TORNAR

L'eurodiputat Francesc Gambús parlarà divendres de l'economia circular a la UEA

Aquesta tardor la patronal anoienca engega noves accions de simbiosi industrial

economia
Dijous, 27 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La patronal anoienca ha fet una aposta els darrers anys pel foment de l'economia circular. Aquest divendres ve a Igualada l'eurodiputat Francesc Gambús, per donar a conèixer el seu punt de vista sobre circularitat.

PUBLICITAT

L'economia circular es torna a posar sobre la taula aquest divendres a la UEA. S'obre al panorama europeu per conèixer, de la mà de l'eurodiputat Francesc Gambús l'estat de Catalunya i Europa en matèria de circularitat. Aquest divendres al matí, el representant de l'European People Party, exposarà la seva experiència en aquest àmbit. De fet, al Parlament, va treballar sobre el paquet legislatiu sobre economia circular i l'informe de legislació ambiental. Veu l'economia circular com "un canvi de model productiu sota el paradigma de la sostenibilitat, centrat a reaprofitar els nostres recursos, fer la nostra economia sostenible i mantenir la capacitat de creació de riquesa d'aquesta economia sostenible".

Segons les xifres de Gambús, "creant llocs de treball, amb una economia capdavantera, intel·ligent i sostenible, oferirem un present i un futur a la nostra societat. Permetrà un estalvi de fins a 600.000 milions d'euros per a les empreses per la reducció del cost en la compra de materials" i un "estalvi d'uns 500 euros per llar a l'any en la factura energètica".

Francesc Gambús, convidat aquest divendresLa UEA obre les portes en aquest acte gratuït, que respon a un dels principals objectius del projecte Anoia Circular de la Unió Empresarial de l'Anoia, "apropar l'economia circular i els seus elements a l'empresarial i societat, per tal de propiciar el canvi cap a una economia més circular, respectuosa i eficient". En l'any que la UEA porta de projecte s'han visitat a més de 50 empreses i s'han realitzat trobades, reunions i tallers que donen bona mostra de la conscienciació creixent i la implicació de les empreses i la societat cap a aquest model econòmic, però encara hi ha molt camp per recórrer. En aquesta línia aquesta tardor arrenca el projecte 'Connexions' amb taules especialitzades amb l'objectiu de estudiar i detectar possibles projectes, iniciatives i accions de simbiosi industrial i cooperació entre empreses.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.