TORNAR

Òdena aprova un pressupost inferior en un 7% a l'anterior

Els comptes del municipi es queden en 4,66 milions d’euros

economia
Dimecres, 31 desembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els comptes de l'Ajuntament d'Òdena seran d'uns 4,66 milions d'euros. Són més de 320.000 inferiors als del 2014. L'equip de govern defensa les xifres i entén que "tornen a prioritzar les polítiques socials i l'educació"

PUBLICITAT

El pressupost d'Òdena pel 2015 ascendeix a 4.661.681,18 euros, un 7,1% menys que el de l'any passat. El govern de CiU i ERC va imposar la seva majoria per aprovar els números, davant el vot contrari del PSC. El regidor d'Hisenda i primer tinent d'alcalde del l'Ajuntament, Carles Casanova, va presentar un pressupost "rigorós, solvent i estratègic amb unes despeses totals de 3.473.726,03 euros i uns ingressos de 3.505.419,50 euros i que augmenten i expandeixen els recursos orientats a les persones; l'habitatge social, serveis socials, educació, transport públic, beques menjadors...”.

El regidor d'Hisenda, Carles Casanova, en una imatge d'arxiuEl republicà defensa que els números d'aquest 2015 tornen a prioritzar les polítiques socials i l'educació, l'atenció a les persones i al benestar dels ciutadans. En aquest sentit, el consistori odenenc assenyala l'augment en serveis socials que passa de 100.700,00 euros el 2014 a 135.045,42 el 2015 i creix en un terç en base a l'increment dels recursos dels serveis d'atenció domiciliària (SAD) i la resta de serveis socials bàsics. També es reforçaran els serveis d'atenció a persones en situació de pobresa i risc d'exclusió i es tindrà especial atenció a la gent gran.

El govern indica que s'ha fet un esforç en l'àmbit de l'educació i dota la partida de majors recursos per als serveis educatius, les beques menjador i de material escolar, que passen de 149.558,06 euros el 2014 a 184.600,51 el 2015, un augment del 23,43 %. D'aquesta manera queda totalment cobert el suport a la llar d'infants i es destinen partides a cobrir el transport escolar cap al barri de Sant Pere i el Pla de la Masia.  Queden coberts els viatges de les 9 i les 5 de la tarda que gestiona el Consell Comarcal de l'Anoia i els de la 1 i les 3 i el transport del migdia dels estudiants de secundària que assumeix l'Ajuntament. Igualment es destinen ajuts als desplaçaments per als escolars de l’Espelt i altres nuclis disseminats.

Reducció dels ingressos per la baixada de l'IBI i altres impostos

Els ingressos del pressupost suposen 3.505.419,50 euros que respecte l'any passat baixen en un 3,15%. Aquesta baixada és deguda a la reducció de la pressió fiscal que l'Ajuntament ha impulsat (IBI, IAE, escombraries i bonificacions en taxes a persones empadronades a Òdena per alguns serveis). Malgrat aquesta baixada dels ingressos, l'Ajuntament afirma que manté la capacitat inversora amb recursos propis i mantenint marge per poder anar a les entitats bancàries a buscar finançament.

L'Ajuntament confirma els seus principals projectes estratègics en la política d'inversions. És previst, per aquest 2015, destinar en aquesta partida 1.187.955,15 euros. Bona part d'aquestes inversions són, tal i com va explicar el regidor d'Hisenda, "gràcies que no produïm dèficit i podem destinar recursos propis". Així, les principals inversions seran a l’espai públic urbà. Entre les més destacades: les obres que convertiran la carretera de Can Macià a l'entrada al poble en el Passeig de Sant Miquel, la nova biblioteca pública,el condicionament del Centre Unió Agrícola i la instal·lació de plaques fotovoltaiques de l'Escola Castell d'Òdena. A més, també es destinarà una part a la reparació de diferents voreres i carrers de diversos punts del municipi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.