TORNAR

Neix un nou mercat per difondre els productes de proximitat de la Muntanya de Montserrat

El mercat Origen Montserrat es farà al Bruc i Olesa i combinarà la venda de productes amb activitats

economia
Divendres, 10 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Donar a conèixer el producte propi del Parc Rural de Montserrat, d'una altíssima qualitat gastronòmica", amb productes de l'horta ecològica, com el tomàquet, així com el formatge i el mató, l'oli, la carn de cabrit i vedella, i la mel, és un dels objectius del nou mercat de pagès Origen Montserrat, que s'estrena aquest diumenge al Bruc. El mercat combinarà la venda de productes de proximitat amb diverses activitats. Es farà mensualment, el primer dissabte de mes, a Olesa de Montserrat, i cada quatre mesos al Bruc. El mercat és organitzat pel Parc Rural del Montserrat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa.

Amb aquest mercat, el Parc Rural del Montserrat vol "modernitzar, dinamitzar i consolidar el prestigi de l'agricultura i del producte de Montserrat davant dels consumidors d'arreu del país i en especial de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental". A més dels productes de proximitat, també es vol valorar "l'espai agrari d'un altíssim valor i els serveis que ofereix el Parc Rural, com ara el suport als productors i elaboradors, ja sigui mitjançant obradors compartits, formació, o bancs de terres."

El mercat de proximitat Origen Montserrat "s'inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es tindrà especial cura a l'hora de reduir embalatges, materials d'un sol ús i residus en general. També es treballa amb les escoles i entitats dels municipis que acullen el mercat per tal d'oferir un ampli ventall d'activitats pròpies i identificadores del territori, i s'incorporarà un personatge, la Rat, una pagesa que explicarà en directe als visitants què és el que converteix l'espai rural de Montserrat en un territori tan especial i com és el dia a dia dels productors del territori."

Paral·lelament a la venda de productes de proximitat, amb una desena de parades de venda directa dels mateixos productors, també es faran activitats per a tothom, com ara tallers, activitats infantils, rocòdroms i exposicions, unes activitats que es potenciaran quatre vegades l'any amb una gran Festa de les Estacions per tal que l'experiència dels visitants vagi molt més enllà que la simple visita a un mercat.

En el cas del Bruc, el mercat tindrà lloc els diumenges 12 de juny, 9 d'octubre i 18 de desembre, i a Olesa, els dissabtes 2 de juliol, 3 de setembre, 1 d'octubre, 5 de novembre i 3 de desembre.

El mercat s'estrena aquest diumenge al Bruc, en el marc de la Festa de l'Estiu

La primera edició del mercat Origen Montserrat es farà aquest diumenge 12 de juny al Bruc. Es farà, de les 10 h i fins a les 15 h, al Pati de Can Casas, on es podran trobar parades d'elaboració de formatges, horta amb producte fresc, llegums i mel, entre moltes altres. A més de comprar producte, també s'oferirà degustació als visitants.

Activitats

9:00 Descoberta del Peudemont de Montserrat. Caminada de 2h a càrrec de Guies de Montserrat. Inscripcions: ja.cat/peudemont

10:30-11:30 Contacontes. De Moment Fantàstics

11:00-12:00 Taller de destil·lació d'olis essencials

11:30-13:00 Concert de l'Escola de Música del Bruc

12:00-13:00 Showcooking. Cuina en directe a càrrec de Jordi Llobet.

12:00-13:00 Taller de Planter

13:30-15:00 Vermut musical. Tast de productes del parc amb música a càrrec de La Portàtil FM

Quatre estacions, quatre grans festes

Tot i que el mercat se celebra amb periodicitat mensual, quatre vegades l'any se celebrarà, coincidint amb el mercat, una gran Festa, que multiplicarà les activitats per a tots els públics per tal que l'experiència sigui m olt més completa. Les dates previstes per a les festes de 2022 són:

Festa de l'Estiu

El Bruc

Diumenge, 12 de juny

Festa de la Tardor

Olesa de Montserrat

Dissabte, 1 d'octubre (primer dissabte de mes)

El Bruc

Diumenge, 9 d'octubre

Festa de l'Hivern

Olesa de Montserrat

Dissabte, 3 de desembre (primer dissabte de mes)

El Bruc

Diumenge, 18 de desembre


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.