TORNAR

La Generalitat obre la convocatòria per ajuts a les indústries d'automoció i components

60 empreses de components d'automoció de la Catalunya Central s’hi poden acollir

economia
Divendres, 22 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La convocatòria de subvencions (IUE/231/2009, de 4 de maig) restarà oberta fins el proper dia 15 de juny i està especialment adreçada a totes les empreses del sector de l’automoció i de materials de transport. També s’hi poden acollir les empreses que que al llarg dels dos darrers exercicis han fet el 40% de les vendes a empreses del sector de l’automoció. Entre aquestes s’hi podrien incloure les anoienques Funosa, Snop Estampacion, Mecaplast i Visteon, que els darrers mesos s’han vist frça perjudicats per la crisi econòmica del sector.
PUBLICITAT

La planta de Snop Estampacion podria beneficiar-se d'aquestes ajudes

En total es destinaran 10.800.000 euros a donar suport a aquestes empreses pel desenvolupament de nous productes i les inversions en actius fixos destinats a la producció de nous productes. Així mateix, també s’incentivarà la reenginyeria de processos productius amb l’objectiu de millora de l’eficiència, flexibilitat o reducció de l’impacte ambiental i la implantació de sistemes avançats de producció, en concret aplicacions avançades en tecnologies de la informació i la comunicació i l’aplicació al llarg de la cadena de valor.

Segons Josep Maria Palau, director dels Serveis Territorials del DIUE a la Catalunya Central, “prop de seixanta empreses de components d'automoció de l'Anoia, Bages, Osona, Berguedà i Solsonès compleixen les condicions per a sol•licitar les subvencions per a desenvolupar la implantació de plans de millora de la posició competitiva. Aquests són uns ajuts directes a la indústria i per això estem treballant per tal que arribin a les empreses del nostre territori”.

Per a més informació sobre aquests ajuts cal adreçar-se a la Subdirecció General de Política Industrial de la Secretaria d’Indústria i Empresa, als telèfons 93 476 72 79 i 93 567 49 22 o bé entrar a la pàgina web on la Generalitat ha detallat els ajuts. Es pot fer la presentació de la documentació als Serveis Territorials de la Catalunya Central de Manresa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.