TORNAR
PUBLICITAT

El Consell posa en marxa un pla per inserir persones que han quedat a l'atur per la COVID-19

En total, 14 persones es beneficiaran d’aquests contractes

economia
Dijous, 10 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És un programa especial que vol "pal·liar situacions derivades del COVID-19" a través de projectes de millora de l'ocupabilitat. L'ens comarcal prepara aquest projecte a una dotzena de municipis.

PUBLICITAT

El Consell Comarcal de l'Anoia impulsa aquest desembre un "Pla d'Ocupació especial COVID-19", que donarà feina a persones que han perdut la feina a causa de la pandèmia o que ja tenien dificultats per accedir al mercat laboral abans d'aquesta. Amb el nom de Prevenció de la Propagació de la COVID-19 a la Comarca donarà feina durant nou mesos a 14 persones: cinc amb perfil de vetlladors municipals i nou més amb perfil d'operaris de suport i auxiliars de neteja.

Jordi Cuadras, davant el Consell, en una roda de premsaLes tasques es faran en una dotzena de municipis anoiencs: el Bruc, Cabrera d'Anoia, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Òdena, la Pobla de Claramunt, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i la Torre. Jordi Cuadras, vicepresident primer del Consell Comarcal, afirma que "en l'actual situació, les institucions més properes a la ciutadania tenim dos nous objectius sobrevinguts a causa d'aquesta crisi sanitària, garantir la seguretat i la prevenció dels contagis i contribuir a l'ocupabilitat de les persones que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica i social que se'n deriva".

Segons Cuadras, "l'objectiu del programa, que combina feina i formació, és que serveixi de palanca perquè aquestes persones puguin tornar a la roda del mercat laboral en una edat, en molts casos, propera a la jubilació i davant la qual necessiten cotitzar. Amb les xifres que hi ha a la comarca, aquesta tasca centra totes les nostres atencions en l'àmbit de l'ocupació i és una prioritat absoluta pel govern del Consell Comarcal, amb l'impuls de diversos programes que donen feina a col·lectius que tenen dificultats per la reinserció laboral com els majors de 45 anys, les dones i els joves".

Les 14 persones contractades, més enllà de les tasques a desenvolupar, reben accions formatives transversals, per tal d'augmentar els seus recursos personals i les eines de cerca de feina. Els cinc vetlladors municipals contribuiran a donar resposta a les noves necessitats de comunicació, informació i suport a la ciutadania i contribuiran a la recuperació de la normalitat, a evitar nous contagis i a fer front a la pandèmia. De la seva banda, els nou operaris de suport i auxiliars de neteja reforçaran els treballs de desinfecció especial dels equipaments municipals i del mobiliari urbà que són utilitzats i compartits per la ciutadania.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.