TORNAR

Algunes de les poblacions de la comarca de l'Anoia amb major nombre d’habitants segueixen amb un atur relatiu per sobre del 10%

La perifèria de la capital anoienca segueix mostrant els pitjors resultats relatius en quant a nombre d’aturats en els respectius municipis

economia
Dissabte, 4 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’informe mensual de l’atur registrat a municipis i comarques de la demarcació de Barcelona elaborat per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, de Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona assenyala un 2019 que si bé va arrencar amb una lleugera tendència a la baixa en quant a nombre d’aturats ha acabat l’any gairebé igualant els resultats del 2018. La província de Barcelona ha registrat un descens total de 0,69%.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic, de Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona ha publicat l’informe mensual de l’atur registrat a municipis i comarques de la Província de Barcelona.
Per ciutats, a la comarca de l’Anoia, Igualada tanca el mes de desembre amb un total de 2.176 persones inscrites a l’atur, el què significa un 11,45% de la població en actiu. La capital anoienca registra un lleuger increment de l’atur en prop de 5 dècimes i un descens en el còmput anual absolut de 166 persones menys inscrites al registre de les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Per la seva part, poblacions com Masquefa o Piera han vist incrementat respecte el 2018 el nombre d’aturats inscrits a les oficines del SOC, altres com Calaf han pogut disminuïr el còmput anual respecte l’any anterior i finalment, La Llacuna s’ha mantingut estable.
Masquefa ha disminuït en prop d’un 1% el nombre d’aturats durant el darrer mes de l’any passat, però ha registrat un increment de prop del 8,2% en tot l’exercici del 2019. La població de l’Anoia penedesenca ha tancat el desembre amb 515 persones inscrites a l’atur, el què suposa un 12,62% de la població.
Piera té actualment un 14,88% de la població inscrita a l’atur, 1.016 persones. Durant el mes de desembre, la xifra s’ha incrementat en un 1’17% i en el còmput anual, l’atur a Piera ha crescut un 5,05%.
Calaf ha tancat el mes de desembre amb un atur del 11,3%, el què suposa un total de 190 persones, augmentant en un 2,7% durant el desembre, però disminuint-lo en el còmput total del darrer any, amb una reducció del 2,56%.
La Llacuna s’ha mantingut estable al llarg del 2019, sense mostrar variació respecte l’any anterior, amb un total d’11,14% de la població registrada a l’atur, el què suposen 41 veïns del municipi.
Algunes de les xifres amb uns índex més elevats són les registrades a les principals poblacions perifèriques d’Igualada. Així, Santa Margarida de Montbui registra un total de 769 veïns inscrits a l’atur, el què suposa un 16,32% del total de la població i al llarg del darrer any la xifra s’ha incrementat en un 8,45%. Durant el mes de desembre l’atur registrat al municipi ha caigut un 0,79%. Per la seva part, Vilanova del camí mostra un total de 965 persones registrades a l’atur, un 15,44% del total de la població en actiu ien el darrer any s’ha incrementat en un 8,01%.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.