TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa tindrà un pressupost de 18 milions d'euros amb un terç dedicat a inversions

Els treballs d’urbanització d’El Maset suposen gairebé quatre milions d’euros

economia
Dijous, 1 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les xifres del pressupost de Masquefa seran de rècord, més de 18 milions, amb gairebé set d'aquests dedicats a diferents inversions. Fruit dels acords per aprovar aquests números, hi haurà també pressupostos participatius i es pacten millores determinades als barris, en el marc de nous acords amb la CUP i ERC.

PUBLICITAT

Els comptes de Masquefa pel 2018 creixen en 3,3 milions d'euros per les importants partides d'inversió que engloben. S'hi inclou els costos d'urbanització d'El Maset, l'annexió de La Beguda Alta al municipi de Masquefa, l'augment de les subvencions a entitats, l'impuls d'uns pressupostos participatius, o l'arranjament dels arcs infantils i dels centres educatius, segons subratlla l'Ajuntament. El volum total ascendeix fins als 18.119.271,44 euros.

Una de les sessions plenàries de Masquefa el 2017El pressupost es va apr ovar amb els vots a favor del PDeCAT; les abstencions de la CUP i ERC; i el vot en contra de PP i PSC. Les abstencions van ser decisives i la CUP ha justificat aquest tomb en la seva política respecte al govern que encapçala Xavier Boquete per aconseguir desvincular-lo del PP a canvi d'algunes novetats entre les que s'hi inclouen, entre d'altres, els pressupostos participatius. Elena Fernández, regidora d'Hisenda, defineix els comptes de 2018 com a "ambiciosos, rigorosos i adaptats a la realitat social i econòmica del municipi" i assegura que des de l'equip de govern es fa una aposta ferma per "eradicar progressivament les deficiències i greuges que pateixen els veïns de les nostres urbanitzacions, potenciar els equipaments municipals i empoderar la ciutadania i les entitats amb més subvencions, ajudes i recursos i noves eines com el Pressupost Participatiu".

En el creixement dels comptes hi té especial incidència el projecte d'urbanització d'El Maset (3.848.032 euros) i garantir a tots els veïns de La Beguda Alta la prestació dels diferents serveis en cas que s'aprovi i s'executi definitivament al llarg d'aquest curs el projecte d'annexió d'aquest nucli al terme municipal de Masquefa. El capítol d'inversions, que ascendeix fins als 6.983.598,90 euros, hi destaca la instal·lació de la coberta de la piscina municipal del camp de futbol, l'arranjament del Centre de Dia, la millora de l'accessibilitat al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), la finalització dels tancaments de la pista coberta del pavelló, o la instal·lació d'un ascensor a l'Escola El Turó.

Per primer cop, pressupostos partipatius

Els comptes recullen una partida de 100.000 euros destinada a impulsar per primer cop al municipi uns pressupostos participatius que permetin als veïns escollir a quins projectes volen destinar una part del pressupost municipal. Així mateix, el consistori augmenta en més de 20.000 euros les subvencions a entitats esportives i en més de 13.000 euros les culturals. En paral·lel, enguany s'impulsaran ajuts per a l'eficiència energètica (50.000 euros) i el foment de l'ocupació (100.000 euros).

Aquest 2018 hi haurà fins a 658.000 euros per fer front a la campanya d'asfaltats i millora de les urbanitzacions del municipi. En paral·lel, el consistori també farà realitat la passarel·la que enllaçarà Can Quiseró i El Maset. Encara en clau urbanística, els comptes del 2018 també inclouen una partida pressupostària per endegar la reforma del carrer Major amb l'habilitació d'una plataforma única (200.000 euros), per donar compliment al projecte de millora dels parcs infantils (265.000 euros), o per realitzar obres de millora al Polígon de La Pedrosa –amb l'ampliació de les voreres i la renovació de l'arbrat i l'enllumenat de la zona-.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.