TORNAR
PUBLICITAT

La primera trobada de la sectorial de turisme anoienca reuneix 40 empresaris i autònoms

L’estratègia comuna que s’enceta és orientar-se cap al turisme ’slow’

economia
Dilluns, 15 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Davant els efectes de la COVID19 en l'àmbit del turisme, les empreses del sector a l'Anoia cristal·litzen la creació d'una sectorial específica. En aquesta tasca de promoció, s'han identificat les tres àrees geogràfiques de la comarca com a complementàries.

PUBLICITAT

La Unió Empresarial de l'Anoia intervé en el naixement d'una nova sectorial: UEA turisme, un punt de trobada, de suport i de promoció del sector. L'objectiu d'aquesta sectorial és "el de treballar unitàriament des del sector, amb les empreses i els agents, per detectar i copsar les necessitats i els interessos de les mateixes empreses; teixir estratègies i accions concretes per tal d'afavor, dinamitzar i beneficiar el sector i a tota la comarca en general." En la primera trobada, van prendre part unes 40 empreses i autònoms del sector.

Entre les línies que es van proposar en aquesta trobada, la de posar l'accent en el turisme local, que "té un gran potencial, sobretot pel que fa a la comarca de l'Anoia perquè té molt a donar a conèixer: una zona atractiva, que cal que treballi per la seva visibilitat, tant pel turisme intern com extern." Es treballa per fer inventari de tots els agents turístics existents. A més, també es vol treballar amb una proposta conjunta, que aglutini el sector i que les activitats que s'hi exposin, permetin complementar els serveis i ofertes dels allotjaments: cal sumar sinèrgies perquè tots sumin com a valor afegit i fer una col·laboració público-privada com a model.

Ara, "cal repensar un model de turisme petit, vivencial: un turisme 'slow' de contacte amb la natura i els seus custodis." La patronal convida a tots els que van assistir a la primera reunió a seguir formant-se part i se'ls convida a fer-ne partícips altres empreses i agents que els mateixos assistents considerin interessants per incorporar al grup, i que se sentin seu el grup per compartir-lo. La sectorial està oberta a tothom que hi vulgui participar. Per fer-ho: anna@uea.cat – 93 805 22 92.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.