TORNAR

El conseller Recoder proposa crear una Taula Estratègica per impulsar l’aeroport corporatiu

Segons el conseller l'eix Diagonal fins a Vilafranca estarà enllestit a finals d'any

economia
Dilluns, 12 setembre 2011. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va presidir dijous el Consell d’Alcaldes organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia. En la trobada Recoder va apostar per seguir l’exemple de Lleida-Alguaire i crear a l’Anoia una Taula Estratègica per impulsar l’aeroport corporatiu d’Igualada-Òdena. Aquest òrgan aglutinaria els representants de les administracions (la mateixa Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntaments d’Igualada i Òdena) i la Cambra de Comerç amb l’objectiu de definir el disseny de l’aeroport corporatiu i elaborar-ne el pla de negoci i viabilitat.

PUBLICITAT

Consell d'Alcaldes a la sala de plens del Consell Comarcal

Amb aquesta proposta el conseller va evidenciar el suport de la Generalitat al projecte de l’aeroport corporatiu i va instar el territori a posar-hi fil a l’agulla i a constituir la Taula Estratègica d’immediat, 'aquest mateix mes de setembre'.

Consell d’Alcaldes atípic

Recoder va presidir un Consell d’Alcaldes atípic, sense un ordre del dia establert, en què la quarantena d’alcaldes i regidors assistents van poder formular-li les seves demandes. Entre aquestes la més repetida va ser la petició d’un especial esforç inversor de la Generalitat a l’Anoia per ajudar una de les comarques més castigades per la crisi. 'El Govern català és especialment sensible a les dificultats de l’Anoia i està disposat a fer-hi un sobreesforç, dins les possibilitats actuals', va manifestar Recoder.

El conseller va garantir el suport de l’Incasol als projectes de nous polígons industrials.

Les infraestructures en comunicacions van centrar també les intervencions dels alcaldes. El titular de Territori i Sostenibilitat va recordar que les obres de l’Eix Diagonal 'avancen a gran velocitat' i va afirmar que a final d’any estarà enllestit tot el tram, a excepció de l’autovia de Vilafranca a Vilanova i la Geltrú, que s’acabarà l’estiu que ve.

També va explicar que el Govern està redactant el projecte de la segona fase de la Ronda Sud (de Santa Margarida de Montbui a Sant Jaume Sesoliveres), tot i advertir que l’actual situació econòmica no permet tenir-ne ara com ara un calendari d’execució.

Pel que fa a la línia de tren, va manifestar la voluntat de la Generalitat de fer-ne el soterrament a Igualada i Vilanova. Davant les queixes pel temps que es triga a arribar a Barcelona, Recoder va anunciar que Ferrocarrils de la Generalitat lliurarà aquest mateix setembre un estudi de replanteig de la línia i va convocar els alcaldes per parlar-ne.

Davant les traves que la Llei d’Urbanisme posa als habitants de petits municipis que volen fer-s’hi cases per quedar-s’hi a viure, va explicar que el Parlament ja ha iniciat el procés per reformar la llei i que s’hi poden proposar modificacions mitjançant esmenes dels grups parlamentaris.


12 Comentaris

p

pau

15 de setembre 2011.11:56h

Respondre

Als comentaris 10 i 11 (fum, fum i pep vila)
Analitzar la realitat només mirant el que han fet o han deixat de fer els uns és patètic i no porta enlloc. És un clar reflex de la guerra entre... Llegir més partits pel poder i que no ens aporta res (alhora que desvirtua la noció de que la política és una eina vàlida per gestionar amb justícia la societat).
Estem malament (a la punta del precipici per alguns, caien segons d’altres, amorrats a terra per d’altres o esperant una petacada suprema per d’altres). Alguna cosa s’ha fet molt malament. Doncs es tracta de veure de la llista de coses que s’han fet i de la llista de coses que no s’han fet què és el que ens ha perjudicat. Calia endeutar les administracions pels projectes fets?, calia invertir en d’altres àmbits no relacionats amb la construcció?, etc, etc.

En el cas de l’aeròdrom les preguntes són clares.
Què representaria, REALÍSTICAMENT, l’aeroport (ventatges i inconvenients)?, és prioritari? i ho podem assumir des de tots els punts de vista possibles?.

Cal despullar-se de l’interès dels partits per posar-se medalles, de les mentides orquestrades (com la que diu que tot el territori ho demana), de les pressions dels constructors que volen fer l’agost amb diners públics, dels interessos d’alguns especuladors (perdó emprenedors) que han jugat a la compra-venda de terrenys, i d’altres interessos econòmico-empresarials que han mogut la societat i que ens han portat a la situació actual.
Siguem seriosos. No hi ha cap més camí.

P

Pep Vila

Igualada

15 de setembre 2011.09:25h

Respondre

fum fum ... fets:
- Reforma Garcia Fossas
- Ampliació Milà Fontanals (en construcció)
- Reforma Parc Bombers Igualada
- Reforma parc bombers Calaf
- Nou Casal d’avis Igualada (en construcció)
-... Llegir més Nou CAP Igualada Nord.
- Ronda Sud 1a fase
- Variant Piera 1a fase
- Nou CAP Vilanova del Camí
- Nou CEIP a Igualada
- Nou CEIP al Bruc
- Desdoblament Eix Transversal (en construcció)
- Completar i posada a punt d’Eix Diagonal (en construcció)
- Pla de Barris a 5 municipis i actuacions a Calaf i Sant Martí de Tous
...
AH! Transvassament Llosa del Cavall ... està en construcció el dipòsit que unirà aquest transvassament amb el que prové de les aigües Ter - Llobregat, i els trams de canonades corresponents.

Per cert, si de veritat vols el tren i el polígon digues-li als de CiU, ara que ja han mostrat que no ho faran... ni una cosa ni l’altre

f

fum fum

IGD

14 de setembre 2011.23:39h

Respondre

Paraules, no fets (del Tripartit, és clar):
Aeroport Corporatiu
Tren Transversal
Polígon Zona Franca
La Nissan
Tren a Barcelona
Llosa del Cavall (fet tram Anoia que conecta amb l’infinit, però... Llegir més l’infinit infinit)
Edifici tecnològic de Vilanova(només 4 parets sensen contingut), es veu que Vilanova és una ciutat TecnoPija)
Area Residèncial Estratègica a Montbui i Igualada
Potser que pari, per deixar pas als que em diran els fets, que segur que n’hi ha, i amb tan de fum ja no veig res.

A

Antoni Morros Castelltort

Igualada

14 de setembre 2011.19:37h

Respondre

Segur que el que diré ara no és (a l’Anoia) políticament correcte però crec que s’ha de dir. Si l’aeroport aquest ha de ser similar al d’Alguaire, pleguem. Els diners de tots no es poden... Llegir més gastar amb instal.lacions com aquelles que no serveixen per res i no es poden mantenir. Aneu-hi i en tendreu perfectament el que vull dir. No és bo fer volar coloms.

D

Didac

Igualada

14 de setembre 2011.10:23h

Respondre

Ja ha passat quasi un any d’ençà el triomf del senyor Mas a la Generalitat i realment la comarca de l’Anoia encara està igual o pitjor de com estàvem amb el tripartit. A tot el desgavell que... Llegir més teníem hi afegim les patètiques retallades en educació i sanitat. Immobilisme a Catalunya i immobilisme a l’Anoia. Senyor Marc Castells, li dono el marge dels 100 dies de rigor, però confio que comenci a moure’s perquè l’immobilisme crec que ha arribat a l’Ajuntament d’Igualada i que per no fer res malament no es fa res. Prenguin decisions -dràstiques, si cal- o d’aquí a quatre anys dubto molt que continuïn manant...Us imagineu un pacte PP-CiU a Madrid, un CiU-PP a la Generalitat i la Diputació, combinat amb un pacte CiU-ERC a Igualada ??? Diversió assegurada....

A

Ainoa

14 de setembre 2011.09:20h

Respondre

Totalment d´acord especialment amb en Pep Itu, per lo de tenir els tontos entretinguts i amb Alfons per lo dels babaus dels igualadins pel tema de parquing.

p

pau

13 de setembre 2011.16:36h

Respondre

Senyor Recorder,

si proposa una taula estratègica no s’oblidi de posar a sobre la taula:

1.- qui té interés per aquest aeroport i per què. Qui tindrà guanys i qui tindrà pèrdues.
2.- A... Llegir més més dels representants de les administracions i la cambra de comerç, que tal si no s’oblida dels afectats, dels pagessos,i de les entitats cíviques que ho solicitin.
3.- També, no s’oblidi d’incorporar uns tècnics independents, sense interessos de cap mena per dirigir la elaboració del pla de viabilitat i d’impacte al territori i als seus habitants.

Una taula estratègica sense considerar aquest punts naixeria adulterada i no ens podem premetre el luxe de fer les coses malament.

Senyor desesperançat,
els fets parlen sols i si són equivocats són pitjor que les paraules equivocades. Si estem a la punta del precipici és perquè s’han fet massa coses malament. La partitocràcia que inspira les seves paraules propicia el deteriorament de l’activitat política tan necessària a dia d’avui. Només la crítica, l’autocrítica i les idees NOVES que se’n derivin ens treurà de la misèria (per cert aquest aeroport és una idea nascuda en en èpoques de vaques grasses i amb premisses d’aquell temps, poc de bo pot tenir)

A

Alfons R.V.

Igualada

13 de setembre 2011.14:32h

Respondre

Pep Itu, sàbies paraules les teves.!! Es gratificant llegir comentaris com el teu.
Quan comentes, prou d´ Infinits, de ponts faraonics, de remodelacions de carrers i de parquings soterrats; amb be... Llegir més a la memoria el Parquing Plaça de la Creu-Passeig de les Cabres.
Que hen som de ”babaus” els igualadins.!!deixar que ens fesin el ”truqu de l´almendruco” al cambiar 320 Places d´aparcament gratuites al carrer per 290 places de pagament soterrat. El Màg-mamí i son troupe va fer un encanteri, ara be el preu va ser enorme..Hens vàrem quedar sense un Passeig catalogat en un 90 % cóm a Patrimoni històric i arquitectonic d´Igualada.
La pela, el foscos interessos, el malbaratament dels diners i l´encanteri a molts ”babaus” van esborrar d´un tres i no res, el Passeig de les Cabres

D

Desperançat

Òdena

13 de setembre 2011.09:43h

Respondre

Maria, si et recorda el lema de ”fets i no paraules” la veritat és que fets ni han hagut, i molts. Aquests de moment nomès son paraules, i quan fan els fets és per retallar! Retallant ningú... Llegir més els pot discutir!!! Aquí si que fan i desfan a la seva manera... però la resta..., tot son paraules.
Potser hi ha hagut obres amb més o menys encert amb els dels ”fets i no paraules”, pero han fet, no s’ha quedat en paraula.
A veure ara quins fets hi haurà a la Comarca!

P

Pep Itu

Igualada City

12 de setembre 2011.22:09h

Respondre

No Maria, no t’equivoquis, jo només vull una cura de realitat. Ja n’hi ha prou de fer volar coloms, ja n’hi ha prou de fer obres faraòniques de dubtosa viabilitat social i econòmica. Mireu... Llegir més sino els costos de l’Infinit, el pont de Fàtima, remodelacions de carrers i parkings soterrats, ... Mireu l’aeroport d’Alguaire...mireu el dèficit que hi han als organismes públics. Quanta irresponsabilitat política! Quanta mediocritat! Això no podria ser denunciable? Senzillament malabaratament de recursos públics... els nostres impostos, els nostres diners...

M

Maria

Igualada

12 de setembre 2011.17:12h

Respondre

Pep Itu, hem recordes a aquells dels ”fets, no paraules”

P

Pep Itu

Igualada City

12 de setembre 2011.15:14h

Respondre

Molt catxondo el Sr. Recorder proposant crear Taules estratègiques, comissions d’estudi, plans de viabilitat, ... altrament dit, com tenir a un tonto entretingut...No hi han diners! No hi ha un... Llegir més puto duro (al canvi 3 cèntims d’Euro)!
Si han de venir a fer la tourné, que vinguin amb diners, que si no només porten frustació. + Fets - paraules!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.