TORNAR

El Consell Comarcal reclama que Vilanova, la Pobla i la Torre siguin a la Taula Estratègica de l’aeroport corporatiu

Joan Vich ja va demanar ser a la taula però se li va denegar la proposta

economia
Dijous, 24 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell Comarcal de l’Anoia demana que els ajuntaments de Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt puguin incorporar-se a la Taula Estratègica de l’aeroport corporatiu constituïda recentment. L’alcalde de Vilanova, Joan Vich, ja va fer pública la seva voluntat de formar part de la Taula estratègica, una proposta que va ser denegada en el si de la primera reunió al·legant, precisament, que els municipis de la comarca ja estaven representats pel Consell Comarcal.
PUBLICITAT

Taula Estratègica aeroport corporatiu

La Taula Estratègica de l’Aeroport Corporatiu va constituir-se el passat mes d’octubre i compta amb representants socioeconòmics de la comarca, de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal, de Manresa i de Vilafranca. En la primera reunió, que va tenir lloc a l’Ajuntament d’Òdena el passat dimecres, es va decidir frenar l’entrada a nous municipis entenent que aquests ‘ja estaven representats pel Consell Comarcal’ i al·legant que la funcionalitat de l’òrgan es podria veure minvada amb la incorporació de nous membres.

Davant d’aquesta negativa, el Consell Comarcal de l’Anoia no entén que l’actual composició de la Taula oblidi tres municipis –Vilanova del Camí, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt- que de ben segur es veuran afectats per la infraestructura.

El president de l’ens anoienc, Xavier Boquete, considera una ‘greu contradicció’ que aquest tres municipis no hi tinguin representació quan avui ja es veuen afectats per l’activitat de l’actual aeròdrom, fins al punt que el Departament d’Interior de la Generalitat obliga Vilanova del Camí a elaborar i disposar d’un Pla d’Actuació Municipal per emergències aeronàutiques (PAM aerocat), i també recomana a la Pobla i la Torre que el tinguin. A més, el canvi i l’increment d’activitat que es preveu que comportarà el futur aeroport corporatiu augmentarà encara més aquesta afectació.

Per això, el Consell Comarcal de l’Anoia defensa que Vilanova, la Pobla i la Torre han de tenir veu i vot en la Taula Estratègica, més enllà que el mateix Consell faci d’interlocutor amb els municipis.

Xavier Boquete insta els integrants de la Taula ‘a respectar l’autonomia’ d’aquests municipis, i recorda que projectes de la importància i l’envergadura de l’aeroport corporatiu, que són claus per al futur de la comarca, ‘no es poden tirar endavant sense la màxima pluralitat i el màxim consens’.


7 Comentaris

R

Ramon

27 de novembre 2011.21:10h

Respondre

És molt interessant veure com alguns d’Igualada estan capficats en fer veure que és molt i molt necessari que tota la Conca sigui mancomunada. Potser d’aquesta manera ens estalviariem haver de... Llegir més tenir en conte l’opinió dels municipis i dels seus habitants? Potser Igualada podria fer el que li petés sense cap necessitat d’amagar-se del seu caciquisme? Potser ja no haurien de fer una comèdia (perdò, taula rodona) on són invitats muncipis que ni tant sols són de la Conca i, en canvi, no ho són els llindars de l’aeròdrom? I una última pregunta, és que ara resulta que només a la Conca hi han municipis veïns que tenen el seu ajuntament propi? Que Deu ens agafi confesats si aquests d’Igualada ens enganxen algun dia, ja tenen la barra de presentar mocions en contra de les decisions del veí ara...

V

VOLANT COLOMS

Sant Marti de Tous

24 de novembre 2011.19:43h

Respondre

Apa, vinga, fem volar coloms.
No teniu rés més en que entretenir-vos?

j

jean pierre

24 de novembre 2011.12:28h

Respondre

SISPLAU, polítics i empresaris que dieu que representeu al poble i als empresaris anoiencs, podrieu dedicar tot el vostre temps i recursos (ara que van escassos) a preocupar-vos pels empresaris que... Llegir més estem aquí i avui batallant per sostenir activitat econòmica a l’Anoia?

Què redimoni feu gastant diners i energies en un projecte que cal anar redefinint constantment perquè no encaixa de cap manera amb la realitat. El millor negoci és passar pàgina, alliberar-nos de la inèrcia d’aquest porjecte poc reexit i si hem d’invertir en taules estratègiques cal que parteixin d’elements més sòlids i solvents que tenim a la comarca.

a

albert

24 de novembre 2011.11:27h

Respondre

A veure, jo no ho entenc, crec que amb l’excusa que som el cul de catalunya aquí es pot parlar de tot, dic parlar perquè fer segur que no.
Com és possible, després d’observar la morterada... Llegir més d’inversió en l’aeroport d’Alguaire i el de la Seu d’Urgell, i observar que tant un com l’altre apareixen males herbes per arreu del poc ús que en la realitat s’hi ha donat.
Resulta que no son rendibles i menys ara que Barcelona s’ha tornat un aeroport més fort i on l’antiga terminal s’està utilitzant per vols low cost i corporatius.
En fi, permeteu-me dir que a l’Anoia sembla ser que el que passa a l’exterior no ho es vulgui veure i seguim pel dret tot i tenir un bon barranc al davant.
Quan tinguem el corporatiu fet rodejat d’herbes i fent el servei que actualment està fent, que ningú alci la veu, que no es queixi cap persona i sobretot aplaudiu les grans ments que el van concebre.

R

Ramon F

Igualada

24 de novembre 2011.11:04h

Respondre

Ara es veu ben clar que els Consells Comarcals no serveixen per res o així o dona a entendre el Sr. Boquete. No havíem quedat que els consells representaven a tots els pobles de l’Ania?, no hi es... Llegir més ell a la taula estratègica?, dons bé sembla que o no vol o no sap representar-los.

Per altre banda, si vols que una cosa no funcioni fes reunions amb un munt de gent i o aconseguiràs.

Només dues preguntes Sr. Boquete: una, perquè no demana que també s’hi incorpori Castellolí que limita també amb Odena hi esta al cantó de l’aeroport i dues, si tan li sembla que hi han d’estar representats Vilanova, La Pobla i La Torre, perquè no els hi cedeix vostè el seu lloc i que s’ho vagin tornant ja que segons es veu vostè no es capaç de representar-los i per altre banda a Masquefa no li afecta gens l’aeroport

J

Josep

24 de novembre 2011.10:27h

Respondre

Vinga, tornem-hi. Amb la que està caient encara algú pot creure que l’aeroport corporatiu és viable? Deixem d’intentar enganyar el poble, que no som tant tontos!

J

Joan

Odena

24 de novembre 2011.08:57h

Respondre

Ja està, tornem-hi, tothom a decidir sobre Òdena.
Aneu-vos-en tots a cagar.
Perquè els ajuntaments no demanen d’estar també al Parcmotor de Castellolí ja que també és un projecte de tots i... Llegir més que també ens ha d’arreglar el mon?.
I seguint amb Castellolí per posar un altre exemple, que va demanar permís a Òdena per fer l’abocador a tocar d’Òdena?
Perquè aquesta diferencia de criteri. Per què amb Òdena tothom s’hi veu en cor?
Prou d’intervencionisme, malfiança i voler decidir pel morro el que els vots no us ho permeten.
Pareu si us plau.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.