TORNAR

Les pimes reclamen resoldre els errors endèmics de la xarxa de telecomunicacions

La reunió d’empreses s’emmarca dins el II Congrés de Pimes de Catalunya

economia
Dissabte, 16 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Empresaris representats per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), la Unió Empresarial del Penedès (UEP) i la Fundació pro Penedès, de sectors com el químic, la construcció, la metal·lúrgia, el tèxtil, l'alimentari o l'elèctric, es van reunir aquest dijous a Igualada per posar en comú les dificultats i reptes de les pimes del territori.

PUBLICITAT

Les pimes de l'Anoia de diversos sectors van analitzar aquest dijous a la tarda les dificultats amb què es troba l'activitat empresarial al territori. La trobada s'inclou en el II Congrés de Pimes de Catalunya, amb què Fepime pretén analitzar l'estat actual de la pime catalana arreu del territori i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà al Govern de Catalunya el proper estiu. L'anàlisi que van elaborar assenyala com a punt problemàtic les fallades de la xarxa de telecomunicacions, que són reiterades i resten competitivitat a les empreses del territori. Alhora, les pimes reunides lamenten la feixuguesa dels tràmits administratius, que entorpeixen la tasca empresarial i dificulten la creació d'ocupació. Subratllen la problemàtica de tresoreria que genera la morositat i el greuge que suposa la competència deslleial.

Els empresaris es van trobar el dijous a la tardaEl II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d'un total d'11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes. Serà el moment en què es traslladaran les conclusions d'aquestes trobades territorials a la Generalitat. La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, vol tancar un document molt "pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació". El lema de les trobades és 'Les pimes: clau de la recuperació' i el propòsit és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses. Fepime enviarà al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d'incipient recuperació econòmica. Els temes que es tractaran són: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.