TORNAR

Empreses de l'Anoia "sobreviuen" els darrers mesos gràcies a la digitalització

economia
Dimecres, 24 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'empresa anoienca Intarex ha facilitat eines a firmes del territori perquè optimitzessin el seu teletreball durant el confinament. Es tracta de negocis que en alguns casos ja havien començat a desenvolupar un procés cap a la planificació de recursos.

PUBLICITAT

Les empreses de la "zona zero" han hagut de reinventar-se i adaptar-se a una nova forma de treballar a causa del confinament. La tecnologia ha jugat un paper clau en aquesta nova etapa, per tal de poder mantenir l'activitat. Com a botó de mostra, hi ha empreses del sector químic, com ABC Leather, la majorista del sector alimentari Fruites Méndez, l'adoberia Miquel Farrés o Intarex.

Pel que fa a ABC Leather, indústria del sector de productes químics, ha pogut sostenir la seva activitat amb teletreball a la part d'administració i direcció de producció i magatzem. ABC Leather ja s'havia anticipat en la seva digitalització i des de finals de l'estiu del 2019 el seu programari SAP Business One, amb mòduls personalitzats per Intarex, resideix al núvol. La comoditat del teletreball d'ABC Leather "és tan elevada que no tenim gens de pressa per tornar a l'oficina". De fet, estan duent a terme activitats de coaching via telemàtica per poder mantenir la motivació de l'equip i allargar tant com sigui necessari el teletreball.

Quant a Fruites Méndez, aquesta es trobava a principis de març en procés de posada en marxa del seu nou ERP, SAP Business One. Davant de la contingència del coronavirus es va creure més necessari que mai dur a terme l'arrencada del nou programari "tot i les dificultats afegides de fer-ho remotament." L'1 d'abril Fruites Méndez va arrancar amb la seva nova aplicació en ple confinament, que li permet tenir digitalitzades les tasques de gestió i organització de l'empresa a més de teletreballar.

Un altre exemple de com la digitalització ha ajudat a mantenir l'activitat durant les setmanes més difícils és l'adoberia Miquel Farrés Rojas. Està digitalitzada amb l'eina Curtits One d'Intarex, i la seva oficina no ha hagut de parar en cap moment. Els seus servidors locals i al núvol els han permès teletreballar podent combinar els recursos del software vertical Curtits One i de l'Office 365. Des de Miquel Farrés es parla que la digitalització "ens ha salvat la vida, en tot l'abast de l'expressió."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.