TORNAR

Es presenta a Igualada un pla per ajudar i millorar la competitivitat de les empreses de l’Anoia

El pla està impulsat per ACC10, del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

economia
Divendres, 23 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014 s’adreça a petites i mitjanes empreses del territori català i de diversos sectors empresarials. L’objectiu és ajudar-les a ser més competitives en el mercat a través de la innovació i la internacionalització.

Aquest dijous a la sala d’actes d’IG-Nova Empresa s’ha presentat El Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014. Es tracta d’un pla impulsat per ACC1Ó que té per objectiu reactivar l’economia catalana.

L’acte es va dividir en tres parts. La primera i la segona van ser molt teòriques i va ser el moment en què Joan Romero, secretari d’ACC1Ó, va exposar les línies del pla i va explicar quins programes i serveis ofereix aquest projecte a les empreses. La última part de la jornada va ser la més pràctica de totes: es va realitzar una atenció individualitzada a les empreses interessades en el pla.

Què ofereix el pla a les empreses?

Segons Joan Romero hi ha diferents línies d’acció com ‘millorar la gestió empresarial, oferir eines per innovar i millorar el producte, i un eix important i bàsic és ajudar a la internacionalització de les empreses’. En aquest sentit, el secretari d’ACC1Ó va apuntar que 'per a les empreses que encara no s’han obert al món el pla proposa un procés d’internacionalització, i per a les que ja s’han internacionalitzat es proposen estratègies per augmentar la seva expansió’.

D’altra banda el pla també compta amb una línia especifica per obtenir finançament: ‘des de línies tradicionals (els préstecs), fins a línies de finançament alternatives com inversions privades o acords amb l’Institut Nacional de finances’, especifica Romero.

Perfil de les empreses de la comarca

Segons el secretari d’ACC1Ó, ‘el pla abraça tot el territori català, però a l’Anoia creiem que pot ser molt útil pel perfil d’empreses que hi ha’. D’una banda ‘trobem empreses amb un projecte establert que redissenyen les seves estratègies empresarials per ser més competitives, com el cas de SIta Mur o Munich’, explica Romero. I de l’altra banda l’Anoia compta amb empreses que ‘necessiten una petita empenta per llençar un producte o per expandir-se a nivell internacional’.

Les empreses interessades en sol·licitar aquest pla poden adreçar-se a qualsevol de les oficines d’ACC1Ó repartides pel territori o a través de la seva pàgina web

ACC1Ó

És l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana. Està especialitzada en el foment de la innovació i la internacionalització empresarial i compta amb una xarxa de 34 oficines arreu del món. Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Ocupació i Empresa a la Catalunya Central, afirma que 'Catalunya té un bon nivell d’internacionalització empresarial, però encara hem de millorar una mica per ser més competitius. En canvi, en innovació hem de fer un pas endavant’.


2 Comentaris

a

antoni

igualada

23 de març 2012.11:13h

Respondre

aquests si que estan ocupats, les retallades ni les veuen, quina sort que tenen alguns, realment!!

J

Jaume Rodriguez Enrich

igualada

23 de març 2012.06:13h

Respondre

sense una conexio rapida am barcelona , sense una carretera que es una trampa diaria d embusos i multes, que no parlin de competivitat.Es de un cinisme total.
Ai mateix el voltant de les 12 vaig... Llegir més tardar 3 hores arribar a barna per un accident a Abrera. Competivitat ? de que parlen?
Els que cirulen am cotxes oficials sempre els esperen i no tenen multes.que pagar
Bon dia Igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.