TORNAR

El govern igualadí suprimeix la taxa d'arranjaments menors en interiors d'habitatges

Fins ara aquesta taxa suposava un ingrés d’uns 30.000 euros anuals que deixaran d’ingressar-se

economia
Dijous, 27 gener 2022. 12:59. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l'objectiu de "facilitar l'activitat econòmica", el govern de Marc Castells ha suprimit la taxa arranjaments menors en interiors d'habitatges, amb la qual l'Ajuntament d'Igualada ingressava anualment, entre 28.000 i 30.000 euros de mitjana. Paral·lelament, ha impulsat un nou tràmit, anomenat "Assabentat d'Obres", amb el qual, d'una manera senzilla, es generarà automàticament una llicència que l'Ajuntament podrà controlar de forma aleatòria.

PUBLICITAT

Carlota Carner, tinenta d'alcalde i regidora d'UrbanismeDes de l'Ajuntament d'Igualada han explicat que "fins ara, aquesta taxa es cobrava després de rebre una comunicació de les obres que havien de realitzar-se. A partir d'ara, l'Ajuntament ha elaborat un nou tràmit, senzill i directe, on el ciutadà només haurà d'omplir un formulari "d'assabentat d'obres" on s'informarà del tipus d'arranjament que farà a l'interior del seu domicili i automàticament se li generarà una llicència". "Les obres que abans calia assumir aquesta taxa eren les relatives a obres menors en interior d'habitatge, i que, per tant, compleixen uns requisits: no toquen estructura ni cap element comunitari i tampoc no afecten les condicions d'habitabilitat. Des del departament d'urbanisme de l'Ajuntament, es faran controls aleatoris per la supervisió del compliment de les condicions de les obres que s'han declarat", han afegit des de l'ajuntament igualadí.

Carlota Carner, tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, ha explicat que, tot i que amb la supressió de la taxa l'ajuntament deixa d'ingressar entre 28.000 i 30.000 euros anuals, és "una molt bona mesura en dos aspectes, ja que permet agilitzar petites obres relacionades amb rehabilitacions i, alhora, ajuda a facilitar l'activitat econòmica i dinamitzar-la eliminant el cost que suposava aquesta taxa fins ara".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.