, no faig volar coloms.
Només per aclarir conceptes, PSC i Entesa són partits polítics formats per molta gent, Aymami i Riba són persones concretes, no ho posem tot a dins el mateix sac. Espero que la subtil defensa que fas, en anomenar-los, no t’ho en demanat ells (o si!), per tant deixa que cadascun respongui pel que diu o pel que fa, si volen o poden. Si et paguen per fer-ho, aleshores perdona, estàs fent la teva feina, encara que sigui amb els diners de tots.
Repeteixo per enèsima vegada, el tema era les sortides a la Ronda Sur i podem fer volar els coloms que volem, el sentit comú segueix dient que s’haurien d’haver fet i no s’han fet. Mal fet i mal planificat per uns, pels altres i pels de mes enllà.
Lo dels 2.000 pisos ho vaig consultar enguany a un bon amic contractista, si vols anem a visitar els principals APIS d’Igualada o al gremi dels constructors i els hi preguntem. L’amic em va dir que per ser prudents digués que només eren 2.000, que podien ser més. Si tens dades millors i de bona font podem contrastar. Si només són estadístiques especulatives i fetes fa 3 o 4 anys no cal. Tothom sap quina és la situació, menys els que els interessa seguir fent, com si res hagués passat.
Veig que t’has llegit lo de l’oficina antifrau, espero que tu tinguis la resposta i els arguments de com és pot untar una torrada per les dues bandes.
Només una advertència, no t’alineïs amb la gent que es va dedicar a maltractar des de la seva posició de força a les metgesses i infermeres, que es van presentar a concurs.
El que van fer, ho trobo repugnant des de qualsevol punt de vista i els hi hauria de caure la cara de vergonya (si és que en tenen). Aquestos que van actuar contra elles, directa o indirectament, els considero “males persones”, a tu encara no, i només puc dir que a cada porc li arriba el seu Sant Martí i sinó al temps.
Jo soc responsable del que dic i del que faig, per això procuro tenir molta cura i molta informació i les meves paraules són meves i de ningú més, no parlo per cap partit, ni em paguen per fer-ho, ni ho faig per tenir la raó, cosa que no em produeix cap satisfacció personal (és molt trist, quan tens la raó), simplement m’agraden les coses ben fetes i no des de un punt de vista polític, sinó des de el mon real.
No sé de tot, però si que m’informo molt abans de parlar.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

7 de setembre 2010.14:34h

Respondre

L’adreça és: aurl.es/4qs Cronologia de la Ronda SUD
Pep, anem al tema.
ETF: No és una línia Lleida – Girona, ni Igualada – Manresa, igual com tampoc és en el cas de la línia 3 de metro... Llegir més Zona Universitària – Trinitat Nova. L’ETF serà una infrastructura que formarà part de la xarxa ferroviària de Catalunya, i s’ha d’entendre en clau xarxa, permetent salvar el pas de l’àrea metropolitana de Barcelona de mercaderies o passatgers que vulguin anar a Europa, o també una sortida alternativa pels ports de l’oest peninsul·lar com també pel de Barcelona. Respecte els viatgers i en el cas del tram Igda- BCN, arreglar el tram existent suposaria eliminar algunes estacions, grans actuacions ferroviàries (túnels i viaductes), ... com també es veu al Pla Director. No crec que ens surti més barat, a més, cal entendre que el ETF tindrà la funció de connexió de nusos quan el tren de FGC té més una funció de connexió interna a la comarca.

Respecte les ARE’s, tens raó que hi ha zones de baixa densitat a Igualada, de les quals el POUM preveia la densificació progressiva de les situades aprop de l’Av. Balmes i Av. Barcelona. Per més informació pots buscar Urbanalització, un llibre prou interessant que parla del tema. Tot i que hi ha algú altre que ja parla de densitats no crec pas que com més dens menys qualitat de vida, sempre i quan no es porti a l’extrem. Sinó, Pedralbes de Barcelona no tindria pisos. Ah! Les ARE’s tenen diverses tipologies d’habitatge (protegit, dotacional, ...), però respecte la imatge no en parla, no parla d’uniformitat d’imatge i disseny.

Respecte el comentari de en què milloraria la qualitat de vida als nuclis actuals les previsions, et pregunto en que milloraria la qualitat de vida els nous pisos de davant la nova Escola Dolors Martí i la llar d’infants La Rossella pels veïns del barri de Sant Agustí? Uns pisos no beneficien uns altres, sinó que la densitat ben situada, ben coordinada amb el teixit existent, diguem-ne “cosint” teixits, permet donar vida als pobles, barris i ciutats.

Crec recordar, per l’última lectura del PDUCO que aquest aposta per l’esgotament del sòl urbà als nuclis actualment existents abans d’urbanitzar nous sectors.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

7 de setembre 2010.14:15h

Respondre

Anem responent per parts, disculpes per la longitud.
Josep, no cal amagar-se.
Sr. Torras, no és necesari buscar els noms de PSC o Entesa, possiblement substiuibles per Jordi Riba, Aymamí, jo... Llegir més mateix (sinó veure comentari 24 de la noticia www.anoiadiari.cat/noticia/7530/inaugurat-el-pont-de-viananants-sobre-el-torrent-de-l-espelt-a-igualada#comentaris). Vostè sí que té una obsessió.
Pel que a parrafades ... no sóc precisament jo l’habitual en fer-les, i si no li agrada escoltar allò que no li riu les gràcies, cosa habitual, és una llàstima pq llavors no busca debat sinó que li donem la raó i prou (si la té, és clar).
Respecte la Ronda Sud, us adjunto una adreça on podreu trobar plànols de la Ronda Sud, els que he pogut trobar a la premsa, i es pot veure els que feien previsions i els que no. La Ronda Sud no ha de passar per Igualada, ha de complir les seves funcions de descongestionar el trànsit intern a evitant el trànsit de pas dels municipis veïns i altres; inventar-se coses insinuant que són necessitats imperioses quan en cap dels processos d’al·legacions NINGÚ va fer d’aquesta necessitat una demanda (bé, sí, l’Ajuntament d’Igualada va presentar una al·legació al PDUCO pq inclogués l’accés una vegada es desenvolupi urbanísticament el sector adjacent a aquest accés), ni el 2003, ni 2006, ni 2007 (quan s’inicia la construcció), es mostra d’una certa enveja i calia buscar alguna cosa per despreciar l’obra feta. Mostra que NI ABANS LA VOLIEN NI ARA TAMPOC pq encara no saben pq serveix la Ronda Sud d’Igualada. L’accés es farà quan sigui necessari, tal com marca el Pla Director, encara que això de la PREVISIÓ com es veu al plànol del blog presentat l’octubre de 2003 ni preveure ni res PER PART D’ALGUNS.
Respecte Vilanova, els polígons industrials tenen entrades i sortides en ambdós sentits, i el nucli només en direcció Montbui per evitar que carrers encara no preparats s’incrementi el trànsit de pas creant un nou problema; el mateix Pla Director ja dibuixa que quan el nucli disposa d’una ronda completa que permeti distruibuir/captar el trànsit cap a Barcelona evitant el pas intern els accessos cap a Barcelona hi podrien ser. Cosa la qual és evident en matèria d’enginyeria de trànsit.
I respecte les ARE’s, dos temes. Les dades dels pisos buits em pot dir la font? Crec que fa temps que volta, potser caldria actualitzar-la (a més o menys). Els pisos no es començaran a construir demà, ni demà passat. És una actuació a curt termini però no tant, falta primer la urbanització dels espais (que això ja pot ser temps) per posteriorment construir. De nou, no sabem que vol dir planificar, i igual que a la meitat del segle XX el planejament vigent a Igualada es quedà curt i va sorgir tot un barri sense serveis, el planejament del segle XXI vol evitar-ho amb aquesta dotació de serveis i no quedant-se curts ... evitant possibles especulacions que alguns sí que els hi deu interessar i per això no volen que es faci.
Vol dir que s’inventa cabòries i li comencen a dir que no té raó (Oficina Antifrau?)? O té la sort de ser expert en tot?

M

Marc Farré

Igualada

7 de setembre 2010.08:27h

Respondre

Segueixo veient comentaris amunt i avall del senyor Solé contra la Generalitat, contra els ARE’s...En definitiva, continua la seva croada personal contra tot el que signifiqui tripartit, Pla... Llegir més Director, etc. Jo només voldria recordar-li que en aquesta comarca tenim un índex d’atur brutal, i que necessitem una indústria nova, forta i que ens reactivi...Us imagineu que Catalunya fabriqui els cotxes ”xinesos” del futur ? Us imagineu que la central estigui ubicada al futur polígon d’Òdena ? Menys queixar-se i més donar idees de futur. Amb pensaments rancis i negatius no anirem enlloc. Jo com a mínim tinc clar que hem de reindustrialitzar l’Anoia. I si hem d’ubicar-hi tres polígons a l’Espelt, o on sigui, per mí, endavant.

i

igualadí

Igualada (sense connexió amb la ronda sud)

6 de setembre 2010.20:18h

Respondre

’La Conca d’Òdena estarà unida al món’ ??? Se’ns pixen a sobre i alguns encara ens voleu fer creure que plou.

U

Un urbanista

6 de setembre 2010.19:10h

Respondre

Em temo que no, no només no accepto que 50 Hbtge/Ha sigui una densitat alta sinó que et demostraré (objectivament i citant fonts), que la teva opinió, per molt personal que sigui, està... Llegir més equivocada. Si sóc urbanista o no t’ho puc demostrar més que amb les meves paraules i coneixements, espero que ho facin.

Com a exemple general et diré que la mitjana d’habitatges/Ha bruts a Sant Cugat del Vallès en Sòl consolidat es troba en 70 Hbtg/Ha, si consideres que a St. Cugat hi ha infrahabitatge, allà tu. És més et diré que en 12 dels barris del nucli consolidat (o sigui que no són urbanitzacions ni SNU) 6 dels barris tenen una densitat de 50 a 60, i 4 la tenen més alta. Creus que es viu malament al centre de Sant Cugat? Doncs la gent es fot d’òsties per anar a viure-hi... tu veuràs...

És més, com a guia general (i seguint, a mode d’exemple, els criteris establerts per Manuel de Solà-Morales, si tens una ínfima idea d’urbanisme, cosa que dubto, sabràs qui és) et deixo les densitats per tipologia de texit urbà, imagina si 50 Hbtge/Ha és molt o poc dens, o si els habitatges són de poca qualitat:

Casc Antic -> 100 - 200
Eixample d’illa oberta -> 50 - 70
Eixample d’illa tancada -> 100 - 150
Ciutat Jardí -> 20 - 40

SI creus que un model de Ciutat Dispera / Urban sprawl (busca que vol dir al google) és el que tots necessitem, CREU EL QUE VULGUIS, jo crec que el mínim (i remarco la MÍNIMA DENSITAT D’HABITANTS, no la adequada, ni la millor, sinó la MÍNIMA) perquè un barri/zona crei comerç i tingui vida SÓN 50 Hbtges/Ha, amb menys es creen zones mortes.

Encara aniré més enllà, et donaré una zona d’Igualada perquè la passegis i em diguis si creus que allà la gent viu malament. Vés a fer un vol per l’àmbit delimitat per l’Av Mestre Muntaner, l’Av Dr. Pasteur, el C. Balmes i el C. de la Pobla de Claramunt, (http://ves.cat/ajrW) ho tens? hi has anat? Doncs aquella zona té una densitat de més de 50 Hbtges/Ha, si si, et sembla que viuen en una llauna de sardines? A mi no... ja m’agradaria viure-hi...

Finalment t’adjunto un enllaç al RPUC (http://ves.cat/ajr8) on pots veure les altures, profunditats, etc. de l’edificació prevista. Els pisos, segons la memòria, tenen una superfície de 80 a 90 m2 (construïts), creus que això és infrahabitatge... jo no... creus que no hi haurà espai lliure... jo no... Potser ets tu que no t’has llegit el PDU-ARE d’Igualada, a vegades cal cercar una mica més enllà del text general de la llei i anar al projecte...

Repeteixo: les opinions són personals i tot el que vulguis, però la teva opinió està equivocada, almenys en aquest punt. no ho vols admetre, no pateixis, per mi no cal, jo ja sé que són i que no són 50 hbtges/Ha (espero que ara tu també). Si t’hi vols posar tosut endavant, contradiu 50 anys d’urbanisme modern!

A títol final, encara dubtes de que sigui urbanista? Fes-ho, jo ja sé a que em dedico i de que parlo... si tu vols fer-ho des de d’ignorància endavant... però informa’t abans de fer comentaris i així no es fotràs tant la gamba. També et comento que si que he llegit, i és més, he entès, el PDU-ARE i el PDU-CO, no puc dir el mateix d’altra gent. Per cert, em molt temo que quan parlo d’altres coses no en sé tant com d’urbanisme, ja m’agradaria!!

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

5 de setembre 2010.20:26h

Respondre

Urbanista, acceptaré que penses que el meu comentari es patètic però et demano que acceptis que per mi 50 habitatges/ha és estar apretadets. Tot son opinions. Respecta la meva si us plau.
Fins... Llegir més aquí la part subjectiva i passem a la objectiva.
Segons el Carles Cuerva parlar de planejament suposa establir les bases del futur econòmic i de qualitat de vida d’un territori. Em quedo amb el concepte qualitat de vida.
Em costa d’imaginar sobre el terreny què son 50 habitatges per Ha per que no soc urbanista però si en planificació cal tenir en compte la qualitat de vida probablement compartiràs amb mi que en una ciutat com més habitatges per Ha la qualitat de vida és més baixa (i la gestió de serveis més eficient). Tot i que això pot ser opinable la realitat em porta a creure que és així a la vista de la distribució residencial d’Igualada on tots sabem quines son les zones més ben estants i quines tenen més problemes.
Dius que 50 és una densitat mitjaneta, tirant a baixa.
El Pla Director en els creixements residencials que proposa per als 11 municipis de la Conca estableix densitats que van de 20 a 50 habitatges/ha. Com que tens més estudis que ja estaràs d’acord que la mitjana seria 35 i la ‘mitjaneta tirant a baixa’ seria 30.
Diu el Carles Cuerva que els urbanistes del DPTOP són bons i per tant acceptem que al segle XXI EL MÀXIM per mantenir una bona qualitat de vida és 50 habitatges /ha.
Segons el Decret Llei 1/2007, article 19, 2 – C ‘les àrees residencials estratègiques han de complir els requisits següents: Primer. Una densitat mitjana mínima del sector de 50 habitatges/ha. Ja ho tenim!!!.
Llegeix bé. ARE: densitat mitjana mínima de 50. El Pla Director posa com a màxim 50 i una ARE no pot baixar d’una mitjana de 50 el que vol dir que si posen alguna zona d’habitatge lliure de 30 h/Ha la resta han d’estar a més de 50 per compensar, el que em porta a afirmar que amb criteris del Segle XXI estaran bastant apretadets.
En resum, crec que ets un anònim no urbanista i si ets urbanista no t’has llegit el Pla Director ni el Decret Llei 1/2007. A partir d’aquí tot el que siguin opinions teves son totalment respectables, el que no vol dir compartides.
Espero que si parles d’altres coses en tinguis millor idea.

Ò

Òscar

IGD

5 de setembre 2010.16:19h

Respondre

Un obra només útil per a la gent de Santa Margarida de Montbui, això sí, inaugurada amb aires de grandesa, com es nota que venen eleccions.

A

Algú que si que és urbanista

5 de setembre 2010.01:56h

Respondre

Patètic el comentari del Sr. Solé: ”La densitat mínima és de 50 habitatges/ha. Ben apretadets.” 50 hab/Ha és una densitat mitjaneta, per no dir que tirant a baixa... espero que de les altres... Llegir més coses que parla en tingui millor idea.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

4 de setembre 2010.21:05h

Respondre

Carles, t’agraeixo el canvi de to en el teu comentari (32). Millor centrar-nos en el debat i no en les persones.
Em demanes concreció en l’ETF: no estic d’acord ni crec necessari un tren... Llegir més Lleida-Girona. Crec en un tren ràpid IGD-BCN arreglant l’actual o fent-ne un de nou, molt més barat i que amb voluntat pot ser realitat molt abans.

ARE’s. Les contraposes a zones de baixa densitat que van consumint muntanyes i camps agrícoles dels quals en tenim forces exemples a prop d’Igualada i utilitzant de manera ineficient el sòl existent. Carles, estic d’acord amb tu però no les busquis prop d’Igualada que les tens a Igualada. Em podries dir quin tipus d’habitatge preveu el Pla Director a la zona de sobre el Pla de la Massa que enllaça amb el Parc Empresarial Jorba/Igualada i què preveia el POUM retirat? Quina densitat es preveu?

Participació ciutadana: per mi un procés d’al•legacions NO és participació ciutadana. Dir el contrari crec que pot confondre la gent. És un procés legal i prou. Accepto el que tu penses però no ho comparteixo.

Comparteixo plenament la teva definició de planificació: “ordenació i coordinació de les actuacions urbanístiques i d’infraestructures del territori, analitzant la seva implantació per fases segons les necessitats del territori’. També que “el planejament suposa establir els bases del futur econòmic i de qualitat de vida d’un territori, realitzant la previsió de la seva situació futura, i fer-lo malament és fer un flac favor al país”.

Doncs amb reafirmo en que la planificació no s’ha fet bé. Comparteixo en primer lloc el comentari del Josep (33) i poso com exemple les fases i necessitats del territori Òdena:
Pla Director del 2006: 14.100 habitatges al creixement nord.
Pla Director del 2007: 4.200 habitatges al creixement nord.
Pla Director del 2008: 5.700 habitatges al creixement nord.
Tot això ho va planificar el Conseller del DPTOP en 3 anys de diferència.
Necessitats d’habitatges al Creixement Nord segons el que sembla que serà POUM d’Òdena: 0 (zero) habitatges fins al 2026.

Felicitas als planificadors.

Em podries dir en que milloraria la qualitat de vida del territori d’Òdena en els pobles i nuclis actuals amb 5.700 habitatges nous al creixement nord? Potser no ho he sabut trobar al Pla Director.
Carles, o la planificació no s’ha fet bé o cal canviar la definició de planificació. Com bé dius s’ha fet un flac favor al país i no veig en absolut que pugui millorar la qualitat de vida dels odenencs.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

4 de setembre 2010.20:11h

Respondre

Marc Farré J. et felicito per la teva gran aportació al debat ja que no opines res relacionat amb el tema i simplement et preguntes per què jo estic en contra a tot.
Ja em diràs quins son el... Llegir més “meus” per que jo a dia d’avui no ho se. Quan ho sàpigues m’ho dius i a veure si jo també ho se.
Crec que no em coneixes personalment i per tant tens una idea equivocada de mi fruit potser d’expressions, comentaris o articles meus que molt probablement consideres que donen opinions diferents a les teves i per tant per tu significa estar en contra.
Jo crec que no son importants les meves dèries ni les raons personals i per tant no ho penso fer ja que no n’has de fer res.
Si però que em plau fer-te una reflexió. Jo crec que per tu oposar-se a alguna cosa és quan el que pensa una altra persona no coincideix amb el que tu penses. Probablement dones per cert el que tu penses i li atribueixes veritat absoluta. Entenc que és una error habitual que tendim quan algú ens rebat alguna cosa o no pensa igual.
No he opinat res sobre la ronda sud, vaig anar a la inauguració per que el Conseller m’hi va invitar. Crec que és una via collonuda per la gent de Montbui. Com que no hi ha passat no puc dir res més. És que no en ser res més.
Eix transversal. No he dit pas que hi estigui en contra. He dit que per mi no és viable. L’opinió és fruit de moltes hores de lectura del document. El coneixes tu?
Si estic absolutament en “contra” del que preveu el Pla Director. He llegit les 4.448 pàgines de l’expedient administratiu. El que jo opino, que és pot compatir o no, és fruit de centenars d’hores dedicades a aquest tema. Tu consideres que jo m’hi oposo per que tu deus pensar que és bo. Tu què en saps del Pla Director? El coneixes prou com per dir amb coneixement que és bo?
Però et diré més, precisament jo penso –fent ara el mateix error que tu- que precisament és el pla director que està en contra del moltes coses.
- Està en contra un creixement raonable. Estàs tu a favor d’un creixement no raonable per sobre les necessitats d’Òdena i comarca?
- Està en contra de creixements compactes a les trames actuals. Estàs tu a favor de crear nous nuclis urbans on caldrà fer-hi nous serveis?
- Està en contra d’una activitat agrícola i ramadera de la que en viuen moltes famílies. Estàs tu en contra de l’agricultura i la ramaderia al nostre país?
Te’n podria dir tantes...
I ara per riure (o plorar). El Pla Director preveu al Creixement Nord a Òdena 5.700 habitatges fins al 2026. L’ajuntament d’Òdena hi va estar a favor i no hi va recórrer pas. Jo hi estic en contra (segons diries tu) i he presentat recurs. Ara resulta que el POUM que sortirà a Òdena en les properes setmanes amb el creixement previst per al 2026 sembla que no preveu NI UN habitatge a la zona. Zero habitatges.
O sigui que el Sr. Guisado ara està en contra del que preveu el Conseller. Qui està equivocat? Qui va en contra de qui o de què?
Hi ha ajuntaments que volen ARE’s i d’altres no. Tots son ajuntaments. Dir que uns hi estan a favor i altres en contra és massa simplista i poc seriós. Vull pensar que els uns les volen i altres no, que existeixen diferents visons de poble o de creixement. Personalment crec que no aporten res i en un futur, si s’arriben a fer, crearan problemes. Tu estàs a favor dels problemes que probablement sorgiran en zones com Montbui amb prop de 1.000 habitatges d’una sola tipologia?
Marc, et demano que acceptis que no tothom pensa com tu, i que no pensar com tu no significa oposar-se o estar en contra si no pensar diferent. Quan vulguis debatem el Pla Director. La gent d’Anoiadiari et donaran el meu correu.

X

Xavi

Igualada

4 de setembre 2010.15:03h

Respondre

”La Conca d’Òdena estarà unida al món” ???, que punyetes expliquen si la ronda no està unida ni a la capital de comarca. Quina colla d’incompetents !

a

albert

igualada

3 de setembre 2010.21:19h

Respondre

El que queda clar és que s’ha fet una obra molt mal planificada i executada. Sense cap/entrada sortida a Igualada i sense sortida a Vilanova-polígon direcció Barcelona. Més igual el color... Llegir més polític de qui ho hagi fet, però queda clar que l’ha ben espifiat.

j

josep m. torras payerol

Igualada

3 de setembre 2010.16:52h

Respondre

Carles,
Només unes petites precisions.
El tema és si hi han o no sortides a Igualada i a Vilanova del Camí en la Ronda Sud i si está be que les hagin fet o no, la resta m’hi sobra.
D’altra... Llegir més banda conta quantes vegades has anomenat CiU en els comentaris d’aquest post i quantes vegades he anomenat jo al PSC o a Entesa. La resposta es tan esclaridora, que no fa falta dir res més.
En quant als pisos de les ARES, potser algú no se’n ha assabentat de que apart de que en hi han uns 2.000 de buits, només a Igualada, que els bancs no donen crèdit, que els API’s quan venen un pis no s’ho creuen, que fer més pisos és ruïnós en aquestos moments, que els diners públics haurien de ser per altres coses i no per fer competència deslleial als constructors amb diners de tots, no hi ha gaire més a dir.
Parrafades, tan immenses tantes com vulguis i voler fer entrar el clau per la cabota també, però la realitat es molt tossuda.
Vols dir que no est tu el que va en direcció contraria i no te’n has assabentat?

J

Josep

Montbui

3 de setembre 2010.15:56h

Respondre

Segons el Sr.Cuerva: ”Per tant el disseny de la Ronda Sud obeeix a les necessitats actuals del trànsit segons la configuració urbanística actual; un cop aquesta vagi canviant les... Llegir més infraestructures s’hi aniran adaptant”. Per fi ha quedat clar, ell mateix ho ha dit: No saben que vol dir la paraula PREVISIÓ ! no tenen cap mena de visió de futur ! No m’extranya, que fàcil que és jugar amb els diners dels altres.

P.D.: Jo no m’avergoneixo de dir que sóc de Montbui.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

3 de setembre 2010.13:53h

Respondre

M’he mirat les ulleres però em sembla que l’òptica que me les hagi de netejar hi guanyarà més netejant les teves i altres presents en els comentaris, Josep, ja que tenen un doble adhesiu,... Llegir més diguem-li Entesa diguem-li PSC.
Tornant al tema, pla planificació urbanística i territorial és la ordenació i coordinació de les actuacions urbanístiques i d’infraestructures del territori, analitzant la seva implantació per fases segons les necessitats del territori. Per tant el disseny de la Ronda Sud obeeix a les necessitats actuals del trànsit segons la configuració urbanística actual; un cop aquesta vagi canviant les infraestructures s’hi aniran adaptant.
Pep, si he errat disculpes. I tens raó en l’aspecte personal ... potser llegir tants comentaris personals m’ha influenciat en la literatura de la resposta; és millor no caure en les pràctiques d’altres en la manera de fer política.
Als temes, com ja he dit crec que el planejament territorial i urbanístic portat a terme des del DPTOP s’ha fet ben fet, però com a figura legal existeix el mecanisme per derogar-lo a través dels mitjans pertinents (que dius q ja has utilitzat); no crec que s’hagi fet amb banalització, ja que el planejament suposa establir els bases del futur econòmic i de qualitat de vida d’un territori, realitzant la previsió de la seva situació futura, i fer-lo malament és fer un flac favor al país. Això els planificadors del departament ho saben i per això no crec que s’hagi fet malament.
Respecte l’ETF, dic que si no hi estàs d’acord digues no i si estàs d’acord sí, no afirmo pas que en sigui contrari; dir que es vol un tren ràpid sense donar solucions o, si més no, i atenent que aquestes són conegudes i limitades, no apostar per alguna és quelcom d’una certa ambigüetat crec.
Pel que fa a la participació, com diu la llei, es va realitzar un procés de participació ciutadana abans de l’aprovació inicial (la qual no va tenir vots en contra) realitzant una aprovació de l’avanç de pla (per unanimitat dels regidors de l’ajuntament), i el programa de participació ciutadana, amb un procés de formulació de suggeriments (vía física o telemàtica), explicació als consells de districte, associacions, i aquells que en tinguessin interès, a més d’una presentació pública al Museu. Per mi un procés d’al·legacions també és participació ciutadana, ja que suposa donar un format més reglamentari als suggeriments, queixes i observacions que es van fer a l’avanç de pla; trencar-lo és negar-hi la participació i això impedeix escoltar, cosa que es volia fer, escoltar. La guia, la tinc.
Per últim, respecte les ARE’s, precisament intenten evitar tant els bolets com el Barri Montserrat (nascuts quan la planificació existent era de mínims), com zones de baixa densitat que van consumint muntanyes i camps agrícoles (dels quals en tenim forces exemples a prop d’Igualada) i utilitzant de manera ineficient el sòl existent. El model de ciutat compacte, amb continuitat urbana, permet assegurar una major eficiència econòmica en quan a la dotació de serveis (com el cas del transport públic que requereix un quòrum de població per ser rendible socialment com a mínim) de manera que tingui un menor cost per la col·lectivitat. Les ARE’s, i si no consultar qualsevol dels documents que són PÚBLICS al Registre de Planejament Urbanístic de Catalunya (per cert, gràcies sr. Torras per la nota de premsa, les dades de rehabilitació d’habitatges i altres em faltaven), segueixen aquest model de ciutat compacte i de continuitat urbana; en el cas de Fàtima permeten acabar de cosir l’extrem oest de l’antiga N-II, dotant-lo de serveis, amb l’existència d’equipaments esportius i educatius, usos comercials als baixos dels edificis i com bé apuntes diversitat de tipologies d’habitatge però amb la premisa de fer habitatge protegit.

M

Marc Farré J.

Igualada

3 de setembre 2010.10:14h

Respondre

No entenc quines dèries té el senyor Solé. Sempre s’oposa a tot. Estem en temps de crisi i hauria de començar a adonar-se’n. No serveix oposar-se sempre a tot. Estic segur que si guanyessin... Llegir més les eleccions ”els seus” no obrirà la boca per protestar...

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

2 de setembre 2010.19:20h

Respondre

eRIC, el Pla Director no te la culpa de la creació de les ARE’s. El PDUCO simplement definia el sòl que es podria dedicar a ús residencial (i altres usos). El PDUCO és culpable de coses més... Llegir més greus. A més, una ARE es pot posar en qualsevol moment en marxa encara que un ajuntament no vulgui o el sòl sigui no urbanitzable.

El concepte ARE es va crear pel Decret Llei 1/2007 d’octubre de 2007, Art 19 quan encara lligàvem els gossos amb llonganisses. Posa Decret Llei 1/2007 a Google i el trobaràs).

Es tractava de crear 68 promocions gegantines per 69.523 pisos, en alguns cas de milers (Montbui 1600 pisos i Igualada/Fàtima 650). L’administració actuant és l’INCASÒL. El pas següent era trobar un promotor (que sempre n’hi ha algun de disposat) i se li deia que podria construir pisos però com a mínim el 50% havia de ser per vendre sota alguna figura de protecció pública. No se si en queden de promotors que per construir un percentatge petit de vivenda lliure -que actualment no sembla que falti- li posin com obligació construir la majoria en format habitatge protegit.

Una ARE es pot posar en sòl urbanitzable o en sòl no urbanitzable, que per l’article “26” del Conseller Nadal pot passar a ser urbanitzable quan convingui.
La densitat mínima és de 50 habitatges/ha. Ben apretadets.
Per més inri la creació de les ARE’s es pot fer tot i que un ajuntament s’hi postuli en contra. De moment em no consta cap cas. A més la normativa per tirar endavant una ARE preveu terminis molt més curt i amb menys tràmits que qualsevol altra tipus d’actuació urbanística. Tot plegat una autèntica usurpació del poder municipal.
La meva opinió, es que es tracta de la versió moderna del que en temps del Paco a casa nostra se’n va dir Barri de Montserrat però una mica dissimulats amb vivendes obertes al mercat lliure. Una amiga urbanista em diu que enlloc del món civilitzat es fan concentracions d’una sola tipologia de vivenda, que és un disbarat i que cal que les trames urbanes integrin totes les tipologies d’habitatge.

Cert és que ja hi ha alguns consorcis cerats entre INCASÒL i ajuntaments en marxa per tirar endavant les ARE’s. Montbui és un d’ells constituït el passat juliol i acollirà 1.239 habitatges, 798 dels quals seran amb diferents règims protegits. Un autèntica Marina d’Or a l’anoienca, si ens atenem a les excel•lències que publica la nota de premsa de la Gencat.

j

josep m.torras payerol

Igualada

2 de setembre 2010.17:07h

Respondre

eRIC,
Et refereixes a això... Llegir més oi!
http://territori.scot.cat/cat/notices/2009/11/Arees_residencials_estratEgiques_de_la_catalunya_central_2009_1538.php
http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=242839&fromPage=load?
https://docs.google.com/document/edit?id=1SZiUEpTTGWPmLZih4l23s3yAinMbp1X-MAnH-yuSQhE&hl=ca#

e

eRIC

Igualada

2 de setembre 2010.16:38h

Respondre

Entre Igualada i Montbui es volen construir, amb les Àrees Residencials Estratègiques (AREs), més de 2300 pisos !!! Qui ho finançarà ?
El Pla Director de la Conca era per això ? Quins... Llegir més interessos amagats hi ha al darrera ?

A

Albert

2 de setembre 2010.13:05h

Respondre

Com bé diu en Ferran sembla que només s’hagi fet l’obra pensant quasi només en la gent de Montbui. Queda clar que uns són més importants que d’altres, quina pena.
A tot músic pagat, quan... Llegir més se li acaba la partitura de sobte, queda desorientat.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

2 de setembre 2010.12:17h

Respondre

Carles, subscric al 100 el comentari del Josep Ma. Torras respecte de la teva obsessió amb CiU. Pel que fa a mi, crec que t’equivoques portant el debat cap a temes personals que no fan que... Llegir més confirmar el que et diu el Josep Ma.
Efectivament vas errat. A dia d’avui ni he estat ni soc de cap partit, no treballo per cap administració ni tinc cap nòmina de ningú. I si et llegeix al Sr. Boquete i el Sr. Jorba d’Unió, apart d’enfadar-se, et confirmaran que el Pep Solé no està en cap Llista de CiU. Per tant t’agrairé que diguis el que sigui cert i el que no sàpigues no ho escriguis ni hi especulis en un espai públic.
Potser algun dia faci el pas a la política, ves a saber. Abans feia jerseis i ara tinc una empresa que no hi te res a veure. El món dona moltes voltes. La meva idea de la política no seria posar-m’hi per arreglar la meva parcel•leta, que sembla que sigui el que es desprèn que fan els polítics actuals segons esmentes.
Que trist trobo el que dius que si jo estigués en política podria demanar de derogar els Plans que vulgui. És possible que com a regidor d’un poble de 3000 habitants s’aconsegueixi derogar un pla urbanístic? Si és així que trist és el món dels que us dediqueu a la política. Em sap greu per vosaltres. Em pensava que la gent es posava en política per servir als ciutadans. Segons dius la gent es posa en política per derogar coses o per vetllar per interessos personals. Jo no necessito de ningú ni estar en cap partit polític per demanar que es derogui un pla urbanístic. Per la teva informació et diré que tinc presentats en nom propi dos recursos al Tribunal Contenciós Administratiu demanant la derogació del Pla Director i el Pla Territorial. Jo faig les coses com crec que s’han de fer per fer-les ben fetes. Si la gent del teu partit o del tripartit us poseu en política per derogar coses que no us agraden ho trobo ben trist.
En el comentari 18 teu poses que “cree el ladrón que todos son de su condición”). Dius que no es el teu cas. Però et demano que reflexionis sobre el que dius tu en el comentari 21 i valoris si és cert això que dius que no és el teu cas. Crec que precisament és el que tu estàs fent. Et suggereixo de cuidar el que dius que fas i el que realment fas.
Trist també trobo que quan parles de CiU m’hi barregis a mi. Si algun dia jo estic en un partit, el que sigui, no crec que em pugui fer càrrec de les coses mal fetes o ben fetes que hagi fet un partit abans que jo hi arribés. Relacionar-me a mi amb CiU i dir que CiU fa 20 anys no es planificava, ho considero de mal gust, pervers i fora de lloc. Jo sempre he parlat de partit o tripartit i no he personalitzat les coses en la teva persona. T’agrairé que facis el mateix. No fer-ho crec que et desacredita a tu.
Per acabar dir que no és cert que en el POUM d’Igualada es negués el 2n procés de participació ciutadana. Presentar al•legacions NO és participació ciutadana. La llei d’urbanisme preveu el procés de participació ciutadana de manera molt concreta abans de l’aprovació del POUM. Per tant és mentida parlar de participació ciutadana en el moment de l’exposició pública posterior a l’aprovació. Modestament et puc assegurar que de participació ciutadana en se bastant i, pel que demostres, bastant més que tu. Per la teva informació vaig col•laborar, per que m’hi van convidar, amb la gent de Ciutadans pel Canvi (son els del PSC, els teus no?) en la Comissió de Món Local en la redacció d’una guia de participació ciutadana. Si vols et puc passar la guia, que intueixo no deus haver llegit mai, i veuràs com hi consta el meu nom.
No posis en boca meva coses que jo no he dit. No he manifestat si hi estic d’acord o no amb l’ETF. Si no el volgués ja ho hagués dit on toca i no ho he fet. Jo només he dit que no crec que sigui viable i en canvi si que he dit que aposto per un tren ràpid a BCN. Quina mania de donar la volta a les coses per sembrar el desconcert i desacreditar!!!.
Pel que fa al cafè, no tinc interès en fer-ne cap, però si tu vols el podem fer i ja el pago. Jo et demanava de fer un davant públic sobre planificació a l’Anoia. Si vols pots portar a l’Oriol Nel•lo que és un crac i a la vegada responsable de planificació de la Generalitat, o tu mateix que em consta que ets expert en mobilitat. Per mi cap problema. O és que teniu por a fer debats públics, com el meu alcalde Guisado, amb dades a la ma? Llavors si que podrem debatre si s’ha planificat bé o no.

F

Ferran Lanau

Igualada

2 de setembre 2010.09:21h

Respondre

Havent passat per la Ronda Sud, encara no entenc quina utilitat tindrà per a Vilanova del Camí. Jo si fos de Vilanova m’enfadaria molt... En canvi, per a la gent de Montbui, Miralles, La Llacuna,... Llegir més sí que els hi fa un magnífic servei. Que algú m’expliqui perquè no podien haver fet sortides lògiques a Vilanova...

j

josep m. torras payerol

Igualada

1 de setembre 2010.17:14h

Respondre

Carles,
Hem reafirmo en el anterior escrit, treu-te les ulleres neteja el vidre que algú t’hi ha enganxat “pegatines” de CiU i no te’n has donat compte i si no portes ulleres ves al metge,... Llegir més perquè tens una brossa en forma de CiU al ull que no et permet veure-hi be. Tot ho redueixes al mateix discurs i no cal. Ja sabem per tu que CiU ho va fer tot malament, no importa ni el que ni el com, i que ara el PSOE-PSC o el tripartit ho ha fet tot be. Per això tot va de meravella. D’acord, no t’escarrassis més, acceptem “pop” com animal de companyia i ara que ja ho hem acceptat, podem acceptar que a la Ronda Sud l’hi falten sortides cap a Igualada o Vilanova del Camí? No m’importa quan les faran, simplement les havien de haver fet i tampoc m’importa qui va planificar, ni si va ser mal planificat política o tècnicament, la sortida no hi és i el sentit comú diu que és un error, que algú ha d’assolir.
En quant a l’ARE de Fàtima, simplement només puc admirar el cinisme de les teves paraules parlant del POUM, en el qual hi anava inclòs “....al qual li va ser negada la participació del poble igualadí trencant el 2n procés de participació ciutadana en forma d’al·legacions per part de l’oposició....” Que et sembla la participació de 10.700 persones del poble, mitjançant la seva firma, per rebutjar les Zones Blaves (Sense resposta des del 19-03-2009), o només parles de participació quan t’interessa. Quina classe de concepte de democràcia teniu, tu i els teus?
Perdó, entre tot plegat m’he perdut una mica, estén parlant del tema del post o sigui de la Ronda Sud o ja ha començat la campanya electoral i jo no me’n he assabentat. Si et plau, cada cosa al seu lloc i al seu temps.

P

Pere

Vilanova del Camí

1 de setembre 2010.16:51h

Respondre

Bona obra per montbuy, tot i que vilanova e igualada quedan esclosas
amb cap entrda al municipis , sols al poligono de vilanova ,al cual no dona cap sulucio, a las cuas de les dues sortidas que estan... Llegir més al municipi,qui es el iluminat que a la rotonda del barri santa lucia,nomes an fet surtidas cap a monbuy i no cap a barcelona
algu auria de protesta a la generalitat i al ajuntament de vilanova per permetra, aquesta vergonya,

J

Josep

Montbui

1 de setembre 2010.15:56h

Respondre

Carles ja veig que de tot el que parles ho relaciones amb la política i només saps dir que el PSC ho fa tot bé i la culpa de tot el que està mal fet és de CIU. Potser seria millor que defensesis... Llegir més els igualadins (que són els qui et paguen un sou) i no només el teu partit (a no ser que gràcies a ell et paguin algun altre sou).

P.D.: Jo no m’avergoneixo de dir que sóc de Montbui.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

1 de setembre 2010.14:47h

Respondre

Pep, tot planificació es realitza amb dades tècniques per assolir un cert model de país (i crec que s’ha fet bé), i en el cas de la planificació que s’ha estat portant a terme fins ara,... Llegir més completant el mapa de plans territorials parcials, ha permès una bona coordinació entre el planejament territorial i el sectorial, que en el cas de les infrastructures també ha suposat un compromís polític en forma de Pacte Nacional d’Infrastructrues el qual no ha tingut el suport de CiU. Ara que, si no vaig errat, formaràs part d’una candidatura de CiU a Òdena, pots demanar la derogació dels plans que consideris; per exemple, CiU ja ha anunciat que derogarà el nou Pla territorial de les Terres de l’Ebre.
Quedar per parlar, comparteixo la problemàtica: he convidat alguns dels anònims a fer-ho però mai poden. Per mi, cap problema a l’entorn de un cafè.
Pel que fa a l’Eix Transversal Ferroviari, també si no hi estàs dacord digues que no el vols; viable o no segons el teu crietri, FERRMED, la plataforma que aglutina les autoritats portuàries del Mediterrani espanyol i institucions vàries i que està lluitant pel reconeixement del corredor Mediterrani per part d’Europa i el compromís en el seu desenvolupament, inclouen el ETF en la seva previsió de xarxa ferroviària del futur. Potser ells en saben més que nosaltres.
I respecte l’ARE de Fàtima, repeteixo que la informació és existent des de fa temps, i està inclosa dins el mateix POUM (al qual li va ser negada la participació del poble igualadí trencant el 2n procés de participació ciutadana en forma d’al·legacions per part de l’oposició). La planificació urbanística ha de poder realitzar previsions amb un marge de maniobra, i no pas quedar-se curt planificant a curt termini ja que llavors podrien sorgir bolets urbanístics o urbanitzacions que posteriorment requeririen serveis (cosa que ens portaria a superar el límit legal d’endeutament com va passar quan governava CiU a l’Ajuntament). A més, la planificació no obliga a construir res ni tirar res a terra... sinó és que la ciutat o territori ho necessiti, com és el cas de la Ronda Sud, o els canvis urbanístics per possibilitar l’edifici de pisos tutelats al costat de l’Antic Hospital.

j

josep m. torras payerol

Igualada

1 de setembre 2010.12:08h

Respondre

Carles,
L’autocrítica que demanes els altres a vegades no te l’apliques a tu mateix. Evidentment quan critico una cosa mal feta no ho faig en nom de CiU o de CDC, ni critico directament a en... Llegir més Zapatero o a en Montilla o a en Nadal, ni al tripartit, ni tan sols directament al PSC, ni parlo dels 100 anys d’honradesa del PSOE (abans de que comences a governar), ni faig lloances de CiU o de CDC o dels seus dirigents, no m’agrada fer-ho, ni m’agrada posar aquestes etiquetes. Ni els partits planifiquen, ni els seus dirigents, simplement ho fan els tècnics, els polítics a vegades posen cullerada, en quelcom no tenen ni idea ni preparació i això va per tots i de tots els partits. Ara critico quelcom que em sembla de “calaix”, el fer-hi una entrada i una sortida a Igualada, al igual que a Vilanova. També crec que aquesta Ronda es de tots i no sols d’un Alcalde o d’un poble o d’un partit. Aquesta mancança em sembla que és de sentit comú, que no està be, que hi hagut una mala planificació i Deu me’n guardi de fer-ne culpable a algun dirigent, alguns dels quals, per no tenir, ni tenen tan sols tenen el graduat escolar (sempre hi quan no hi hagin posat cullerada, com deia abans), simplement els culpables són els tècnics i algú els hi hauria de dir, que ho han fet o ho han pensat malament. El problema que tens tu és que creus que aquesta obra és del PSC o del tripartit i per això ho defenses a capa i espasa, però t’equivoques, aquesta obra és de tots (al menys la paguem tots) i per tots i si hi ha quelcom que està mal fet, és igual que manin uns o els altres, segueix estan mal fet.

P

Pau

Igualada

31 d'agost 2010.18:45h

Respondre

Sr.Cuerva, quan parla de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) es refereix a la construcció de més de 600 habitatges que vol fer el PSC d’Igualada al Barri de Fàtima, oi ? I què en farem... Llegir més dels més de 2000 pisos buits que ja té ara Igualada ? Alguns encara es pensen que estem en plena bombolla immobiliària (la qual ha empitjorat encara més la crisi global), ja ho vàrem veure quan ens van presentar un POUM pensat per temps passats, sort que el sentit comú dels igualadins el va fer tirar enrera. Qui pagarà aquests pisos ? No volem un Ajuntamentt encara (si és possible, cosa difícil) més endeutat ! Són els nostres diners ! Si no saben gestionar i volen tocar diners juguin al monopoli i deixin d’endeutar-nos, en obres i tonteries vàries inútils, sense el nostre consentiment.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

31 d'agost 2010.09:20h

Respondre

L’autocrítica la fan les persones, i per ara aquí hi ha molts que no ho poden demostrar que ho són, no és el cas del sr. Torras Payerol.
Si era petit, però d’altres que ja eren grandets i en... Llegir més teoria conscients del que necessitava la nostra comarca no van fer res per aconseguir-ho. Això és un fet. És gràcies a aquests “grans” que fins ara no hem tingut la Ronda Sud.
Sabem que no agrada mirar el retrovisor, veient com ara s’ha fet realitat, i més sabent que els que tenien la responsabilitat en el passat no van pas preveure cap connexió amb Igualada (sinó mirar les noticies de l’octubre de 2003 i la visita de Felip Puig presentant la Ronda Sud). I aquí ningú del seu partit protestava. Ni van protestar quan es va presentar el traçat el 2006 ni quan van iniciar les obres el 2007.
Respecte l’accés, va ser una al·legació de l’Ajuntament d’Igualada la previsió d’aquest accés que es va incloure al Pla Director (que també ha tardat 20 anys, encara que no agradi a alguns això de planificar), i que serà finançat en part pel desenvolupament urbanístic previst.
Tota la informació sobre el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena i les Àrees Residencials Estratègiques (així com també del Pla Director de Reserva de sòl de l’Eix Transversal Ferroviari), a la qual es refereixen es pot consultar al Registre de Planejament urbanístic de Catalunya:

http://ptop.gencat.cat/rpucportal/inici/ca/index.html

No intenti veure obscurantisme, quan això és públic, conegut i consultable. Potser, per experiència (sap més el diable per vell que per diable) es pensa que tothom fa igual (“cree el ladrón que todos son de su condición”). No és el cas.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

31 d'agost 2010.00:23h

Respondre

Carles, efectivament CiU no va fer la planificació territorial. Si en canvi que en va fer la normativa que ara el PSC-PSOE ha tirat endavant. Felicitats doncs a CiU per legislar sobre planificació... Llegir més i al PSC-PSOE per fer-la.
Dit això, a vegades es millor no planificar que planificar malament.
Al meu entendre el PSC-PSOE ha planificat malament, sense processos de participació mes enllà dels legals, res a nivell municipal, sense escoltar veus discordants i que probablement platejava propostes discutibles en moltes coses però segur que tenia raó en moltes altres. Al cap i a la fi la planificació no és una veritat absoluta.
Al meu entendre heu planificat malament, amb propostes i superfícies molt per sobre del necessari, arramblant amb pagesia i territori, sobre unes bases absolutament errònies i amb unes expectatives que ara ja no serveixen.
El primer Pla Director va sortir a la llum al setembre de 2006. Un disbarat que es va intentar corregir. Ja es va començar malament i es va haver de rectificar. De 14.100 habitatges a 4.200 (per exemple al creixement nord). Quin ridícul.
Es va aprovar definitivament al setembre del 2008 quan tota planificació vostra ja era absurda i fora de lloc, caducada. Ho va fer el PSC-PSOE amb la connivència del IC-Verds (que és qui més territori ha destruït o ha intentat fer-ho)
Espero que algú arregli la destrossa que heu planificat i posi senderi on volent planificar heu planificat amb més barroeria que tots els promotors a qui vàreu escoltar i a qui NOMÉS vareu escoltar. Sou l’esquerra que ha donat més corda i complaença a l’empresariat promotor immobiliari per destruir territori.
En fi, ja vindran temps millors, o potser no. Pitjors impossible.
Quan vulguis en parlem en públic i asseguts en una taula, amb dades a la ma i números discutim la vostra planificació, cosa que ningú del PSC-PSOE ha tingut el que s’ha de tenir per discutir-hi civilitzadament amb qui ha discordat. Veuràs que poc en queda d’aquí uns anys. Nos pas per que un altra partit la tiri enrere, cosa que desconec i poc m’interessa. Caurà pel propi pes per que quasi res és viable, ni per necessitat ni per disponibilitat de diners. La crisi posarà al calaix la majoria de la vostra planificació.
Ja em pots explicar l’exemple de la vostra gran planificació de l’Eix transversal que dieu, que ningú amb dos dits de front i amb dades es creu que sigui viable. També en podem parlar en públic. Que consti que soc el primer en demanar un transport ferroviari ràpid per anar a BCN. D’aquí a dir que es farà l’ETF..... si tot el que heu fet és un projecte de reserva de sòl que no implica res més!!!!

A

Albert

30 d'agost 2010.21:59h

Respondre

El dia que el Sr.Carles Cuerva (que si no recordo malament cobra de tots els igualadins, no del PSC) sigui capaç de dir que els seus socialistes han fet una sola cosa malament me’l començaré a... Llegir més prendre seriosament. El més important i que ha quedat clar és que no s’ha fet l’obra necessària, tan sols és una sortida dels montbuiencs (cal felicitar al Sr. Teo Romero, a diferència d’altres alcaldes de la zona) cap a la A-2 direcció Barcelona. No em vingui amb tonteries i discursets, cap entrada/sortida a Igualada i entrada a Vilanova direcció Barcelona, però no sortida. Menys discursos buits (només saben criticar als altres i no veuen ni la viga al seu propi ull) i inverteixin millor, si en saben (que moltes vegades ho dubto, masses exemples en tenim) els nostres diners.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

30 d'agost 2010.16:32h

Respondre

Carles,
Amb tots els respectes, fa 20 anys tu encara et menjaves els mocs. Parlar de fa 20 anys o d’uns i d’altres, que si hi eren o no hi eren aplaudint amb les “orelles”, és una sortida... Llegir més per la tangent. Les coses estan ben o mal fetes i no depèn de qui ho faci, simplement aquesta obra està mal feta en aquest aspecte, el de no tenir una sortida cap a Igualada, la resta res a dir, les altres connotacions hi sobren. I deixa ja de dir el que fan uns o els altres. Els diners amb el que es fan, són de tots i ningú dels que surten a les fotografies, ni d’un costat ni d’un altre hi posen un duro, més aviat també cobren de nosaltres el ciutadans, tu inclòs. Per tant, parlem de si les coses estan ben o mal fetes i de com s’empren els diners públics, sigui el qui sigui, qui administri. D’altre banda agraeixo la teva sinceritat quan dius que en el futur “la primera part, la ja feta” és comunicara amb Igualada, quan això hauria sigut la primera cosa lògica a fer. Pel demés i ja que ho saps tot, una pregunta: Qui ha fet la reserva de sol per construir-hi pisos al costat de la Ronda Sur?
Fins un altre.

J

Joan

IGD

30 d'agost 2010.13:10h

Respondre

M’agarada veure com el sr.Cuerva defensa els seus a capa i espasa (cal tenir content a qui et dóna de menjar), mai l’hi he sentit dir que ho han fet malament, es veu que són perfectes ... no... Llegir més entenc com amb tanta perfecció tenen les enquestes, a tot arreu, tan en contra. No hi més cec que aquell que no vol veure-hi.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

30 d'agost 2010.11:55h

Respondre

Sorprenen algunes crítiques que ben bé han estat callades els 20 anys que hem estat esperant la Ronda Sud, i que quan venien els consellers de CiU a la comarca a ensenyar el plànol de la Ronda (el... Llegir més qual tampoc tenia cap accés en aquest tram a Igualada ... ni el preveien) els aplaudien amb les orelles i callaven...
Respecte l’accés a Igualada, hi serà, però forma part de la planificació urbanísitica que, de nou, CiU també es va oblidar de fer (20 anys esperant-la) i que ara ja tenim. Si veiem l’evolució de la Ronda Sud segons el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena: ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=205813&fromPage=load

Es veu com s’acaba el primer tram de la Ronda entre 2005-10 (completat), i seguidament es realitza el segon (del qual ja ha sortit a concurs el projecte constructiu) i l’accés a Igualada des del primer es realitza com a perllongament del carrer Lleida per la nova configuració urbanística entre el riu i la Ronda.

J

Joan

IGD

28 d'agost 2010.13:57h

Respondre

Maria, això cal que li preguntis a algun músic pagat. Ells tenen resposta per a tot; el que està ben fet és sempre gràcies a ells i el que està malament és sempre culpa dels altres. Per alguns... Llegir més tenir carnet del partit ja els impedeix l’autocrítica ... perquè les feines i els sous no en depenen, oi ?

M

Maria

igualada

27 d'agost 2010.17:32h

Respondre

Per què es diu Ronda Sud d’Igualada si no té cap connexió amb Igualada ? Per què no s’ha fet ? Quins interessos amagats hi ha al darrera ?

r

ricard f.

igd

27 d'agost 2010.17:22h

Respondre

es fantastic veure com aquest noi defensa el partit, li deuen haver encaqrregat que respongui a tots el comentaris, fará carrera, cobrant de l’ajuntament, oi?

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 d'agost 2010.11:53h

Respondre

La meva ”opi”:
http://www.igualadi.com/2010/08/el-cosi-del-rajoy-en-jordi-riba-segon.html

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

12 d'agost 2010.09:02h

Respondre

Des de l’anonimat l’autocrítica és fàcil ja que no la presentes davant ningú, oi Pau?
Amb tot, no hi estic gaire d’acord i posaré l’exemple: mentre CiU es presentava a les eleccions amb... Llegir més els estudis de la Ronda Sud, el PSC es presenta amb l’obra feta.

P

Pau

Igualada

11 d'agost 2010.21:02h

Respondre

Carles, ja sabem que les enquestes per a les properes eleccions de Catalunya us van molt malament, però una mica d’autocrítica no fa mai mal, t’ho dic de tota confiança. CIU ho va fer... Llegir més malament, però vosaltres encara els heu superat: ho heu fet pitjor.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

11 d'agost 2010.14:29h

Respondre

Ostres Albert és curiós que demanis identificar amb algú i tu utilitzant un pseudònim, potser et podries identificar tu també així no sospitariem si ets o no part interessada, simplement ho... Llegir més sabriem.
L’últim plànol de la Ronda Sud del govern de CiU oferia un NYAP en tota regla (i això q van tardar 10 anys en ensenyar-lo), i cap accés directe a Igualada; bé, sí, pel pont nou de Montbui a Igualada introduint el trànsit al centre dels nuclis.
La Ronda Sud, que és una realitat palpable ARA, és la circumval·lació sud de la Conca, igual que la del Nord és l’autovia. Si fos per CiU, s’hagués convertit en una carretera urbana ... amb els problemes que suposa, quan en veritat ha de permetre alleugerir el trànsit passant d’Igualada. Per sort, tal com es pot llegir a la premsa de l’any 2006, quan el govern presenta el nou traçat de la Ronda Sud es recullen les peticions de l’Ajuntament d’Igualada, sobretot pel que fa al ramal oest, ja que el projecte de CiU NO connectava amb l’A-2. A més, l’existència del carrer del Rec acabat, que voreja Igualada pel sud, permet un accés ràpid a la Ronda a través del pont d’accés a Montbui per l’Est.

P

Pau

6 d'agost 2010.17:04h

Respondre

Han d’anar molt malament les enquestes quan fins i tot els diputats del PSC han d’aprofitar qualsevol tema per atacar a CIU enlloc de fer una mica d’autocrítica, tan necessària però tan poc... Llegir més utilitzada per tots.

A

Albert

Igualada

6 d'agost 2010.11:38h

Respondre

Com bé diu en Sendo s’ha fet una obra molt inferior al que es projectava inicialment, però tranquils, d’aquí a uns anys i tornarem a fer obres per modificar-la, perquè fer-ho tot de cop no... Llegir més quedava bé, oi ?
Ah sí, si la Ronda tingués una entrada/sortida a Igualada tampoc hauria passat res.

Ronda Sud d’IGUALADA segons el propi govern de la Generalitat ... però si no passa en cap moment per la capital anoienca.

Sra. Estruch, com bé diu vostè el Sr.Tomàs era diputat de CIU, només trobo a faltar que vostè indiqui que és diputada, de moment, del PSC.

S

Sendo

Piera

4 d'agost 2010.23:20h

Respondre

També podrien dir que a Vilanova només hi ha entrada i no hi ha pas sortida per anar direcció BCN. Si es fa, s’ha de fer bé i no les coses a mitges...

T

Teresa Estruch

4 d'agost 2010.20:28h

Respondre

Tens raó, Pep, però és que fins ara ni se n’havia parlat de tren.Al menys ara està planificat. Esperem que no haguem d’esperar tant com amb la Ronda Sud que ja a l’any 93 és va aprovar una... Llegir més resolució al Parlament proposada pel Grup Socialista per instar al Govern de la Generalitat a redactar el projecte de la Ronda Sud d’Igualada. Es va aprovar per unanimitat gràcies a que el Grup Socialista va cedir a una esmena del Diputat Ramon Tomàs de CIU en la que demanava retirar ”màxima urgència” del redactat.Ningú podrà dir que no han sigut conseqüents, per ells no va ser mai una obra necessària ni urgent.

p

pep valls

igualada

4 d'agost 2010.09:28h

Respondre

Enhorabona per aquesta nova infrastructura! Serà molt útil també per poder tenir una nova entrada pel sud d’Igualada, la zona amb més projecció de futur de la ciutat.

Ara bé, no estic... Llegir més d’acord amb aquesta afirmació: ”José Montilla ha ressaltat la tasca que el govern de la Generalitat ha fet per fer de la Conca d’Òdena una zona comunicada i amb les infraestructures necessàries per desenvolupar l’activitat econòmica i industrial pròpia de la comarca”. Perquè aixó sigui cert, ens falta un transport públic eficaç. Fa temps que reclamem millores pel tren actual, que mai arriben, amb la promesa d’un futur (20 anys?) Eix Ferroviari Transversal. Mentre, seguim isolats, amb la impossibilitat d’atraure talent pel fet que els professionals qualificats no es volen desplaçar a la zona. I sense talent no hi haurà ”activitat economica i industrial pròpia”. Tocarà ara el tren?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.