TORNAR

Empreses com Tous o SEAT acullen les pràctiques dels estudiants de Logística del Campus Igualada

Els estudiants del grau al centre igualadí intervenen en la millora de mètodes de treball

economia
Divendres, 12 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquestes empreses, a més, poden ser el primer contracte laboral dels estudiants del centre igualadí, segons la UdL. En els darrers anys, tots els graus en enginyeria del Campus Universitari Igualada-UdL han registrat un 100% d'inserció laboral del seu estudiantat.

Empreses com ara Seat, Schneider Electric, Roca Sanitario, Original Buff, Doga, Freixenet, o TOUS acolliran les pràctiques dels estudiants del Grau de Logística del Campus d'Igualada. Prop de 40 firmes de diferents sectors formen part de la borsa d'ofertes per a l'alumnat, que durant el curs 2019-2020 ha realitzat una vintena de pràctiques en empreses. La Universitat de Lleida (UdL), en el seu Campus d'Igualada, és l'única universitat pública catalana que ofereix aquest grau.

Aquestes pràctiques són obligatòries per a tots els estudiants del grau i els obre les portes al món laboral ja que en moltes ocasions "les empreses de pràctiques es converteixen en el primer contracte laboral", assegura Rosa Cuadros, tutora de les pràctiques acadèmiques del campus igualadí. Cuadros explica que, tot i que el període de pràctiques obligatori és de quatre mesos a mitja jornada, "en la majoria de casos aquest període s'incrementa durant tot el curs per demanda de l'empresa, i és que la logística ja és un dels departaments indispensables a les empreses de tots els sectors, com l'automoció, el tèxtil, l'alimentació, la cosmètica, o l'electricitat."

El estudiants del grau desenvolupen diverses tasques en aquestes firmes: gestió de la cadena logística, disseny i millora de mètodes de treball, col·laboració en la implantació de sistemes d'informació, posada en marxa d'equips industrials, gestió documental del departament d'enginyeria, implantació de sistemes TQM i Lean manufacturing, participació en cercles de qualitat, innovació de producte i de processos, etc.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.