TORNAR

Ha obert les portes Campus Motor Anoia

L’Anoia ja té el complex del motor més important de Catalunya

economia
Dissabte, 14 desembre 2013. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El nou Campus Motor Anoia, que ha obert les portes aquest dissabte, converteix Castellolí en el municipi més preparat de Catalunya per atendre les necessitats del sector del motor, ja que el nou equipament empresarial se suma a l’oferta del circuit de velocitat Parcmotor, al centre de formació de pilots Fast Parcmotor, i al polígon industrial especialitzat en el motor, situat al mateix terme municipal.
PUBLICITAT

El nou edifici, impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, és un centre tecnològic per acollir activitats i esdeveniments organitzats per empreses dels sectors automobilístic, aeronàutic i el relacionat amb les energies renovables.

Diverses marques d’automòbils ja han visitat les instal·lacions de Campus Motor Anoia la idoneïtat de l’equipament i s’han mostrat interessades en desenvolupar-hi prototips ja que la proximitat amb el circuit de velocitat Parcmotor per fer-hi les proves tècniques i testeigs de vehicles de competició converteix el complex en un centre ideal a només 35 minuts de Barcelona. A més d’oferir a les empreses la possibilitat de celebrar actes i convencions d’àmbit privat, el Campus Motor també neix com a centre de formació internacional per a la instrucció de pilots, la gestió esportiva i la mecànica de competició, entre d’altres. La voluntat dels impulsors és que al Campus Motor Anoia s’hi pugui realitzar part de l’activitat que el Circuit de Catalunya actualment no pot assumir per excés de demanda.

L’edifici, de 2.800 m2, està equipat amb tecnologia especialitzada, ambsales multimèdia preparades per a fer-hi videoconferències i seguiment en directe de les proves del circuit, i condicionat per encabir-hi vehicles de grans dimensions, a més de reunir totes les condicions de confidencialitatun requisit indispensable per a les empreses del sector.

L’equipament impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia ha costat uns 3,5milions d’euros. El finançament del projecte ha anat a càrrec del Ministerid’Indústria, Turisme i Comerç a través del seu pla d’ajudes a la reindustrialització, de la Generalitat de Catalunya (Departament d’Empresa iOcupació), de la Diputació de Barcelona i de la UE a través del Fons Social Europeu.

A l’acte institucional de portes obertes celebrat aquest dissabte hi han assistit nombrosos representants empresarials del sector del motor i de les institucionsque han impulsat el projecte. L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha remarcat que “Castellolí ara ja pot atendre tot l’ampli ventall de necessitats del motor, des de l’empresa fins al lleure”, i l’alcalde d’Igualada Marc Castells hi ha afegit que “aquest complex convertirà l’Anoia en un referent europeu del motor”. Per la seva banda, el Director General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya Antoni Maria Grau ha explicat que “la indústria del motor té una llarga tradició a Catalunya i és una indústria d’èxit que manté viu tot un ecosistema industrial, des del disseny a la fabricació”. La indústria del motor genera a Catalunya 35 mil llocs de treball directes i més de 14 mil milions d’euros (un 7% del PIB català). Ha tancat l’acte el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, remarcant que l’edifici “s’ha fet de bracet amb les empreses del sector perquè s’adaptés als seus requeriments tècnics” i posant l’equipament al servei del país.

A la Jornada de Portes obertes hi van participar diverses entitats i empreses relacionades amb el món del motor com l’Escola de formació Fast Parcmotor i el mateix Parcmotor de Castellolí, l’associació per a la promoció del vehicle elèctric Volt-Tour, l’empresa Simon d’aparells de recàrrega de vehicles, Moto Club Igualada que va portar una àmplia mostra de vehicles, la Fundació CIM que va exposar una impressora 3D i el cotxe Formula Student, i Laminar Air en representació de la indústria aeronàutica. L’Institut Milà i Fontanals d’Igualada va fer un taller de mecànica en directe amb els seus alumnes, i l’associació de recerca tecnològica Eco Racing UPC va exposar un monoplaça híbrid. El periodista esportiu de TVC Francesc Rosés va fer una conferència sobre les interioritats del motor.

Amb la posada en marxa del Campus Motor, les institucions de l’Anoia esperen que el sector del motor serveixi de revulsiu econòmic del territori, i que l’atracció d’empreses tecnològiques generi activitat empresarial a la comarca que actualment lidera el rànquing d’atur de Catalunya.


1 Comentaris

F

F. Jorba

15 de desembre 2013.11:11h

Respondre

Esperem que el projecta doni els fruits esmentats.

Més enllà de si el projecta inicial ha estat vehiculat de la millor manera, ara el tenim i es un fet. I els Fets cal dotarlos del millor... Llegir més contingut possible.

Ara cal que romani amb activitat; amb activitat tecnológica que comporti riquesa i feina a la comarca.

Seria bo veure com ja va essent hora de que projectes fets mes amb criteris polítics que empresarials, veuen la llum i aporten VALOR.

Tenim exemples d’edificacions que estan aturades: aeroports, edificis sense utilitat,.... Ara cal que Tots, amb el consell al davant, lluitin xq aquest projecta sigui el que POT i ha de SER.

Benvingut!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.