TORNAR

Fitex arriba als 20 anys havent generat "50 milions d'euros d'activitat econòmica"

economia
Divendres, 21 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Fundació per a la Innovació Tèxtil (FITEX) arriba als 20 anys. Aquest dimecres, s'inaugurava a l'espai Igualadiníssim una mostra fotogràfica del bagatge d'aquest centre anoienc vinculat a la investigació i el progrés del sector tèxtil.

FITEX va néixer el 2001, impulsat per dues figures a les que aquest dimecres, a l'Ajuntament d'Igualada, es tributava un reconeixement, Josep Sellarès i Bernat Biosca. En el balanç que presentaven les autoritats i els directius s'assenyalava que "des de la seva fundació i durant dues dècades, FITEX ha invertit més de 10 milions d'euros per a la innovació de les indústries del disseny i es calcula que ha generat més de 50 milions d'euros de negoci internacional gràcies a les diverses accions i plataformes d'internacionalització".

L'activitat formativa de FITEX també ha estat notable: ha impartit 40.000 hores de formació a 3.500 alumnes, la majoria professionals en actiu de les empreses tèxtils de l'Anoia.  L'entitat també ha impulsat projectes com Physic per ajudar "a créixer nous dissenyadors amb talent, i alguns d'ells han obtingut ressò nacional, com és el cas de Míriam Ponsa, i fins i tot internacional, com el dissenyador Boris Bidjam Saberi, actualment considerat una referència mundial".

Igualada acollirà diverses accions de commemoració d'aquest aniversari, que tindrà com a "plat fort la inauguració" de l'Igualada Fashion Lab durant el darrer trimestre de l'any. Serà un hub de disseny instal·lat a l'antiga seu de l'empresa Vives Vidal que acollirà "projectes relacionats amb la innovació, capacitació professional, promoció industrial i emprenedoria vinculatsa la industria tèxtil i moda".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.