TORNAR

L'IES Milà rep material de l'empresa Dicor per millorar la formació en el sector metal·lúrgic

Creix la demanda formativa relacionada amb el metall a l’Anoia

economia
Dimarts, 7 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació relacionada amb el sector metal·lúrgic té molta demanda a l'IES Milà i Fontanals. El centre, per mediació de la UEA, ha tancat aliances amb empreses per estrényer relacions entre la formació i el món laboral.

PUBLICITAT

L'Institut Milà i Fontanals millorarà els equips de pràctiques dels seus estudiants gràcies a una cessió de l'empresa metal·lúrgica Dicor-ISM S.L. Es tracta d'una de les seves màquines d'ús habitual, una fresadora CNC Lagu. L'objectiu de contribuir a la millora dels estàndards formatius del centre. Dicor té la seu a la Torre de Claramunt i "és una empresa plenament compromesa amb la dinamització del sector metal·lúrgic anoienc" segons Mari Luz Montserrat, responsable de Recursos Humans de l'empresa. Per aquest motiu, durant tot l'any passat va participar activament de les reunions realitzades per la sectorial metal·lúrgica de la UEA, en què va tenir l'oportunitat de visitar el Milà i Fontanals per conèixer a fons les seves instal·lacions.

La presentació de la donació, la setmana passadaEn aquestes visites "es va constatar que hi havia alguns desajustos entre allò que oferia el centre i allò que es demanava des del sector, en tant que es tracta de maquinàries molt costoses i que periòdicament s'han d'actualitzar". Així, ja que l'empresa tenia previst canviar part de la seva maquinària, va decidir cedir al Milà i Fontanals una de les fresadores CNC que canviaven. Ara, els alumnes podran formar-se amb les eines que es trobaran al mercat laboral. "Si saben que es formen amb l'última tecnologia i quan arriben a l'empresa veuen que ho coneixen tot des del minut 1, això encara animarà més alumnes a formar-se", exposa Montserrat, en un cercle virtuós que el conjunt del sector espera que beneficiï el conjunt de la la societat.

El director del centre, Juan Manuel Linares, agraïa la cessió. Considera que "l'alumnat sortirà encara més preparat d'acord amb les necessitats que ens expressen les empreses" . "Tenir accés a aquesta tecnologia obre molts camins. Crec que aquesta via de col·laboració que hem encetat és la bona". Al Milà i Fontals s'hi imparteixen dos cicles orientats al sector metal·lúrgic: el CFGM de Manteniment electromecànic (DUAL) i el CFGS de Mecatrònica industrial. "Tots dos tenen una gran demanda i, paral·lelament, una gran taxa d'ocupabilitat", reivindica Linares.

Blai Paco, president de la UEA, apunta que "Dicor-ISM no només dóna aquesta fresadora, sinó que també hi ha posat tota la mà d'obra necessària per transportar-la, per instal·lar-la...". "Aquesta cessió de maquinària és un èxit col·lectiu per al conjunt del sector" i remarca que "a l'Anoia tenim un sector metal·lúrgic molt potent, però que massa vegades queda ocult i aplega unes 300 empreses, que en total, generen un volum de negoci de més de 650 milions d'euros". El dirigent afegeix "la importància de la col·laboració públicoprivada per donar impuls a projectes com aquest, el qual, compta des d'un inici amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.