TORNAR

L'Hotel Amèrica es reinventa amb Amèrica Orígens, una nova etapa en base a la cuina meditèrrania

economia
Dijous, 18 juny 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Hotel Amèrica encetava aquest dimecres una nova etapa. Carles Carol, d'Espai Gastronomia, pilotarà aquest nou projecte, Amèrica Orígens. Espai Gastronomia  gestiona també les finques de Ca n'Alzina (Rubió), Castell de Tous (Sant Martí de Tous) i Can Macià (Òdena) per a la realització de celebracions i esdeveniments d'empreses.

PUBLICITAT

Si la crisi del 2008 va obligar a tancar les portes del restaurant de l'Hotel Amèrica, amb la crisi del coronavirus, la quarta generació de restauradors de la família engega també una nova etapa. Aquest 17 de juny, obria les portes Amèrica Orígens, Un restaurant "amb espais totalment reformats per a donar al client la privacitat que busca, amb concepte de reservats, amb una cuina mediterrània, fresca, i en connexió amb els orígens." Diverses autoritats de l'Ajuntament, amb el batlle Marc Castells i el regidor Marcé Jordi Termes, i de la UEA van ser en l'obertura.

L'establiment va néixer el 1944 amb Jeroni Carol i Laura Aloy, amb el Bar Amèrica a la rambla sant Isidre d'Igualada. Anys més tard, el 1955, es van traslladar als peus de la nova carretera N-II i construeixen un bar-restaurant, l'Amèrica, junt amb els seus fills Josep i Joan. El restaurant estava obert 24 hores al dia els 365 dies a l'any i era un bullici, un anar i venir de viatgers, però també un gran punt de trobada de famílies igualadines que anaven a dinar plegats. El 1957 s'obria la primera planta d'habitacions i així neix l'Hotel Amèrica. El 1973 hi hauria una nova ampliació també.

Ja als 90, amb el desviament del trànsit cap a l'autovia A-2, l'establiment es va reorientar cap a les convencions d'empresa i celebracions familiars. La crisi econòmica del 2008 va provocar el tancament dels dos restaurants de l'Amèrica i reubicar el bar a un espai més reduït, però "la crisi de la COVID-19 ha donat llum per reobrir les portes ara sota el paraigües d'Espai Gastronomia, i amb espais totalment reformats per a donar al client la privacitat que busca."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.