TORNAR

Les dificultats econòmiques frenen el projecte del Mobility Lab de Castellolí

economia
Dijous, 29 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La manca de recursos derivats de la pandèmia, segons la Unió Empresarial, han provocat que no es disposés dels mitjans econòmics per impulsar el Mobility Lab. Confien que en un escenari a més llarg termini es podrà reprendre la idea. 

PUBLICITAT

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Mobility Lab Anoia no es podrà fer en la convocatòria d'aquest any de la Generalitat de Catalunya destinada a aquest tipus d'iniciatives. Un dels actors, la Unió Empresarial de l'Anoia, explica que "amb el temps que se'ns donava per l'execució del projecte" -un temps que marquen les autoritats europees- "no podíem satisfer el finançament que ens pertocava a nosaltres". L'entitat ha hagut d'afrontar ajustos que feien impossible per temps i diners concloure el projecte.

En concret, pel que fa a la UEA, el pressupost  comportava un total de 246.000 euros per fer aquest projecte. El PECT donava el 50% (123.000 euros) que no es cobrarien fins el 2024 o 2025. La resta, l'altre 50%, l'havia d'assumir la patronal. El Consell Comarcal, un altre dels impulsors, apunta que "hi ha hagut canvis en el temps d'execució del projecte: s'ha passat de quatre a tres anys". 

Les parts que havien engegat la iniciativa eren, a més de Consell i UEA, l'Ajuntament de Castellolí, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, amb el suport del Circuit Parcmotor, en un projecte que vol crear un laboratori per a la investigació de tecnologia aplicada al desenvolupament del vehicle connectat i autònom al Campus Motor Anoia. Les bases especifiquen que "cap d'aquests actors principals hi pot renunciar" i per això el PECT no es podrà atorgar. Des del Consell Comarcal de l'Anoia es lamenta "aquest contratemps", però es reitera "la voluntat de seguir treballant en iniciatives d'impuls de la indústria, la innovació i l'ocupació a la comarca, prioritzant les accions corals público-privades".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.