TORNAR
PUBLICITAT

La indústria incrementa la seva importància en el PIB anoienc durant la crisi

Les dades retrospectives dels darrers quatre anys assenyalen aquesta tendència

economia
Dijous, 25 febrer 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El sector industrial anoienc, malgrat la seva problemàtica i els tancaments de moltes grans empreses, ha reforçat el seu paper tractor en l'economia de la comarca en el període 2010-2014 juntament amb els serveis. Les dades reflecteixen que la indústria genera un 36,33% del PIB. Malgrat aquest reforç, no s'ha traduït en un augment clar de l'ocupació en el sector.

PUBLICITAT

Les dificultats en sectors industrials claus de la comarca com el tèxtil no han repercutit en la importància de l'àmbit manufacturer en el global de l'economia anoienca. La indústria reporta a dia d'avui més d'un terç del PIB comarcal. Tot i que queda per darrere dels serveis, és el sector que ha sortit més ben parat de quatre anys de davallada de l'economia anoienca. 

Segons aboca el balanç de l'Anuari Econòmic Comarcal, la importància de la indústria en el Producte Interior Brut anoienc el 2010, en els primers compassos de la recessió, era de poc més del 31%. Les darreres dades, de l'informe del 2015 -sobre l'exercici anterior- situen aquesta presència en el PIB en xifres clarament superiors: el 36,33%. 

La fàbrica de Miquel i Costas, de paper, un dels sectors industrials més sòlidsLes xifres que aporta l'Anuari es relativitzen una vegada s'atén als resultats acumulats. Només els serveis presenten resultats positius en el global del quinquenni. La davallada de la indústria en quatre anys (-1,49%), però, és molt menor que la construcció (-32,66%) o el sector primari (-6,51%). L'Anoia continua tenint una indústria que té un pes molt superior al que té en la mitjana de comarques catalanes.  El creixement industrial no ha estat tampoc uniforme en aquests darrers temps: el 2014 el tèxtil, confecció, cuir i calçat -banderers de la tradició industrial de la comarca-, van caure un 2,17%, però en canvi hi va haver la puixança de les arts gràfiques i el paper. 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.