TORNAR

Els promotors del Campus D-hub Òdena presenten al·legacions al PDUAECO

”Per contenir irregularitats i ser inviable econòmicament”

economia
Dissabte, 16 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'empresa Adequa, promotora del D-hub Òdena als terrenys de Can Morera, ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO), perquè "el document aprovat inicialment per la Generalitat conté moltes irregularitats, és arbitrari i, sobretot, contradiu els objectius i les conclusions del procés participatiu del mateix pla", segons han explicat els responsables de l'empresa, que afegeixen que "tot i que el plantejament inicial anava en consonància amb les línies d'acció proposades pel mateix Pla Nacional d'Indústria, denunciem que el pla aprovat demostra que finalment s'ha renunciat a aquests objectius de forma totalment incomprensible."

PUBLICITAT

La raó principal que ha portat Adequa a presentar al·legacions "és la constatació que la Generalitat va cedir a les pressions de l'Ajuntament d'Òdena i va excloure Can Morera per raons estrictament polítiques. L'empresa promotora assegura que "la documentació publicada i d'altres evidències enregistrades durant la redacció del mateix pla demostren que aquesta decisió ja s'havia pres, inclús abans de l'inici del procés participatiu. A més, els sòls escollits no garanteixen la viabilitat econòmica dels futurs projectes ni l'interès d'empreses concretes en instal·lar-se en el nou sòl industrial, ja que es continua oferint el mateix tipus de parcel·les de sempre, i ara, a més, amb molts condicionants tècnics que s'han volgut obviar de forma interessada".

Des d'Adequa asseguren que "ara entendria determinades posicions envers el desenvolupament d'una superfície industrial que resulta repetitiva i existent, ja que les parcel·les que finalment s'oferiran només permetran la instal·lació d'empreses de petit format, malgrat que sobre el paper sembli el contrari". D'altra banda, veuen "contradictori l'enfocament total en promoure únicament l'ús logístic, un sector que al document de conclusions del procés participatiu quedava palès que no era l'objectiu principal i existia un ampli consens per moderar-ne l'ús o limitar-lo.

En aquest sentit, reclamen "explicacions per saber la raó d'aquest gir unilateral en els usos, ja que l'estudi econòmic i financer aprovat d'aquest Pla Director finalment s'ha basat únicament en l'ús per a logística, amb l'única excepció del sector destinat a usos aeronàutics d'una petita part de l'Aeròdrom. Amb aquesta decisió, es perd l'oportunitat d'atraure empreses importants i determinats usos en sectors estratègics i de valor afegit en indústria 4.0, però, sobretot, de generar equipaments estratègics entorn dels nuclis pròxims al centre de la Conca i, en concret, d'Igualada."

Des de l'empresa es mostren "sorpresos per l'aparent consens polític a l'Anoia amb la proposta del PDUAECO, tot i que els resultats finals són totalment contraris als objectius inicials de la MICOD en la seva sol·licitud de redacció a la Generalitat, així com segons les conclusions extretes del procés participatiu. Aquesta postura vol dir que ningú s'ho ha mirat tècnicament i s'han tapat els ulls" i que malgrat que pugui donar rèdit electoral a alguns partits a curt termini, la decisió final no garanteix l'atracció de noves empreses tractores al territori. A més, no beneficiarà la ciutadania ni l'economia de la comarca a llarg termini d'acord ambls usos plantejats."

Una altra al·legació fa referència al fet que planejament urbanístic aprovat inicialment "malgrat que preveu dos sectors (l'entorn de l'aeròdrom Òdena-Igualada i el Parc Tecnològic i Empresarial de Jorba-Igualada), aquests estan dividits a la vegada en tres subsectors cadascun. Aquest planejament urbanístic és totalment contrari al dret urbanístic bàsic i s'ha demostrat arbitrari i injust envers el sector de Can Morera. El desenvolupament d'aquests sis sectors respon a una topografia molt accidentada i que afecta moltes activitats existents i moltes titulars diferents. És per això que aquest pla resulta ineficient i comportarà uns grans costos associats a causa de aquesta parcel·lació discontinua que farà que novament no tiri endavant cap iniciativa, ja que els números no sortiran segons el que s'ha plantejat."

Pepe Singla, soci i cap d'inversions d'Adequa, ha manifestat que "per fer el que s'ha acabat fent no calia fer cap pla director d'abast supramunicipal i es podria haver tramitat amb altres instruments urbanístics derivats". Singla reclama que "el resultat actual només evidencia les dificultats que pateixen els empresaris de Catalunya en matèria d'urbanisme i posa de manifest l'ús fraudulent en la despesa de recursos fins a la data d'avui per part de la Generalitat i els Ajuntaments. El projecte del D-hub Òdena que es projecta pels terrenys de Can Morera compleix millor amb els objectius inicials del PDUAECO, que es basaven en l'aposta per la indústria 4.0 i d'alt valor afegit, la digitalització i la necessitat de comptar amb parcel·les assequibles i de gran format per a l'arribada d'empreses tecnològiques de primer nivell".

"Per totes aquestes raons, però també per defensar els drets vigents del sector de Can Morera, considerem necessari impugnar el resultat del PDUAECO i que la Generalitat replantegi el seu resultat garantint que pugui haver-hi una demanda certa d'empreses i un tracte just per a tothom", han remarcat els promotors del Campus D-hub Òdena.


4 Comentaris

A

Alonso

21 de juliol 2022.11:12h

Respondre

D’aquí uns anys el cas Can Morera s’estudiarà com a exemple de corrupció, especulació i males pràctiques.
Com pot ser que un empresari tingui tanta veu per parlar només del seu benefici?... Llegir més increible

j

joan petit

IGD

19 de juliol 2022.17:17h

Respondre

Vol defensar els drets vigents del sector de Can Morera que el seu pare va apuntalar ja sabem com.
Se m’acudeixen més de Fortyseven motius per evitar exposar la manca d’escrúpuls desplegats i... Llegir més els fonaments fangosos dels malanomenats drets.

Recentment quan en Pepe Singla &Co van veure que podien no afectar els seus terrneys van explicar púbicament que amb 70 hectàrees podin acomplir els objectius. Ara, que en Marc Castells ha renunciat a fer-li costat i que definitivament veu que no se n’ha sortit, diu que amb dues centes hectàrees no n’hi ha per res i que tot està fet molt malamanet. Retratat.

Aquesta vegada, per raons x, aquest senyor no se n’està sortint (la llista fake d’empreses no se l’ha cregut ni el més papista de la UEA), però fa esgarrifor que tot sovint les polítiques territorials s’han regit pels criteris interessats d’empresaris del negoci immobiliari amb conexions (i ACCIO) amb el departament corresponent.

T

Toni Reig

19 de juliol 2022.14:43h

Respondre

Bonic publireportatge

e

emprenyat

igd

16 de juliol 2022.19:40h

Respondre

Quins nassos que un particular faci alegacions perquè no es benefici. Tenim un país que fa molta pudor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.