TORNAR
PUBLICITAT

El projecte d'abastament del Segarra-Garrigues que inclou l'Anoia estarà redactat passat l'estiu

L’execució, que beneficiarà a Pujalt i Montmaneu, no començarà fins la segona meitat del 2016

economia
Dijous, 14 maig 2015. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'abastament de poblacions de quatre comarques per part de la xarxa Segarra-Garrigues és un dels projectes més rellevants de la Generalitat els propers anys a Ponent. El document executiu estarà redactat a finals d'aquest estiu. L'obra es faria entre 2016 i 2017. La xarxa s'estén als pobles de Montmaneu i Pujalt, a l'Anoia

PUBLICITAT

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'ha reunit aquest dijous amb diversos alcaldes i representants dels consells comarcals de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia, així com també membres de les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida per analitzar en quin estat es troba el projecte d'abastament a les comarques de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia. El projecte repercutirà en municipis de les dues comarques de la demarcació de Ponent, part de la Conca de Barberà i -a l'Anoia- a Pujalt i Montmaneu. 

La reunió dels alcaldes amb Santi Vila, aquest dijousVila ha explicat als representants territorials que durant el mes de febrer d'enguany s'ha adjudicat la redacció del projecte constructiu i aquest és previst que estigui enllestit després de l'estiu. A partir d'aquí, durant el 2016 es podrà dur a terme la licitació i adjudicació de les obres, tenint previst que en el darrer trimestre de 2016 es pugui dur a terme l'execució dels treballs. Segons el conseller "arran de la col·laboració dels municipis beneficiats per l'obra, s'han pogut calcular de manera adequada i exacta els cabals necessaris per garantir l'abastament". Pel que fa al finançament de l'actuació, l'ACUAES ha reiterat el seu compromís de finançar el 100% de la inversió necessària, a recuperar en 50 anys. El projecte de millora de l’abastament de les comarques de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia millorarà el subministrament d'aigua (tant en quantitat com en qualitat) a 30 municipis de totes aquestes comarques. El cost de les obres està quantificat en 18 milions d'euros.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.