TORNAR

Les empreses de l'Anoia actualitzen les pèrdues pel coronavirus a 15 milions d'euros

Alguns negocis han perdut de l’ordre de 500.000 euros per l’actual crisi

economia
Dijous, 9 abril 2020. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les xifres que aporta la Unió Empresarial de l'Anoia, extretes de consultes a 139 empreses, apunten que les pèrdues per l'efecte del coronavirus són de 14,7 milions d'euros. Els diferents associats censuren les polítiques governamentals per fer front a l'escenari actual.

PUBLICITAT

Les empreses de l'Anoia eleven les pèrdues calculades les darreres setmanes davant l'aturada generada pel coronavirus. A nivell de pèrdues econòmiques, gairebé el 70% de les empreses que en poden fer una valoració, quantifica que entre març i abril perdran entre els 5.000 euros -des de la petita empresa o autònom- fins els 500.000 euros, la mitjana i
gran empresa, majoritàriament. En total, les pèrdues de les 139 empreses que han pogut quantificar-les, ascendiran com a mínim a 14,7 milions d'euros.

Davant això, la Unió Empresarial de l'Anoia referma la seva posició de valorar com a "insuficients les ajudes aprovades per l'administració" i exigeix que s'implementin mesures complementàries a aquestes ajudes per poder afrontar amb mínimes garanties la situació excepcional en la que es troba l'empresariat anoienc. En concret, la gran majoria de les empreses, el 85,5% considera que les "mesures adoptades pel govern central i el Govern de la Generalitat són insuficients i arriben tard". Les empreses enquestades insten de la necessitat de facilitats econòmiques i administratives; de la desprotecció dels autònoms; de poder deixar de pagar impostos i tributs, préstecs, leasing, hipoteques, rentings
bancaris, i rebuts de serveis com electricitat, aigua i gas mentre no puguin mantenir l'activitat; i ajudes econòmiques directes i línies de crèdit per a les empreses.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.