TORNAR
PUBLICITAT

El polígon industrial de les Comes comença a posar-se al dia

Amb l’inici de la 1a fase del Projecte de Modernització i Millora Integral d’Infraestructures

economia
Dijous, 23 gener 2020. 14:01. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els carrers d’Alemanya i Gran Bretanya, entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer de França, seran els primers eixos d'actuació del Projecte de Modernització i Millora Integral d’Infraestructures del Polígon Industrial de les Comes, que inicia les obres de la primera fase la setmana vinent. El projecte té un pressupost total de 2.200.000 euros, amb una aportació d,1,7 milions per part de la Diputació de Barcelona.

PUBLICITAT

"El govern municipal aposta pel desenvolupament del polígon i la complicitat amb els empresaris implicats, com demostren la col·laboració de l'associació d'empresaris del polígon a l'hora de planificar el projecte, en el marc d'unes sinergies que es concreten també en altres àmbits" va manifestar Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada. En aquest sentit, Marcé va anunciar la creació d'una pàgina web i d'una aplicació per a mòbil adreçada als propietaris i als treballadors de les empreses que hi ha instal·lades a les Comes. El regidor també va destacar que "aquestes obres s'afegeixen a la millora de l'enllumenat en la via pública, que ja es va executar en una fase anterior."

Canvis en la mobilitat

Al seu torn, Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat i Mobilitat, va anunciar que els els carrers d’Alemanya i Gran Bretanya mantindran el doble carril, però passaran a ser de sentit únic. El segon canvi important serà la transformació de la secció dels dos carrers. En un costat del voral hi haurà aparcament en semibateria i vorera, i en l’altre voral hi haurà aparcament en cordó, vorera i carril bici bidireccional i separat dels guals de les empreses. Vives ha destacat que amb aquests canvis es crearan més places d'aparcament, algunes pensades per a camions.

Afectacions durant les obres

L'Ajuntament d'Igualada preveu que les obres, que s'inicien la setmana vinent, s'allarguin fins a mitjan novembre. Miquel Vives ha assenyalat que per tal de reduir al màxim les afectacions, "tindrem equips treballant en dos carrers, però direccions oposades i només en un voral, de manera que en cap moment tindrem cap dels dos carrers tallats al trànsit, fet que permetrà no aturar en cap moment l'activitat econòmica de la zona."

Durant els gairebé deu mesos previstos d'obres, s'habilitaran com aparcament una pastilla del Parc Central i el Parc Onze de Setembre, per tal de reduir el volum de circulació i estacionament de vehicles en les dues vies afectades.

Modernització del polígon

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat que "el govern d'Igualada aposta per la creació de noves zones industrials al territori, però també per potenciar la de les Comes, que és molt potent. Volem modernitzar un polígon que acull 350 empreses i on treballen quasi 4.000 persones. És una aposta ferma, que es concreta ara en aquests dos primers carrers, però que volem fer extensiva a tota la zona".

Mateu. Marcé, Castells i Vives

Per la seva banda, Joan Mateu, president de l'associació d'empresaris del polígon, ha agraït en nom de l'entitat aquesta inversió i la seva importància per a l'activitat industrial i econòmica de la zona. Mateu també ha demanat que aquest suport tingui continuïtat per modernitzar el polígon industrial igualadí en un moment en què es posa damunt la taula la creació de nous polígons industrials a la Conca d'Òdena.

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.