TORNAR

Igualada coorganitza la jornada '10 anys innovant en el sector tèxtil' que tindrà lloc a Terrassa

Es presentarà la plataforma d’interrelació empresarial d’oferta i demanda que agrupa més de 560 productors del sector

economia
Dimecres, 9 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una jornada per posar en comú les accions de promoció i innovació del tèxtil a diferents ciutats de Catalunya. Es donaran a conèixer als empresaris "nous mètodes més sostenibles i escalables" de produir al mercat.

El 25 d'aquest mes, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acollirà la jornada '10 anys innovant en el sector tèxtil', organitzada pels ajuntaments d'Igualada i de Terrassa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Manresa i Sabadell
i el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la Generalitat de Catalunya. La jornada servirà per a compartir les accions de política industrial destinades al sector tèxtil-moda més rellevants que s'han implantat entre el anys 2008 i 2018 des dels
ajuntaments d'Igualada, Manresa, Sabadell, Mataró, Badalona i Terrassa.

Al llarg del matí, els assistents podran conèixer els resultats, els beneficis que han generat i el potencial de transferència de les diferents accions. En total es presentaran tres bones pràctiques i vuit casos d'èxit, de la mà dels seus protagonistes, a més de la ponència El futur del tèxtil-moda, a càrrec de Maria Almazán, directora d'Altitude. També es comptarà amb la presència d'autoritats com la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Angels Chacón, i la directora del servei públic d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, així com d'alcaldes i representants polítics dels diferents ajuntaments implicats. 

Aquest esdeveniment vol ser un punt de trobada entre persones vinculades a un ens local, emprenedores i empresaris. D'una banda, les persones vinculades a un Ajuntament o Consell Comarcal podran escoltar de primera mà bones pràctiques i casos d'èxit al sector del tèxtil-moda, que poden ser inspiradors per aplicar a altres sectors. De l'altra, les persones emprenedores descobriran les mesures d'estímul que s'han impulsat i es preveuen per als propers anys, per tal que tinguin un procés d'entrada al mercat i unes expectatives de consolidació molt més segures.

La jornada també vol donar a conèixer als empresaris nous mètodes més "sostenibles i escalables de produir al sector" i se'ls explicaran els programes formatius que s'ofereixen, ajustats al màxim a l'oferta de llocs de treball de les empreses i del perfil de les persones aturades. La jornada també servirà per a presentar la plataforma d'interrelació empresarial d'oferta i demanda de productes i serveis del sector que, a data d'avui, ja agrupa més de 560 productors de proximitat i més de 76.000 usuaris.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del web www.igualada.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.